Cred ca sotul meu m-a inselat

27-04-2021
Rsara
Nu este medic/terapeut
Rsara
Cred ca sotul meu m.a inselat..nu recunoaste si tine mereu ca e o neintelegere.Avem 2 copii dar multe lucruri intre noi nu mai merg iar gandul ca m-a inselat ma determina sa fiu furioasa, rce si ne-am aruncat cu voarbe urate...inca locuim impreuna dar ne evitam foarte mult...el e continu pe telefon...ce as putea face?
3 comentarii
0
28-04-2021, ora 08:28
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ce anume vă spune că v-a înșelat? Pentru că stă pe telefon, poate fi și o dependență de acesta.
Faptul că lucrurile nu mai merg, ar trebui să vă determine să faceți o analiză a relației, să vedeți unde se greșește și ce puteți face ca relația să funcționeze. Lucrurile nu se rezolvă la furie, ci stați de vorbă cu calm și vedeți ce se întâmplă.
Mai ales că atmosfera din cauză poate cauza și copiilor, cărora presupun că nu vreți să le faceți rău. Dacă nu reușiți singuri să aveți o discuție constructivă, apelați la un terapeut de cuplu. Cu cât veți continua să vă aruncați vorbe grele, cu atât relația va fi mai greu de reparat.
0
28-04-2021, ora 09:11
Rsara
Nu este medic/terapeut
Rsara
Locuim in londra, recent a mers acasa pentru a vedea i casa si a o cumpara.., dar in acest timp aproape nu am vorbit deloc- iar toata lumea mia zis plus familia lui ca are o iubita ca nu stat serile deloc la mama lui ci a fost doar pleca...dar varianta lui e ca e o neintelegere si ca nu a a vut nimic dea face cu ea...inainte cu 2 zile sa se intoarca acasa am vb mai mult timp a recunoscut unde a gresit in relatia noastra ca a fost absent ca a stat doar pe telefon si ca is doreste sa se schimbe... a ajuns acasa a discutat dar nu schimba nimic..., mereu ma bat gandurile ca ma inselat ca exista o ea, ca a facit asta dupa 6 ani de relatie...am discutat a doaua oara pe cal.., si am decis sa ne despartim dar sa fim apropiati pentru copiii...de 3 zile stam distantati ne evitam dar nu e atat de usor
2
28-04-2021, ora 09:43
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
De despărțit e ușor, mai greu e să gestionezi o relație. Și acolo unde sunt 2 copii e bine de lăsat orgoliile la o parte, pentru că nu merită copiii să sufere pentru că adulții nu știu cum să facă o relație să funcționeze. Faptul că o să fim apropiați de copii e vrăjeală ce ține până când cei doi au o relație stabilă și fiecare își vede de viața lui.
Am în permanență în cabinet copii cu tulburări emoționale, pentru că divorțul părinților pentru ei e o adevărată dramă. Când părinții au și alți copii se simt abandonați definitiv și atunci nimeni nu poate înțelege ce se întâmplă în sufletele lor.
Doi părinți responsabili încearcă să vadă unde greșesc și se străduie să repare. Nu puteți singuri, mergeți la un terapeut de cuplu. Se pot face ședințe și online. Dacă ați eliminat toate posibilitățile de împăcare, atunci puteți divorța. Separarea nu rezolvă problemele, ci mai mult le adâncește. Numai comunicarea e eficientă, dar nu la nervi, nu întrerupându-l pe celălalt, ci lăsându-l să spună ce dorește până la sfârșit și doar atunci cerându-i argumente.
Partenerii nu se schimbă ca articolele de îmbrăcăminte...a trecut sezonul, cumpăr altceva... o relație se construiește în timp, fiecare având grijă să-și aducă aportul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semne că te înșală
  • De ce înșelăm?
  •