Hipopigmentare
Bună ziua! Mi au apărut pete albe pe frunte și pe obraz, un pic mai deschise decât tenul meu. Medicul dermatolog m a diagnosticat cu melasma și mi a recomandat : complex de vit C+zinc+fier, Ivawhite, freezyderm pt pete. Citind prospectul de la Ivawhite am observat că "inhibă producerea melaninei". Întrebarea mea este: Ivawhite nu este in contradicție cu Freezydermul? Adică în loc să producă melanina pt repigmentarea petelor, mi o inhibă?
6 comentarii
Melasma inseamna pete hiperpigmentate (mai inchise la culoare). Undeva s-a produs o neintelegere.
Da. Posibil sa nu fi înțeles diagnosticul. Din păcate nu mai am nici rețeta pentru a o atașa
Cu toate acestea, tot nu înțeleg de ce mi s a prescris Ivawhite in condițiile in care petele sunt depigmentate, nu hiperpigmentate. Îmi puteți oferi un răspuns, vă rog?
Poate dermatologul a considerat ca zonele inchise sunt problema, Uneori e mai dificil de determinat care este culoarea normala a pielii. Ideal ar fi trebuit sa discutati lucrurile acestea cu medicul in timpul consultului si sa nu plecati nelamurita din cabinet.
Buna ziua! Revin cu diagnosticul dat de doamna dr acum câteva zile, leucodermie, pete depigmentate în jurul ochilor.In plus, am o pata depigmentata mai jos de ochi, spre obraz. Deasupra buzei superioare este decolorat de asemenea.Mi a spus ca nu are ce medicament sa mi dea, sa ma duc în concediu și sa ma liniștesc. Nu cred ca e ok asa. Sa asteptam. Ca deocamdată nu e vitiligo. Nu am pete pe corp. Am întrebat de testul lămpii, a zis ca nu este cazul. Ma gândesc la analize, efectiv nu mi a recomandat nimic. Este vorba de i doamna doctor foarte respectata cu o vasta experiență profesionala. Va rog un sfat, ce as putea face în continuare, poate spre a afla cauza si a putea trata.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Pete albe care dispar când stau întinsa in pat
- 1Help - mi au iesit pe pulpa piciorului drept puncte albe care se maresc
- 1Pete pe abdomen
- 1Pata albă dupa o rana
- 2Pete albe pe obraz
- 3Floare alba pe clitoris
- 0Pete albe pe corp
- 1Pete albe/piele decolorata pe membrele inferioare in ortostatism
- 3Pete albe brat
- 3Pete albe pe prepuț
- 2Mi a iesit iar bubite albe