In cat timp pot ramane insarcinata după antibiotic?

20-07-2016
P cris
Nu este medic/terapeut
P cris
Bună ziua.am început un tratament cu ciprofloxacin și eu și soțul meu 7 zile.eu candida +stafilococ faecalis, sotul stafilococ warneri.eu le- am luat în timpul ciclului menstrual+ovule dafnegin+amândoi fluconazol doza unica.întrebarea mea, poate deplasata este : dacă afectează cumva următoarea ovulatie, ovulul, sperma soțului ?ar fi o pauza de 7, 8 zile pana la ziua fertila.încercăm de 1 an de zile sa avem un copil.am luat o luna de dupashton și speram sa mă fi reglat pt bebe.
4 comentarii
0
22-07-2016, ora 12:45
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Problema cu unele medicamente, inclusiv unele antibiotice, este ca pot avea efect teratogen (risc de malformatii la viitorul copil). Adica pot influenta expresia genetica la fat, in special in primul trimestru de sarcina, cand rata de diviziune celulara este cea mai mare (cea mai mare activitate la nivelul genelor).

Revenind la perioada de dinainte de fecundare:
Ovulele sunt deja formate si depozitate la nivelul ovarelor de unde se elibereaza la doua luni, deci aici nu cred ca sunt riscuri.
Spermatoizii in schimb se formeaza in continuu, un cliclu de spermatogeneza durand 64 de zile. Asta inseamna ca TEORETIC daca ai luat in ultimele doua luni o medicatie cu risc teratogen ar putea sa fie niste spermatozoizi afectati in sperma. Pe de alta parte spermatozoizii afectati au probleme de motilitate si implantare si ca urmare sunt slabe sanse ca tocmai ei sa castige batalia pentru ovul. Daca spermatogeneza a fost foarte afectata probabil ca scade temporar fertilitatea masculina (pana apar noile generatii de spermatozoizi).

Ca urmare EU NU CRED ca exista vreun risc pentru viitorul produs de conceptie daca au fost administrate antibiotice inainte de conceptie. Valabil si pentru consumul de alcool, alcoolul eventual scade fertilitatea prin scaderea motilitatii spermatozoizilor.
Dar astept si alte pareri, poate mai avizate...
0
22-07-2016, ora 13:13
P cris
Nu este medic/terapeut
P cris
Mulțumesc.încercăm de un an de zile sa facem un copil după o sarcina fără embrion.și ba apare una ba alta...adica stafilococ acuma amândoi plus candida la mine.am luat și eu sotul înainte de perioada fertila cu vreo sapt.am luat o luna de zile la recomandarea ginecologului dupashton și de aceea mă stresez eu.Pt ca poate m a reglat puțin acest medicament și poate rămân dacă l am luat.mi l a prescris pt ca îmi venea ciclul la 24 de zile sau 25 de zile.analizele în rest sunt ok.
0
25-07-2016, ora 16:06
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Trebuie tratate toate infectiile inainte de a ramane insarcinata ca apoi nu mai poti folosi antibiotice - cel putin in primele 4 luni.
Daca tot nu apare sarcina sa faca sotul o spermograma inainte sa faceti dvs explorari mai complicate. Oricum, dupa 2 ani vorbim de probleme de fertilitate, dar cine are timp sa astepte...nu?
Va doresc sa apara rapid sarcina si sa fie fara probleme!
0
27-07-2016, ora 20:52
P cris
Nu este medic/terapeut
P cris
Sotul e ok si a facut spermograma.Mulțumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
19-11-2024, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul