Intepat, taiat...
Buna seara. am o problema, astazi la munca am taiat tabla, nu era tabla ruginita era pur si simplu tabla cumparata de cateva zile. Problema e cand am taiato ma intepat o bucata mica de aproximativ jumatate de centimetru un centimetru in vena de la degetul mijlociu. nu sunt foarte sigur ca in vena dar dupa 1 secunda a inceput sa curga sangele (a curs destul de mult), a curs cam 15 secunde apoi sa oprit, degetul sa umflat si acum ma doare putin si tot umflat e, nu foarte tare dar e umflat. credeti ca ar trebuii sa merg la medic? se va infecta?
Multumesc.
Multumesc.
4 comentarii
Da, poate ai facut o infectie. Poate ar trebui sa iti faca un antitetanos si sa iei un antibiotic cateva zile - sa nu-ti fi intrat bacterii in sange.
Nu iti dministra tu nimic singur, tabla aia era plina de bacterii. Mergi la medic!
Nu iti dministra tu nimic singur, tabla aia era plina de bacterii. Mergi la medic!
Buna dimineata! Trebuie sa mergi la Urgente, ideal Chirurgie Plastica; Microchirurgie Reconstructiva. Atitudinea terapeutica consta, in cazul plagii prin taiere in tabla, la nivelul degetului, in vaccinare antitetanos, toaleta chirurgicala si sutura plagii daca prezentarea s-a facut in primele 6 ore de la producerea accidentului si plaga nu este poluata ( dupa 6 ore, plaga nu se mai sutureaza primar ) pansament, imobilizare, administrare de antibiotic, antihistaminic si reevaluare. Numai bine
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Infectie la degetul mare de la picior
- 6infectie deget picior
- 3dupa o lovitura la picior, unghia s-a dublat si am dureri
- 0saptamana trecuta i-a intrat o sarma in picior
- 4taieturi pe antebart (altercatie)
- 4infectie picior
- 2Posibila infectie articulatie deget
- 0Celulita infectioasa de 6 luni
- 1Micoza deget (probabil)
- 0Deget umflat rosu și dureeis
- 2O infectie la unghie mare de la picior
- 0Inflamatie pe deget
- 3Infecție unghie picior
- 2Felon deget, in urma unei extracții a unghiei.
Mai multe informații despre: Taieturile infectie la deget
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: