Incepere viata sexuala

08-01-2018
Andreimuresanionut
Nu este medic/terapeut
Andreimuresanionut
Buna ziua.. Am 18 ani si in cateva zile urmeaza sa incep viata sexuala..as avea cateva dubii..din cate am inteles trebuie sa se rupa ata la primul contact sau nu(banuiesc ca depinde de genetica)..mai apoi exista o problema la mine..nu pot sa o dau pe spate cand este 'activata'..doar cand este in perioada normala adica oarecum fleasca..este o problema de la mine sau asa trebuie sa se intample. Multumesc frumos si scuzati-mi vocabularul de strada insa nu sunt din domeniu si nu am stiut cum sa ma exprim mai elevat. O zi buna!
3 comentarii
0
08-01-2018, ora 16:22
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Buna ziua,
1) Pielea care acopera penisul ar trebui sa se traga inapoi complet si in stare de erectie. Daca asta nu se intampla este posibil sa ai o fimoza (partiala)
2) Treaba cu ruptul atei este un mit la care credeam ca s-a renuntat in 2018. Nu are nici o treaba cu actul sexual sau cu dezvirginarea asa incat uita despre treaba asta.
In conditiile acestea iti recomand sa mergi totusi la un control medical (urologie, sexologie sau venerologie) pentru a vedea daca totul este in regula si pentru a te linisti.
Este esential sa intelegi urmatoarele: inceputul vietii sexuale aduce cu sine responsabilitate atat pentru propria sanatate cat si pentru sanatatea partenerei. Aceasta inseamna educatie sexuala pentru a te proteja de BTS uri, sarcini nedorite sau alte situatii neplacute sau riscante. Iar educatia sexuala se face din surse medicale verificate si autorizate, nu de pe strada sau de la prieteni care inca mai cred in "ruperea atei".
0
08-01-2018, ora 17:36
Andreimuresanionut
Nu este medic/terapeut
Andreimuresanionut
O pot trage inapoi dar cu oarecum chin si un pic de durere, daca s-ar rupe ata, nu ar deveni oarecum mai elastica(de pielea de pe penis vorbesc)..are ceva sau asa e normal?..pararea mea e ca as avea fimoza..dar astept sa-mi raspundeti si la aceasta intarbare ca sa fiu sigur ca are rost sa ma duc sa fac un control.
0
08-01-2018, ora 21:49
Psihologie, Bucuresti
Nu ar trebui sa existe durere la tragerea pielii de pe penis, inseamna ca ceva nu este in regula. Inca odata va spun ca treaba cu ata este un mit, nu are nici o legatura. Mergeti la medic pentru ca fimoza poate da complicatii in timp: infectii, inflamatii, tulburari de erectie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • „Ruperea aței” la băieți
  • Decalotarea penisului
  •