imi pot recolta singura secretie vaginala?

25-05-2009
lucia_89
Nu este medic/terapeut
lucia_89
As dori sa imi fac o analiza a secretiei vaginale, si vreau sa stiu daca imi pot face recolta singura ca mai apoi sa consult un ginecolog pentru interpretarea rezultatului. Ma numesc Lucia, am 19 ani si am nevoie de putin ajutor. Sunt in perioada examenelor si nu stau bine cu timpul dar nici financiar. Dupa simptome banuiesc ca am candidoza... Ar fi valabila analiza? si ar fi de-acord un doctor sa ma ajute, sau mi-ar cere sa o repet? Ma puteti ajuta d-voastra sau chiar sa-mi recomandati un tratament? v-as ramane recunoscatoare. Multumesc!
4 comentarii
0
25-05-2009, ora 22:48
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Nu, nu poti recolta individual, numai la cabinet se poate, dupa ce se face recoltarea se da cu ceva peste "lama" si se si depoziteaza in mod specific. Iar tratament, la fel, de la distanta nu se poate da pentru ca multe afectiuni pot da simptome asemanatoare...Numai Bine!
0
27-05-2009, ora 09:15
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
eu merg la cabinetul unui medic biolog (cred)si ma lasa sa-mi recoltez singura apoi ii dau lama dar cred ca cel mai bine este sa-ti recolteze un ginecolog pt ca stie mai bine cum sa o faca.
0
27-05-2009, ora 10:01
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Vorba Arenei, un ginecolog stie cel mai bine cum se recolteaza. Ideea e ca secretia se ia din col ca sa fie relevant rezultatul si ma indoiesc ca putem singure face asta...
Salutari Arena!!!!
0
27-05-2009, ora 19:35
lucia_89
Nu este medic/terapeut
lucia_89
Si eu credeam ca nu e posibil... dar am fost la un laborator de analiza si mi-au dat un recipient special pentru asa ceva... E un fel de tub cu o substanta speciala si un betisor destul de lung cu care sa-ti recoltezi secretie. De aceea ma gandeam ca se poate si exista si varianta asta. Doar cred ca exista riscul sa nu fie reusita proba (banuiesc). Va multumesc pentru informatii :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Secreție vaginală infectată - gravitate în funcție de agentul patogen
  • Secreții / scurgeri genitale la femei - cauze, diagnostic, tratament
  •