intepatura albina sub glezna
acum 2 zile prin nu stiu ce ghinion mi-a intrat o albina in pantof in timp ce mergeam prin iarba...binenteles ca m-a intepat.am dat jos pantoful si am gasit-o agatata de ciorap exact sub glezna...m-a durut destul de tare locul intepat dar dupa 5-6 ore mi-a trecut durerea dar a inceput sa se umfle locul si in locul intepaturii a ramas un punct rosu.azi e a doua zi si au ramas 2 simtome.locul din jurul intepaturii e umflat...cam 2-3 cm in jurul ei...dar acelasi loc este si cald ca si cand as avea o infectie acolo.intrebarea este...ce se poate face sa nu mai fie locul cald si evident sa se retraga umflatura?
5 comentarii
1. Cumpara Claritin si i-a o pastiluta, are efect 24 ore.
2. Freaca incet (eu am frecat binisor)- locul afectat cu frunze de PATRUNJEL!
(eu nu am avut proaspete si am luat din cele puse la congelator).
ca urmare,
in 20 minute mi-a trecut.
NU e tarziu nici acum- pt. tine.
sanatate
p.s.
pe mine m-a intepat in nas.
2. Freaca incet (eu am frecat binisor)- locul afectat cu frunze de PATRUNJEL!
(eu nu am avut proaspete si am luat din cele puse la congelator).
ca urmare,
in 20 minute mi-a trecut.
NU e tarziu nici acum- pt. tine.
sanatate
p.s.
pe mine m-a intepat in nas.
pe mine ma ingrijoreaza putin ca zona e calda..deci posibil o mica infectie
ASA am avut SI eu
si
totul s-a terminat cu bine.
p.s.
oricum RAU nu-ti va face..
NICI nu ma gandeam ca stai si tot iti pui intrebari dupa ce,
ti-am scris din propria experienta.
seara faina!
si
totul s-a terminat cu bine.
p.s.
oricum RAU nu-ti va face..
NICI nu ma gandeam ca stai si tot iti pui intrebari dupa ce,
ti-am scris din propria experienta.
seara faina!
Buna ziua,
Intradevar intepaturile de insecte se pot complica cu infectie, daca locul intepaturii este umflat, rosu, dureros si cald mergeti la medicul de familie pentru a va prescrie un antibiotic, fie local, fie tablete, in functie de severitate. De asemenea trebuie sa luati si un antialergic: Aerius sau Xyzal 1 cp/zi seara.
Multa sanatate.
Intradevar intepaturile de insecte se pot complica cu infectie, daca locul intepaturii este umflat, rosu, dureros si cald mergeti la medicul de familie pentru a va prescrie un antibiotic, fie local, fie tablete, in functie de severitate. De asemenea trebuie sa luati si un antialergic: Aerius sau Xyzal 1 cp/zi seara.
Multa sanatate.
Buna. Daca se mai intampla sa fiti intepat, in primul rand extrageti acul, dar nu pur si simplu prins de el si tras, ci stors efectiv pentru a iesi cat de cat pungulita de venin, care se gaseste in varful acului, apoi frecati locul cu trei plante diferite(patrunjel verde, telina, frunza de patlagina ) sau macar o planta verde, dupa care puneti un pic de gheata sau comprese reci. Este normal sa se umfle si sa fie fiebinte din cauza veninului.Va spun toate astea deoarece am albine si am citit intr-o carte foarte veche toate aceste indicatii.Antihistaminicele se vor lua doar daca nu cedeaza procesul inflamator in vreo trei zile.Daca sunt manifestari imediate adica respiratie suieratoare, senzatie de strangere de gat, lipsa de aer trebuie mers imediat la medic.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 23alergie la intepaturi de tantar?
- 6intepatura de insecte, mancarime, durere
- 1intepatura de insecta? toxinfectie? nu stiu
- 7intepatura de tantar
- 1ajutor..am peste 100 de piscaturi de insecte
- 3intepatura de albine
- 3reactie alergica de la intepaturile de tantar!!!
- 1Intepatura tantar
- 0intepatura de insecte
- 1Durere până picior
- 1Intepaturi de insecte
- 1Insecta necunoscuta
- 1Înțepătura dureroasa
- 1Ciupituri tantari pe fata
- 0Intepatura de albina
- 1Înțepătură Bondar
- 1Capusa?
Mai multe informații despre: Intepaturi de insecte
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: