infectie la ochi
Buna Ziua!
Sotul meu are o infectie la o ochiul drept care s-a intins pe nas si in jos pe fata. Simte ochiul de parca arde, pleoapele sunt umflate in special dimineata iar globul ocular e rosu. In jurul ochiului arata de parca a pus apa fierbinte. In fiecare dimineata de trezeste cu ochiul lipit. Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti daca exista ceva crema pt asta. Nu vreau sa folosesc alt fel de creme ce pot fi daunatoare pt ochi. Momentan noi nu suntem in tara si avem posibilitatea de a merge la un medic si mi-e teama ca problema sa nu se agraveze. Mentionez ca noi sunt intr-un oras la malul marii iar cu cativa ani in urma sotul mi-a spus ca a mai avut prob de genul asta dar nu atat de grave, doar i se inrosea ochiul. In acel timp lucra pe plaja, poate fi fungii?
Va rog mult sa ma ajutati.
Multumesc anticipat!
Dega
Sotul meu are o infectie la o ochiul drept care s-a intins pe nas si in jos pe fata. Simte ochiul de parca arde, pleoapele sunt umflate in special dimineata iar globul ocular e rosu. In jurul ochiului arata de parca a pus apa fierbinte. In fiecare dimineata de trezeste cu ochiul lipit. Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti daca exista ceva crema pt asta. Nu vreau sa folosesc alt fel de creme ce pot fi daunatoare pt ochi. Momentan noi nu suntem in tara si avem posibilitatea de a merge la un medic si mi-e teama ca problema sa nu se agraveze. Mentionez ca noi sunt intr-un oras la malul marii iar cu cativa ani in urma sotul mi-a spus ca a mai avut prob de genul asta dar nu atat de grave, doar i se inrosea ochiul. In acel timp lucra pe plaja, poate fi fungii?
Va rog mult sa ma ajutati.
Multumesc anticipat!
Dega
4 comentarii
Buna dimineata! Ok, cred ca este vorba despre o celulita preseptala( daca nu are febra) sau celulita orbitara( daca are febra); daca are febra, se recomanda internarea de urgenta; Si daca nu are febra, este necesar sa incepem tratamentul cu antibotic pe cale generala: Amoxicilina 500mg 1cps la 8h sau Eficef ( Cefiximum) 200mg, 1 cps la 12 ore, timp de 7 zile; in plus, se asociaza Ciprofloxacina 500mg 1 cps la 12 ore, 7 zile; (daca are si febra, adaugam si Metronidazol 500mg la 8h, 7 zile); mai este necesar sa asociem un antiinflamator nesteroidian, Indometacin 200mg-1cps de 3 ori pe zi, 7 zile, Claritine-1 tb pe zi, 7 zile; local, igiena locala riguroasa cu un sampon "No Tears", pentru bebelusi, Floxal 1 picatura de 5 ori pe zi, in AO, 7 zile, seara, un unguent cu Floxal- 1 a aplicatie in sacul conjunctival inferior si la nivelul marginilor plapebrale, 7 zile; mai recomnad reevaluare oftalmologica in fiecare zi, pana la remiterea simptomelor; numai bine
Buna Dimineata!
Multumesc mult Doamna Doctor. Nu are febra. Am sa urmez tratamentul recomandat de dumneavoastra, pentru ca sincer m-ati speriat un pic. O sa va tin la curent cu rezultatul.
Multumesc inca odata.
Multumesc mult Doamna Doctor. Nu are febra. Am sa urmez tratamentul recomandat de dumneavoastra, pentru ca sincer m-ati speriat un pic. O sa va tin la curent cu rezultatul.
Multumesc inca odata.
Am uitat sa va intreb in timpul tratamentului are voie sa iasa sau treb aplicat un pansament?
Multumesc
Multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8keratoconus - sfaturi
- 556keratoconus
- 20se poate face transplant de ochi?
- 287Cross linking
- 4infectii oculare?
- 68microftalmie congenitala
- 23Interpretare examen oftamologic
- 4este o afectiune a ochiului dar cred eu datoreaza candidei
- 4blefaroconjunctivita cronica
- 11ce inseamna cand ai pete pe ochi galbene?
- 156tratament keratoconus
- 7Am probleme cu ochi de 6 luni - recomandari
- 7arsura ochi.. totul a plecat de la o incercare de a scoate ceva din ochi, cred ca s-a infectat
- 4Tensiune oculara!
- 02 afectiuni ochiului
- 1Tinctura de afin, un ajutor in afectiuni oculare
Mai multe informații despre: afectiunea oculara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: