Iar intreb..
Ma simt foarte agitata, fara stare, usor speriata. Mi-e frica sa nu cumva sa innebunesc.
Am avut o perioada cu atacuri de panica, pe care acum stiu sa le controlez si, in principiu, au disparut.
Dar cred ca din cauza acelor momente, sau nu stiu din ce alta cauza, ma simt foarte agitata si mi-e frica sa nu scap in vreo extrema sa innebunesc. Iau escitalopram, in urma caruia ma simt bine. Dar sunt tot agitata si speriata ca as putea sa innebunesc. Uneori ametesc si asta ma sperie si mai tare. Dupa care incep sa ma simt usor ireal, dar imi trece repede. Simt fiori care coboara in jos, pe coloana vertebrala si care imi creeaza un discomfort la cap si in zona inimii. Ce imi recomandati? Ce credeti? Este posibil sa innebunesc, intr-adevar?
Am avut o perioada cu atacuri de panica, pe care acum stiu sa le controlez si, in principiu, au disparut.
Dar cred ca din cauza acelor momente, sau nu stiu din ce alta cauza, ma simt foarte agitata si mi-e frica sa nu scap in vreo extrema sa innebunesc. Iau escitalopram, in urma caruia ma simt bine. Dar sunt tot agitata si speriata ca as putea sa innebunesc. Uneori ametesc si asta ma sperie si mai tare. Dupa care incep sa ma simt usor ireal, dar imi trece repede. Simt fiori care coboara in jos, pe coloana vertebrala si care imi creeaza un discomfort la cap si in zona inimii. Ce imi recomandati? Ce credeti? Este posibil sa innebunesc, intr-adevar?
2 comentarii
Catalina, nebunia nu inseamna ce presupui tu si nici aparitia ei nu e asa cum o presupui. Toate simptomele vin din o tulburare anxioasa si probabil sti deja asta, pentru ca altfel nu scriai aici, la o rubrica de anxietate.Tulburarea anxioasa (sau alta tulburare pentru care psihiatrul a decis acest tratament) pe care o ai si pentru care ai primit pastile, nu se va remite doar cu pastile. Ai nevoie sa iti schimbi gandirea care te-a adus probabil in acest punct. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul psihoterapiei, insa combinata pentru inceput cu medicamentele psihiatrice, atat cat va fi nevoie.
Recomand deci: psihoterapie si psihiatrie in paralel.
Recomand deci: psihoterapie si psihiatrie in paralel.
Bună!
Ca și colega mea, recomand pentru început medicație în același timp cu psihoterapie. Pe măsură ce simptomele se diminuează ai să vezi că psihiatrul îți va reduce treptat dozele de medicație până ți le va scoate definitiv și vei mai continua o vreme cu psihoterapia, pentru că ai nevoie să-ți schimbi modul de gândire și percepție și să dobândești competențe pentru a-ți accesa resursele aflate în stare latentă, care să te ajute să depășești situațiile dificile.
Ca și colega mea, recomand pentru început medicație în același timp cu psihoterapie. Pe măsură ce simptomele se diminuează ai să vezi că psihiatrul îți va reduce treptat dozele de medicație până ți le va scoate definitiv și vei mai continua o vreme cu psihoterapia, pentru că ai nevoie să-ți schimbi modul de gândire și percepție și să dobândești competențe pentru a-ți accesa resursele aflate în stare latentă, care să te ajute să depășești situațiile dificile.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Nu ma pot relaxa din cauza gandurilor negre...
- 4Sa fie de la raceala?
- 6somn agitat, adorm si ma trezesc si iar adorm...
- 6Nevoie ugenta de ajutor: amortela, agitatie, batai ale inmii, greata, lesin
- 7ma urmareste tot timpul o stare exagerata de panica ca l-as putea pierde
- 6copil agitat si ziua si noaptea
- 4am nevoie de putin ajutor: am migrene pana cad de pe picioare
- 6atac de panica, fobie, agitatie, nervozitate, palpitatii
- 3Tahicardie, febra si agitatie
- 1stare de agitatie
- 1Paranoia ?
- 7simptome la care nu gasesc explicatii!
- 13Dintr-o data am simţit o agitatie interioară, o frica, inima imi bătrând ff tare...
- 13Atac de panica?
- 7Probleme ale stomacului din cauza agitatiei si stresului?
- 1agitatie emotionala si insomnie permanenta
- 1Bebe agitat
- 1Stari de ameteala si oboseala
- 2Agitatie continua
Mai multe informații despre: Agitatia