histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
Urinarile cam da.Au trecut de la sine...Am luat doar niste urinal akut care mi la dat medicul de familie ptr ca bănuia ca e infecție urinară...Am fost la medicul care mă operat și a zis ca nu are nici o legătură și nu are de la ce...A zis ca poate beau mai multe lichide.Ceea ce nu era așa. . Miau făcut analize și controale dar degeaba.Ele ieșeau bune.Probabil mam obișnuit cu ideea și sincera sa fiu nici nu am dat importanta când au incetat ca toți spuneau ca nu are de ce...ca beau eu multe lichide...Iar ptr articulații mie mia dat doar gel.iarăși îmi vine sa rad ca am făcut analize și cu stupoare iarăși au iesit bune.Dar am inteles ca cine nu mai are ovarele e cu risc de osteoporoza.Trebuie investigatii prin a preveni cred.Dar cine are ovarele chiar nu știu dacă operatia afectează cumva articulatiile
Eu am ovarele. Voi face testul de osteoporoza sa vad ce si cum
Buna fetelor.Sunt noua pe grup.Am fost operata acum 7 saptamani si inca tot amortita imi este.Si la voi e asa?Si deasupra operatiei si dedesupt e mai tare.E normal?
Bună Clau-dia.daa e normal.Am un an de la operatie și încă o simt amorțită.Nu te speria, e normal.Sănătate..
Buna Claudia. Si eu o mai simt amortita, desi nu foarte tare, recunosc. Ieri am facut o luna de la operatie.
Totul este ok, ma simt bine, nu mai am probleme nici cu vezica, fac miscare, dar fara a depune efort fizic intens.
Sanatate multa!
Totul este ok, ma simt bine, nu mai am probleme nici cu vezica, fac miscare, dar fara a depune efort fizic intens.
Sanatate multa!
Nici eu nu fac efort dar miscare mi sa recomandat multa.Dar este zile cand ma doare acolo inauntru.Si ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca este tare deasupra si dedesupt.
Bună fetelor.Nu am somn.Am fost la controlul de 1 an de la operatie.Am făcut papanicolau care rezultatul îl iau săptămână viitoare dar intre timp mă trimis sa fac o ecografie la sani.La palpare a fost în regula dar a zis ca totuși vrea sa mă vadă și ecografic.Am crezut ca am scăpat dar se pare ca sunt încă multe investigații.Nici nu pot sa dorm de gânduri.oare ce o ieși la ecografia.oare o fi bine?????????iarăși imi e foarte frica.
Am făcut astăzi ecografia.iar rezultatul e bun...Nu sunt probleme slava Domnului.Acum aștept cu sufletul la gura rezultatul de la papanicolau care pe săptămână viitoare mă duc sa îl iau...Sper din tot sufletul sa fie bine
Doamna doctor a zis ca sa fac o ecografie pe an ptr ca fiind operata au legătură între ele și sa nu fie probleme...Voi ce teste ce controale ați mai făcut? ??eu am un an de la operatie...oare toată viața trebuie ținut sub observație? ??
Bună fetelor.ieri am fost după rezultatul la testul papanicolau.Mulțumesc lui Dumnezeu a ieșit foarte bine...1 an stau liniștită deacuma.În august o ecografie intravaginala ptr a supraveghea ovarele iar la anul în mai testul.Pana atunci toate cele bune și multa multa sanatate.
Buna ! as dori o parere in legatura cu sprayul Lenzetto, a folosit cineva? mi se pare un pic cam complicat si cu prea multe riscuri, mi-e frica sa-l folosesc
Buna ziua fetele, intamplator v-am descoperit si va urmaresc de ceva timp iar astazi m-am hotarat sa va scriu.
In urma unui control am descoperit o mare formatiune tumorala(11/9 cm) situata aparent in stanga uterului drepr urmare mi s-a recomandat histerectomie totala cu anexetomie bilaterala.Am fost socata pt.ca nu am si nu am avut niciodata probleme de natura ginecologica iar acum sunt foarte speriata, nu stiu incotro sa o iau.
V-asi ruga sa-mi recomandati si mie un doctor foarte bun din Constanta (eu locuind in Tulcea) dar poate fi si din Bucuresti
In urma unui control am descoperit o mare formatiune tumorala(11/9 cm) situata aparent in stanga uterului drepr urmare mi s-a recomandat histerectomie totala cu anexetomie bilaterala.Am fost socata pt.ca nu am si nu am avut niciodata probleme de natura ginecologica iar acum sunt foarte speriata, nu stiu incotro sa o iau.
V-asi ruga sa-mi recomandati si mie un doctor foarte bun din Constanta (eu locuind in Tulcea) dar poate fi si din Bucuresti
Buna, Mmilian! Inteleg foarte bine prin ce treci, si eu am acceptat destul de greu ideea operatiei.
Cati ani ai? Ce simptome ai?
Eu am 6 saptamani de la ooeratie si ma simt foarte bine, chiar mai bine ca inainte, avand in vedere ca nu mai am durerea aceea in partea dreapta
Cati ani ai? Ce simptome ai?
Eu am 6 saptamani de la ooeratie si ma simt foarte bine, chiar mai bine ca inainte, avand in vedere ca nu mai am durerea aceea in partea dreapta
Buna ziua! Vreau sa va intreb daca am exagerat ridicand și transportând ieri aproape 5 kg pe o distanță de 20 m, iar azi am ridicat peste 6 kg, in condițiile in care am un an de la operația cam complicata, de histerectomie totala cu anexectomie bilaterala, care a durat aproape 4 ore și, in urma căreia încă mai am dureri mai ales în stânga jos, atunci când fac puțin efort (urc scări de câteva ori/zi la etajele 1-2 mai rar 3, merg sau stau in picioare mai mult, sau ridic chiar și puțin ceva mai greu de 3, 5 kg), ba chiar mai pătez puțin în astfel de zile (ceea ce chiar ma sperie totuși
, deși corpului meu nu i-au plăcut firele de la cusăturile interne încă din primele 2 săptămâni de după operație). Și nu stiu daca nu am greșit când am făcut (la puțin timp după ce am împlinit anul de la operație), radiografiile la coloana (cele 3 filme standard, 2 de 2 ori ca cica m-am mișcat, deși m-am străduit să nu...) plus osteodensitometria (alte 2 iradieri), toate odată. Macar sa vad daca mă stresez inutil sau i temeiat, până reușesc să merg la controlul de un an la ginecolog. Am ajuns să mă stresez din orice, mai ales că cei din jurul meu nu mă cred și toți mă anunță ritos ca " sigur nu e ceva in regulă acolo". OF, cu "F" mare! Mi-am pierdut orice răbdare de cel puțin 10 ori în acest an care a trecut. Nu mă așteptam să mă recuperez chiar asa de greu și cu atât de multe efecte secundare..
, deși corpului meu nu i-au plăcut firele de la cusăturile interne încă din primele 2 săptămâni de după operație). Și nu stiu daca nu am greșit când am făcut (la puțin timp după ce am împlinit anul de la operație), radiografiile la coloana (cele 3 filme standard, 2 de 2 ori ca cica m-am mișcat, deși m-am străduit să nu...) plus osteodensitometria (alte 2 iradieri), toate odată. Macar sa vad daca mă stresez inutil sau i temeiat, până reușesc să merg la controlul de un an la ginecolog. Am ajuns să mă stresez din orice, mai ales că cei din jurul meu nu mă cred și toți mă anunță ritos ca " sigur nu e ceva in regulă acolo". OF, cu "F" mare! Mi-am pierdut orice răbdare de cel puțin 10 ori în acest an care a trecut. Nu mă așteptam să mă recuperez chiar asa de greu și cu atât de multe efecte secundare..
Doamne! Iar am inceput sa ma ingras! Din februarie pana acum 2 saptamani am stagnat la 61, 4 kg, cu peste 8 kg asimilate in 10 luni dupa operatie. Azi m-am cantarit iar si am 63, 5 kg! Am 1, 64 m si cand am mers la operatie aveam 53 kg. Pana acum ma cam prosteam facand pe stresata, mai mult decat eram in realitate, dar acum chiar intru in panica, pentru ca eu nu pot renunta la dulciuri... Mai ales la dulciuri... S-a mai ingrasat vreuna din voi asa de mult dupa operatie, intr-un an de zile? Ce ati facut, sau ce faceti ca sa evitati asta? (Unul dintre sfaturile pe care le voi primi, il cam banuiesc...) Una peste alta, nici sport nu pot face ca am probleme cu inima.
La spitalul judetean C-ta s-a operat cineva (dr Cristurean ), cum sunt conditiile ?
sau la Euromaterna?
sau la Euromaterna?
Bună, Lumaria.La controlul de 6 luni dr. mi-a zis sa nu ridic mai mult de 5 kg și mai ales sa nu ridic cu amandoua mâinile odată.
Bineînțeles ca nu am putut respecta ptr ca am un serviciu care nu îmi permite asta..Dar multumesc lui Dumnezeu sunt bine.În schimb pe la 6 luni am avut niște scurgeri.Am fost la medic și era un fir care nu sa topit și a trebuit scos.Acum sunt bine.Am un an și o luna de la operație am făcut și papanicolau ptr ca eu am ovarele și a ieșit bine.Cel mai bine e sa consulți medicul.depinde de fiecare persoana în parte recuperarea...parerea mea scurgerile sau picăturile cu care te patezi nu cred ca au ce căuta.Dar e doar părerea mea.medicul e cel care te poate lămuri sau poate a mai trecut cineva prin ceva asemănător care te poate ajuta mai mult.Multă multă sănătate !
Bineînțeles ca nu am putut respecta ptr ca am un serviciu care nu îmi permite asta..Dar multumesc lui Dumnezeu sunt bine.În schimb pe la 6 luni am avut niște scurgeri.Am fost la medic și era un fir care nu sa topit și a trebuit scos.Acum sunt bine.Am un an și o luna de la operație am făcut și papanicolau ptr ca eu am ovarele și a ieșit bine.Cel mai bine e sa consulți medicul.depinde de fiecare persoana în parte recuperarea...parerea mea scurgerile sau picăturile cu care te patezi nu cred ca au ce căuta.Dar e doar părerea mea.medicul e cel care te poate lămuri sau poate a mai trecut cineva prin ceva asemănător care te poate ajuta mai mult.Multă multă sănătate !
Mulțumesc, Marymari. Am ieșit din panica. Eu fix cu ambele mâini am ridicat mereu. Voi face un ecograf și voi avea răbdare pana mă vede medicul. Multă sănătate!
Buna, fetelor!De o luna sunt si eu in grupul vostru histerectomie+anexectomie bilaterala.Doar ca, sub aceeași anestezie, am fost supusa si unei sectorectomii la sânul stâng. Buletinele histopatologice sunt ok, benigne ambele tumori.Fibromul avea 31 cm in circumferință si se lipise de ovarul drept, care, la randul lui avea chisturi foliculare si luteale, ca și cel stâng.La san concluzia buletinului e hiperplazie ductala tipica. In fine, ideea e ca azi a trecut fix o luna de la intervenții, ma simt relativ ok, sincer, in majoritatea timpului uit ca sunt operata.Fac treburi casnice obișnuite, fara sa exagerez, merg pe jos atât cat nu se instalează oboseala...Mi s-a spus ca după 2 luni pot sa reiau viața sexuala.Fix când soțul se întoarce din voiajul cu camionul.Mi-e teama, dar, îmi repet zilnic, ca nu poate fi mai rău decât in cele trei luni de dinaintea intervenției când am trăit cu suspiciunea de cancer la sân.
In alta ordine de idei, am ceva valuri de căldură inca din a treia zi de la operație, poate acum sa se fi îndesit de câteva zile.
Stiu ca trebuie sa fac ecografia bilaterala la sân după 6 luni.Va întreb, pentru a verifica starea celeilalte operații, o sa fac ecografie transvaginala sau abdominală? Chirurgii care m-au operat au fost excelenți (Colentina), doar ca erau foarte ocupați si aglomerați si nu am apucat sa i întreb prea multe la externare.La medicul ginecolog când ar trebui sa merg?Alte controale?Am întrebat medicul de familie când ar trebui sa fac testul pt osteoporoză, dar mi-a spus ca e inca devreme sa ma gândesc la asta...Cred ca la endocrinolog merg degeaba, având in vedere problema cu sânul, nu cred ca am voie sa iau înlocuitori de hormoni...Sunt un pic confuza in ceea ce privește controalele medicale de după operație.Chirurgul care mi-a scos firele mi-a spus ca am terminat cu dânsul si colegul său. Următoarele controale le fac doar cu ginecologul?Mulțumesc, fetelor, pt răbdarea de a citi mesajul meu.
In alta ordine de idei, am ceva valuri de căldură inca din a treia zi de la operație, poate acum sa se fi îndesit de câteva zile.
Stiu ca trebuie sa fac ecografia bilaterala la sân după 6 luni.Va întreb, pentru a verifica starea celeilalte operații, o sa fac ecografie transvaginala sau abdominală? Chirurgii care m-au operat au fost excelenți (Colentina), doar ca erau foarte ocupați si aglomerați si nu am apucat sa i întreb prea multe la externare.La medicul ginecolog când ar trebui sa merg?Alte controale?Am întrebat medicul de familie când ar trebui sa fac testul pt osteoporoză, dar mi-a spus ca e inca devreme sa ma gândesc la asta...Cred ca la endocrinolog merg degeaba, având in vedere problema cu sânul, nu cred ca am voie sa iau înlocuitori de hormoni...Sunt un pic confuza in ceea ce privește controalele medicale de după operație.Chirurgul care mi-a scos firele mi-a spus ca am terminat cu dânsul si colegul său. Următoarele controale le fac doar cu ginecologul?Mulțumesc, fetelor, pt răbdarea de a citi mesajul meu.
Buna ziua.Va rog sa mi spuneti daca a fost cineva operată de curând la Spitalul Militar de histeroctomie totala???
Buna la toate fetele de pe forum.
Sint noua pe acest forum.
Acum 3 luni in urma am fost operata si eu de hist.totala cu anex.bilaterala.
