Inceput diversificare

Buna ziua! Bebelusul meu s a născut pe 21 martie 2020 cu greutate de 3.550kg. La iesire din spital avea 3.400 kg.acum la 4 luni si o saptamana are 70 cm si greutate 7.550kg. Este hrănit cu lapte praf hipp. Va rog mi s a spus sa incep diversificarea insa mie mi e cam teama fiindca mi se pare prea mic. Imi poate da cineva un sfat? Multumesc
3 comentarii

Se poate incepe diversificarea cu sucul de fructe. Succes !

Buna ziua Anushka1978
Bebelusul tau are talia mai mare decat intervalul considerat normal pt varsta sa dar greutatea este cuprinsa in intervalul optim, conform standardelor internationale de dezvoltare, raportat la varsta de 4 luni. Poti introduce suplimente lichide ( ceai, sucuri naturale ) intre mesele de lapte praf, dar, fiind alimentat artificial, diversificarea cu alte alimente, care sa constituie o masa alternativa celor de lapte, trebuie sa o amani dupa varsta de 6 luni.
Bebelusul tau are talia mai mare decat intervalul considerat normal pt varsta sa dar greutatea este cuprinsa in intervalul optim, conform standardelor internationale de dezvoltare, raportat la varsta de 4 luni. Poti introduce suplimente lichide ( ceai, sucuri naturale ) intre mesele de lapte praf, dar, fiind alimentat artificial, diversificarea cu alte alimente, care sa constituie o masa alternativa celor de lapte, trebuie sa o amani dupa varsta de 6 luni.

Unele reguli de bază în alimentație trebuiesc bine precizate ! La fiecare alimentație sugarul trebuie să primească cât vrea el(totdeauna să-i rămână în biberon) ! Între mese i se propune apă sau ceai(de regulă neindulcit), cât dorește ! Pentru sugarii alimentați artificial diversificarea înainte de 6 luni este benefică (aport vitamine...)dacă dezvoltarea este armonioasă. Este de verificat dacă talia a fost măsurată cu pediometrul, sau cu centimetrul pe curburile corpului !

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2refuz alimente solide
- 15diversificarea
- 4alimentatie la bebelus
- 2diversificare sau nu
- 8Cum sa-l obisnuim pe micutul nostru sa manince?
- 6Refuza mancarea si laptele
- 7Bebelus - diversificare
- 3diversificarea alimentatiei
- 0diversificarea copilului?!?!
- 9diversificarea la bebe
- 3Diversificarea...o problema?!
- 13diversificare alimentatie bebelusi
- 2Bebelus de 5 luni jumatate
- 0Diversificare
- 1Galbenus moale, branza topita..bebelus 4 luni
- 1C\nd ]ncepere diversificarea?
- 0Cereale in diversificare