ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Hipopigmentare

20-10-2020
Selena9
Nu este medic/terapeut
Selena9
Bună ziua! Mi au apărut pete albe pe frunte și pe obraz, un pic mai deschise decât tenul meu. Medicul dermatolog m a diagnosticat cu melasma și mi a recomandat : complex de vit C+zinc+fier, Ivawhite, freezyderm pt pete. Citind prospectul de la Ivawhite am observat că "inhibă producerea melaninei". Întrebarea mea este: Ivawhite nu este in contradicție cu Freezydermul? Adică în loc să producă melanina pt repigmentarea petelor, mi o inhibă?
6 comentarii
0
20-10-2020, ora 19:25
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Melasma inseamna pete hiperpigmentate (mai inchise la culoare). Undeva s-a produs o neintelegere.
0
21-10-2020, ora 18:59
Selena9
Nu este medic/terapeut
Selena9
Da. Posibil sa nu fi înțeles diagnosticul. Din păcate nu mai am nici rețeta pentru a o atașa
0
22-10-2020, ora 08:34
Selena9
Nu este medic/terapeut
Selena9
Cu toate acestea, tot nu înțeleg de ce mi s a prescris Ivawhite in condițiile in care petele sunt depigmentate, nu hiperpigmentate. Îmi puteți oferi un răspuns, vă rog?
0
22-10-2020, ora 13:37
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Poate dermatologul a considerat ca zonele inchise sunt problema, Uneori e mai dificil de determinat care este culoarea normala a pielii. Ideal ar fi trebuit sa discutati lucrurile acestea cu medicul in timpul consultului si sa nu plecati nelamurita din cabinet.
0
22-10-2020, ora 18:27
Selena9
Nu este medic/terapeut
Selena9
Mulțumesc! Da. Voi vorbi cu dna doctor.
0
16-07-2021, ora 14:30
Selena9
Nu este medic/terapeut
Selena9
Buna ziua! Revin cu diagnosticul dat de doamna dr acum câteva zile, leucodermie, pete depigmentate în jurul ochilor.In plus, am o pata depigmentata mai jos de ochi, spre obraz. Deasupra buzei superioare este decolorat de asemenea.Mi a spus ca nu are ce medicament sa mi dea, sa ma duc în concediu și sa ma liniștesc. Nu cred ca e ok asa. Sa asteptam. Ca deocamdată nu e vitiligo. Nu am pete pe corp. Am întrebat de testul lămpii, a zis ca nu este cazul. Ma gândesc la analize, efectiv nu mi a recomandat nimic. Este vorba de i doamna doctor foarte respectata cu o vasta experiență profesionala. Va rog un sfat, ce as putea face în continuare, poate spre a afla cauza si a putea trata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pete albe pe pielea copilului - ce ar putea fi?
  • Puncte albe pe faţă
  •