Toate bune in afara de niste scurgeri galbui/verzui.Nu inteleg cauza.
Sint fffoarte panicata.
Nu am fost chemata la nici un fel de control.
Ce ar trebui sa fac, la ce doctor sa ma adresez?
Va multumesc si astept un raspuns sa ma linistesc daca nu e grav.
Sanatate la toate!!!
Sint noua pe acest forum.
Acum 3 luni in urma am fost operata si eu de hist.totala cu anex.bilaterala.
Toate bune in afara de niste scurgeri galbui/verzui.Nu inteleg cauza.
Sint fffoarte panicata.
Nu am fost chemata la nici un fel de control.
Ce ar trebui sa fac, la ce doctor sa ma adresez?
Va multumesc si astept un raspuns sa ma linistesc daca nu e grav.
Sanatate la toate!!!
Bună, Nicoleta, ar trebui sa te programezi la ginecolog. Nu întra în panica, e posibil sa fi contactat vreo ciupercă sau poate e vorba despre vreo modificare a florei vaginale. Doar medicul te poate ajuta!
Fetelor, au trecut 5 luni de la operație și de vreo 2 săptămâni am ceva dureri de oase. Nu de intensitate mare, dar deranjante. Ma sperie durerea oaselor bazinului, e aceeași ca înainte de operație, cand fibromul gigant împingea totul spre extremitățile bazinului.. La fel, mai am dureri ale degetelor de la mâini și picioare. Nu mereu. Voi v-ați confruntat cu asta?
La mine aceste scurgeri dureaza in jur de doua luni, sint foarte suparata si speriata.
O sa merg neaparat la doctor.
O sa merg neaparat la doctor.
Multumesc pt raspuns.
Am scurgeri galben-verzui nu singerari.
Contact cu sotul nu am avut.
O sa merg la un ginecolog privat.
Sanatate tuturor!
Am scurgeri galben-verzui nu singerari.
Contact cu sotul nu am avut.
O sa merg la un ginecolog privat.
Sanatate tuturor!
Buna la toate fetele!
Am fost la medlife si mi au spus ca am o mica bucatica de fir care nu sa resorbit in totalitate.
Mi au dat niste ovule, acum sa vedem rezultatele.
Of, ce tare man speriat, eram la pamant.
Darcu
Am fost la medlife si mi au spus ca am o mica bucatica de fir care nu sa resorbit in totalitate.
Mi au dat niste ovule, acum sa vedem rezultatele.
Of, ce tare man speriat, eram la pamant.
Darcu
Am butonat gresit.
Dar cu ajutorul lui bunul Dumnezeu trecem peste toate prb.
Va pup pe toate si multa sanatate va doresc!
Dar cu ajutorul lui bunul Dumnezeu trecem peste toate prb.
Va pup pe toate si multa sanatate va doresc!
M-Am operat anul trecut 2017 și încă mă doare burta, jos la ovare.
Biopsia a ieșit bine.
Nu am ridicat nimic. O fii de la răceală ? Stau la căldură.
Din cauza vremii reci de iarna ?
O durere puternica.
Pot face un control ginecologic sau un ecou abdominal ?
Biopsia a ieșit bine.
Nu am ridicat nimic. O fii de la răceală ? Stau la căldură.
Din cauza vremii reci de iarna ?
O durere puternica.
Pot face un control ginecologic sau un ecou abdominal ?
Eco abdominal.
Contact sexual nu am făcut nici acum. Nu simt nevoia.
Dar și de frica.
Eu am dureri mari.
Ce mă sfătuiți ?
Contact sexual nu am făcut nici acum. Nu simt nevoia.
Dar și de frica.
Eu am dureri mari.
Ce mă sfătuiți ?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6histerectomie totala
- 3despre uterul fibromatos si despre histerectomie
- 8histerectomie subtotala
- 16histerectomie
- 4fac febra dupa operatia de histerectomie totala
- 11histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- 5Dureri abdominale cistita cronica
- 23viata sexuala dupa histerectomie totala
- 0Histerectomie totala interanexiala -operata in 02.08.2011
- 10'Traducere' rezultat examen histopatologic
- 45Chistadenocarcinom border-line g1
- 0Recuperare dupa histerectomie totala unilaterala stanga interanexiala
- 24am suferit o histerectomie totala.. recomandare lipsa efortului fizic
- 17BUFEURILE Dupa operatie histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- 0Histerectomie subtotala cu anexectomie dreapta
- 2explicatie buletin anatomo-patologie post histerectomie
- 5Histerectomie totala
- 0Operatie histeroctomie totală bilaterală
- 0Dr Parvulescu ginecologie si Asistenta Alina, SpitalulMilitarB, cea mai buna echipa!
- 0Histerectomie totala
Mai multe informații despre: Histerectomia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: