histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
Multumesc frumos pentru incurajari, din pacate am avut-o pe mama cu boala asta si am suferit foarte mult si asta ma-afectat mult, dar intradevar eu trebuie sa lupt pentru copiii mei, o zi frumoasa.
Alina, sa nu iti faci griji pentru operatie si recuperare. Operatia nu o simti deloc iar recupetarea e usoara. Doua zile dupa e mai greu, eu am vomat de la anestezie, dar nu te doare nimic. Dupa aceea ar fi bine sa ai grija de tine un timp, sa nu te soliciti vreo 6saptamani. Fa tot ce trebuie sa faci, sa fi tu bine!!! Asa iti ajuti cel mai mult copilașii! Dupa operatie, doua saptamani ai nevoie de cineva sa te ajute prin casa cu una-alta. Aceeasi frica am avut-o si eu. Imi era frica si sa nasc! Intreaba orice crezi ca nu stii, nu esti singura. Daca ma intrebi ce a fost cel mai rau cu opetatia asta, ti-as spune ca frica de-dinaintea operatiei! mai vorbim, succes!!!!!
Offf doamne frica asta de nu ar fi asa mareeee, dar o sa fiu bine, trebuie sa fiu, multumesc frumos ca sunteti alaturi de mine
Buna dimineataam trecut cu bine peste operatie di da intradevar frica e mare, recuperarea e mai grea dar trece si asta, acum asteptarea rezultatului histopatologic care sper cu tarie sa fie bun, o zi cu multe zambete pe buze tuturor
Ma bucur, Alina, ca ai trecut de etapa aceasta. Vor urma si altele, care vor trece si ele. Toate trec. Va fi bine! Te imbratisez cu drag!
Multumesc frumos, ii greu dar trecem peste toate
Buna ziua, oare ma puteti ajuta cu o nelamurire, mie mi-a scos la operatie uterul si colul uterin, cand la m intrebat pe medic daca o sa mai am ciclu mi a zis ca da, cum e posibil?su de aseara am niste calduri ciudate, va rog un raspuns daca se poate, multumesc.
Bună Alina...Eu zic ca nu o sa mai ai...Dacă ai ovarele nu intri la menapauza dar menstruație nu o sa mai ai...Și eu am scos doar uterul și colul...Nu am bufeuri ptr ca nu sunt la menopauza dar menstruație nu am.Cum e posibil sa ai?
Buna, pai asa gandesc si eu .oricum nu ma deranjeaza ca nu mai am ciclu atata timp cat nu am bufeuri, multumesc pentru raspuns si daca mai am nelamuriri pot sa va intreb?
.Dacă pot ajuta cu ceva sigur ca da.Am trecut și eu printr -o operație și am fost și eu incurajata și am.pus și eu o gramada de întrebări care am primit și răspunsuri.Și am si noroc cu o doamna dr foarte buna care mă ajuta cu orice nelămurire.Sănătate multa
Buna, fetelor!
Am facut in data de 18.01.2018 histerectomie totala interanexiala. Dupa ce am fost scoasa din sala de operatie si mi am revenit din anestezia generala, aveam o stare de agitatie, de presiune parca in tot corpul...toata noaptea aceea am facut tensiune si aveam senzatia ca fac infarct...gheara pe inima, palpitatii...cand voiam sa adorm, parca ma duceam intr un hău.
Dimineata m au dus pe sectie, dupa ce tensiunea s a stabilizat. Toate bune si frumoase. Eu ma recuperez repede dupa operatii(am avut 2 cezariene, iar la aceasta operatie m am dus fara niciun stres voind sa scap de fibromul care ma chinuia de ani de zile)
Am fost externata luni( joi m au operat). Deja mergeam f bn ca si cand nu aveam nimic, am iesit si la plimbare(mentionez ca nu mi s a dat acasa nicio medicatie si nici eu nu am luat decat eutyrox pt ca am pribleme cu tiroida de multi ani si picaturi pt tensiune oculara pt ca am glaucom. Insa de marti seara am inceput sa am aceeasi stare de agitatie de dupa operatie, cu tensiune mare, oscilanta, presiune mare in picioarele care ardeau si parca ma mancau pe toata partea din spate. Am incercat sa rezist la aceste stari pana joi, cand am chemat salvarea pt ca tensiunea creștea si nu stiam ce sa mai fac(ajunsese 20).
Dupa investigatii in UPU, mi au spus ca nu am nimic cardiologic si ca fac tensiune pe stres(n am inteles ce stres ca si inainte si dupa operatie am fost f linistita, pozitiva si m am recuperat f bine fizic). Mi au dat un anxiolitic si m au trimis acasa. Seara, am luat anxioliticul si am zis ca dorm linistita...de unde? Tensiune si stare de rau...seara merg din nou la UPU la alt spital, cu tensiune 19... aceleasi vorbe...ca am ceva in subconstient care ma streseaza...mi au dat haloperitol, tensiunea a scazut si mi au spus sa merg la un psihiatru sa schimb anxioliticul recomandat daca nu mi e bine cu el. La venirea acasa, disperata de toate starile acestea, incepusem sa fac din nou tensiune, am luat Reglator de tensiune, o tinctura din plante, si o capsula de ulei de luminita noptii( evening primrose), avandu le in casa. Tensiunea s a normalizat brusc si am dormit bn toata noaptea, a doua zi am luat la fel si mi a fost f bn...in schimb, spre seara m am trezit cu cateva pete maronii negricioase pe chilot(memtionez ca in aceasta perioada ar fi trebuit sa mi vina menstruatia, dar eu stiam ca nu voi mai avea asa ceva). Este normal tot ce mi s a intamplat? S a mai confruntat cineva cu asa ceva?
Am facut in data de 18.01.2018 histerectomie totala interanexiala. Dupa ce am fost scoasa din sala de operatie si mi am revenit din anestezia generala, aveam o stare de agitatie, de presiune parca in tot corpul...toata noaptea aceea am facut tensiune si aveam senzatia ca fac infarct...gheara pe inima, palpitatii...cand voiam sa adorm, parca ma duceam intr un hău.
Dimineata m au dus pe sectie, dupa ce tensiunea s a stabilizat. Toate bune si frumoase. Eu ma recuperez repede dupa operatii(am avut 2 cezariene, iar la aceasta operatie m am dus fara niciun stres voind sa scap de fibromul care ma chinuia de ani de zile)
Am fost externata luni( joi m au operat). Deja mergeam f bn ca si cand nu aveam nimic, am iesit si la plimbare(mentionez ca nu mi s a dat acasa nicio medicatie si nici eu nu am luat decat eutyrox pt ca am pribleme cu tiroida de multi ani si picaturi pt tensiune oculara pt ca am glaucom. Insa de marti seara am inceput sa am aceeasi stare de agitatie de dupa operatie, cu tensiune mare, oscilanta, presiune mare in picioarele care ardeau si parca ma mancau pe toata partea din spate. Am incercat sa rezist la aceste stari pana joi, cand am chemat salvarea pt ca tensiunea creștea si nu stiam ce sa mai fac(ajunsese 20).
Dupa investigatii in UPU, mi au spus ca nu am nimic cardiologic si ca fac tensiune pe stres(n am inteles ce stres ca si inainte si dupa operatie am fost f linistita, pozitiva si m am recuperat f bine fizic). Mi au dat un anxiolitic si m au trimis acasa. Seara, am luat anxioliticul si am zis ca dorm linistita...de unde? Tensiune si stare de rau...seara merg din nou la UPU la alt spital, cu tensiune 19... aceleasi vorbe...ca am ceva in subconstient care ma streseaza...mi au dat haloperitol, tensiunea a scazut si mi au spus sa merg la un psihiatru sa schimb anxioliticul recomandat daca nu mi e bine cu el. La venirea acasa, disperata de toate starile acestea, incepusem sa fac din nou tensiune, am luat Reglator de tensiune, o tinctura din plante, si o capsula de ulei de luminita noptii( evening primrose), avandu le in casa. Tensiunea s a normalizat brusc si am dormit bn toata noaptea, a doua zi am luat la fel si mi a fost f bn...in schimb, spre seara m am trezit cu cateva pete maronii negricioase pe chilot(memtionez ca in aceasta perioada ar fi trebuit sa mi vina menstruatia, dar eu stiam ca nu voi mai avea asa ceva). Este normal tot ce mi s a intamplat? S a mai confruntat cineva cu asa ceva?
Pt dna Vyo - petele sau spotting-ul s-ar putea sa fie de la firele care se topesc (inauntru la operatie) - eu am avut in jur de 10 saptamani spotting (scurgeri), la alte doamne nu au aparut deloc, iar la altele s-a terminat mult mai repede.Citez din articolul pe care l-am citit despre post-histerectomie
se considera normale sangerarile usoare sau spotting-ul (pete de sange la nivelul slipului) ce apar pana la 6 saptamani de la interventia chirurgicala; daca hemoragia este importanta din punct de vedere cantitativ sau atipica, este necesar consultul medical;
Daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie.Multa sanatate iti doresc !
se considera normale sangerarile usoare sau spotting-ul (pete de sange la nivelul slipului) ce apar pana la 6 saptamani de la interventia chirurgicala; daca hemoragia este importanta din punct de vedere cantitativ sau atipica, este necesar consultul medical;
Daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie.Multa sanatate iti doresc !
Multumesc mult de raspuns...tensiunea asta poste fi de la dezechilibru hormonal? Cu toate ca nu mai urca acum, dar o simt in corp, in gat, in cap, in picioare...uneori.
Din cate am citit, dupa operatia de histerectomie, din cauza faptului ca nu mai avem ovarele se poate sa se instaleze tensiunea oscilanta, Sigur ca este dezechilibru hormonal, numai ca nu stiu daca atat de repede dupa operatie?La mine sigur este am deja 4 luni de la operatie, am bufeuri, transpiratii nocturne, stari de anxietate...
Mie nu mi s au scos ovarele...doar uterul si colul...tocmai de aceea mi se pare ciudat...o sa fac un control si pe tiroida...inainte de operatie eram bine...tensiune perfecta, nu ma deranja nimic, doar uterul cu probleme.
Buna tuturor!
Viogab2006, nu stiu ce sa zic de tensiune, dar aceea stare de mancarime si agitatie la picioare am avut o si eu, la o saptamana de la operatie. Am sunat atunci doctora care m a operat si mi a spus ca ar trebui sa fac cel putin 3 saptamani injectii cu fraxiparina (eu facusem doar o saptamana, in spital), din acelea care se fac in burta, dar mie mi le a facut in mana ca imi era frica sa le fac in burta atunci, dupa operatie ! La mine se justifica cumva pt ca am un inceput de varice mai ales la unul din picioare si, acela ma manca cel mai intens...cert este ca am facut acele injectii si chiar am scapat de aceasta problema! Si eu m-am speriat pt ca da o stare de maxima agitatie, imi venea sa mi pun picioarele in gheata!!
Deci e posibil sa fie ceva de la circulatie, dar tb vb cu medicul!
Despre pete, la fel trebuie intrebat medicul, eu am avut ceva pete rozalii cateva zile, dar f putin, mi s-a spus ca e normal. operatia mea a fost laparoscopica, histerectomie totala.
Viogab2006, nu stiu ce sa zic de tensiune, dar aceea stare de mancarime si agitatie la picioare am avut o si eu, la o saptamana de la operatie. Am sunat atunci doctora care m a operat si mi a spus ca ar trebui sa fac cel putin 3 saptamani injectii cu fraxiparina (eu facusem doar o saptamana, in spital), din acelea care se fac in burta, dar mie mi le a facut in mana ca imi era frica sa le fac in burta atunci, dupa operatie ! La mine se justifica cumva pt ca am un inceput de varice mai ales la unul din picioare si, acela ma manca cel mai intens...cert este ca am facut acele injectii si chiar am scapat de aceasta problema! Si eu m-am speriat pt ca da o stare de maxima agitatie, imi venea sa mi pun picioarele in gheata!!
Deci e posibil sa fie ceva de la circulatie, dar tb vb cu medicul!
Despre pete, la fel trebuie intrebat medicul, eu am avut ceva pete rozalii cateva zile, dar f putin, mi s-a spus ca e normal. operatia mea a fost laparoscopica, histerectomie totala.
Am vb cu d l doctor, i am explicat situatia(este chirurg generalist si culmea, se ocupa si de varice) si m a luat cam in ras, spunandu mi ca am ceva "pitici" pe creier.
Voi merge la control endocrinologic...sa vedem ce spune medicul despre treaba asta...va tin la curent...este super ca se spun aici experientele...pt a fi de folos celor care trec prin situatii asemanatoare...multa sanatate tuturor!
M-am operat în septembrie 2017 și încă mă doare burta. E amortita/anesteziata tot timpul. Partea dd jos la "ovare ".Și nu știu de ce. Nu fac efort. Rar valuri de căldură.
Dar'mite sa faci și sex. Mi-e frică.
A trecut cineva prin așa ceva?
Dar'mite sa faci și sex. Mi-e frică.
A trecut cineva prin așa ceva?
Buna, paltalk!
Inca de la prima cezariana burta mea era amortita...cred ca este normal...se sectioneaza niste muschi. In legatura cu durerea de ovare...ori esti racita...ori au chist ceva...sau pur si simplu dor pt ca ele functioneaza in continuare...este bine sa mergi la medicul ginecolog sa vezi despre ce e vorba.
Inca de la prima cezariana burta mea era amortita...cred ca este normal...se sectioneaza niste muschi. In legatura cu durerea de ovare...ori esti racita...ori au chist ceva...sau pur si simplu dor pt ca ele functioneaza in continuare...este bine sa mergi la medicul ginecolog sa vezi despre ce e vorba.
In legatura cu ce mi s a intamplat mie, se pare ca au fost atacuri de panica(fara vreun motiv anume). Se pare ca din cauza oboselii, stresului acumulat in timp scade nivelul serotoninei din creier si ai asemenea manifestari.
Am fost la cardio, la endocrinologie...totul merge perfect...acum iau tratament pe baza de serotonina si a inceput sa si faca efectul. Cat de complex este corpul nostru!
Am fost la cardio, la endocrinologie...totul merge perfect...acum iau tratament pe baza de serotonina si a inceput sa si faca efectul. Cat de complex este corpul nostru!
Histerectomie totală și anec bilaterală.
Am grija de mine. Nu am făcut și nici nu fac efort.
Am o doamna care îmi face curățenie și gătit de peste 7 ani.
Și totuși mă doare partea de jos, la "ovare". Parcă tot corpul..
Am furnicături la mâini și picioare.
Când îmi masez burtica parca sunt magnetizata, anesteziata. Nu ar trebui sa fie așa.
Foarte rar, valuri de căldură și nu iau nimic.
Merg în fiecare zi pe jos 2-3 stații de buss.
Mănânc sănătos. Fără carne și sare de peste 10 ani.
Fructe și legume verzi. Spanac de 3 ori /săptămâna.
Am grija de mine. Nu am făcut și nici nu fac efort.
Am o doamna care îmi face curățenie și gătit de peste 7 ani.
Și totuși mă doare partea de jos, la "ovare". Parcă tot corpul..
Am furnicături la mâini și picioare.
Când îmi masez burtica parca sunt magnetizata, anesteziata. Nu ar trebui sa fie așa.
Foarte rar, valuri de căldură și nu iau nimic.
Merg în fiecare zi pe jos 2-3 stații de buss.
Mănânc sănătos. Fără carne și sare de peste 10 ani.
Fructe și legume verzi. Spanac de 3 ori /săptămâna.
La sfârșitul lunii martie vreau sa-mi fac analizele și sa merg la control.
Doamne ajuta sa fiu sănătoasă !
Doamne ajuta sa fiu sănătoasă !
Bună paltalk..Exact aceiași problema am avut-o și eu...La mine erau niște chisturi.Eu am 10 luni de la operație.Dar mie mi-a explicat dr ca ovarele 2 ani trebuie supravegheate o data la 6 luni prin ecografii ptr ca trecând prin schimbări pot face chisturi...Dar nu te îngrijora se elimina prin tratament ...La ultimul control totul era bine așa ca Doamne ajuta.
Pai, mi-a scos tot ! Nu mai e nimic ! Burta-i goala ! Ce ovare ??
Sa va dea Dumnezeu sanatate ! Chiar vroiam sa scriu ca si eu am cateodata dureri in burta, ca si cum ar fi dureri de ovare (desi nu le mai am), va multumesc inca o data pentru toate sfaturile si raspunsurile dvs, am avut mult de invatat de la dvs.
Pt dna PalTalk - vindecarea dupa o astfel de operatie este de lunga durata, pina la 12 luni.Si eu sunt operata tot in sept 2017, am si eu cateodata dureri de burta, mi se intareste daca fac efort, cand am fost racita si am tusit acum 3 saptamani am avut dureri mai mari in burta...banuiesc ca trebuie sa avem rabdare, nici eu nu ma simt prea bine deocamdata.
Va salut cu drag pe toate.Multa sanatate !
Pt dna PalTalk - vindecarea dupa o astfel de operatie este de lunga durata, pina la 12 luni.Si eu sunt operata tot in sept 2017, am si eu cateodata dureri de burta, mi se intareste daca fac efort, cand am fost racita si am tusit acum 3 saptamani am avut dureri mai mari in burta...banuiesc ca trebuie sa avem rabdare, nici eu nu ma simt prea bine deocamdata.
Va salut cu drag pe toate.Multa sanatate !
Scuze paltalk...În primul comentariu pe care lai făcut scria jos la ovare...Nu era specificat ce fel de histerectomie ai făcut...acuma am văzut ca ai specificat mai jos ce fel de operație.Scuze...La astfel de operație nu știu ce sa zic...Eu am ovarele.Poate doar locul te doare.controlul medical te poate liniști...Sănătate multa Îți doresc...
Mulțumesc, doamnelor !
Unde sa merg la control ?
La medicul care m-a operat ?
"Gata, cu mine ai terminat !" mi-a spus el.
Unde trebuie sa ajung sa fac controlul ?
Mă bucur ca printre noi se afla o vegetariana ! Bravo ! :)
Peste mâncați ?
Unde sa merg la control ?
La medicul care m-a operat ?
"Gata, cu mine ai terminat !" mi-a spus el.
Unde trebuie sa ajung sa fac controlul ?
Mă bucur ca printre noi se afla o vegetariana ! Bravo ! :)
Peste mâncați ?
Si eu sunt vegetariana de 8 ani...pește mananc rar...cum stati cu hemoglobina, fierul, vit B12?...ca la mine se resimte puternic lipsa de B12...de aceea si anemia...am facut perfuzii cu Venofer si vit B12 fac intramuscular 2 fiole pe luna. Ma reglasem si acum, cu operatia, iar am anemie...sper ca acum, ca nu mai pierd la menstruatie, sa mi fie mai bine.
Stau foarte bine.
Luați omega 3, multe minerale, spanac mult, legume verzi și fructe. Eu mănânc multe pere. 2 kg per zi.
Merg la somn. Nb
Luați omega 3, multe minerale, spanac mult, legume verzi și fructe. Eu mănânc multe pere. 2 kg per zi.
Merg la somn. Nb
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8histerectomie subtotala
- 16histerectomie
- 4fac febra dupa operatia de histerectomie totala
- 3semne de menopauza?
- 11histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- 40Neoplasm ovarian - Va rog parerea unui medic
- 5histerectomie cu anexectomie
- 7Histerctomie totala-interventie, evolutie post-operatorie
- 2expunerea la soarele dupa histerectomie totala
- 3Histerectomia
- 21Dureri articulare dupa chimioterapie
- 1Menopauza indusa de histerectomie
- 0histeroctomie... da sau nu?
- 1CA 125 marit.. Ar fi indicat sa fac histerectomie totala pentru siguranta?
- 0histerectomie
- 3vaginita, cervicita
- 0Rog detalierea examenului histopatologic
- 0Histerectomie
- 0Operatie histeroctomie totală bilaterală
- 0Dr Parvulescu ginecologie si Asistenta Alina, SpitalulMilitarB, cea mai buna echipa!
Mai multe informații despre: Histerectomia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: