Hipokinezie septală ventricul stâng
Bună ziua! Am avut meninigită virală iar o perioadă, mai exact câteva luni am stat în repaus, mai mult la pat..Am și o depresie din cauza că nu știam ce probleme am, nu dormeam nopțile, frică și strea. Am purtat un Ekg acasă 24 de ore, totul bine. Am mers la spital, analizele de sânge în general bune, NT-pro BNP 34, 8, Troponin 4, am purtst ekg 48 de ore și un holter ekg 24 de ore, până aici toate foarte bune. La cardiografie în mod surprinzător așa așa a zis doctorul a ieșit o funcție ușor restrânsă..ventricul stâng de dimensiuni normale, nehipertrofiat cu funcție sistolică ușor afectată..hipokinezie septală ventricul stâng..(E/A 1.53 timp de acelerare140ms).starea mea si a analizelor vorbesc împotriva insuficientei cardiatice descrie dumnealui. Este ceva grav? Se poate vindeca? Am luat și niște antidepresive în ziua cardiografiei..se poate din cauza aceasta? Se poate trăi cu această problemă ? Cine mă poate ajuta? Vă multumesc anticipat!
8 comentarii
Bună ziua,
Ați avut cumva miocardită virală? De aceea s-au făcut investigațiile de cardiologie?
Sau după meningită s-a investigat și cordul?
NTproBNP-ul normal arată că peretele inimii NU este supus unui stres mecanic. Troponina normală arată că nu există leziuni ale mușchiului inimii.
"Hipokinezia septală" ar însemna că mușchiul care trece printre ventriculul drept și cel stânge se mișcă insuficient în timpul contracției. Normal este să se miște spre stânga. Dacă se mișcă oarecum mai încet, cardiologul va scrie că este "hipochinezie".
Raportul E/A și timpul de decelerație măsoară cum se relaxează inima (funcția diastolică), NU cum se contractă (funcția sistolică). Oricum, timpul de decelerare (140 ms) este la limita normalului, raportul E/A este normal. În funcție de cum se combină cu alte măsurători de la eco, poate arăta o funcție diastolică normală.
Fracția de ejecție măsoară cum se contractă inima global (funcție sistolică globală). "Hipochinezia septală" ar arăta că doar o problemă LOCALĂ cu contracția (asta în cazul în care chiar există).
Ecografia de cord este o investigație foarte sensibilă (vede foarte multe detalii, și nu toate contează). Depinde mult de examinator.
Una peste alta, rezultatele arată bine. Din câte spuneți, NU aveți simptome cardiace. NU sunt leziuni active de miocard, NU există insuficiență cardiacă, structural inima este normală (la eco - nu sunt îngroșări de pereți etc.), electric este normală (la ECG și holter). Ar putea exista probleme funcționale minore (de gen relaxarea/diastola, hipokinezia septală etc.) - cu care se poate trăi mult și bine.
Sunt explicabile dacă a existat înainte miocardită sau altă boală cardiacă.
Oricum, acestea sunt observații de la distanță, urmați desigur sfaturile cardiologului.
Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Ați avut cumva miocardită virală? De aceea s-au făcut investigațiile de cardiologie?
Sau după meningită s-a investigat și cordul?
NTproBNP-ul normal arată că peretele inimii NU este supus unui stres mecanic. Troponina normală arată că nu există leziuni ale mușchiului inimii.
"Hipokinezia septală" ar însemna că mușchiul care trece printre ventriculul drept și cel stânge se mișcă insuficient în timpul contracției. Normal este să se miște spre stânga. Dacă se mișcă oarecum mai încet, cardiologul va scrie că este "hipochinezie".
Raportul E/A și timpul de decelerație măsoară cum se relaxează inima (funcția diastolică), NU cum se contractă (funcția sistolică). Oricum, timpul de decelerare (140 ms) este la limita normalului, raportul E/A este normal. În funcție de cum se combină cu alte măsurători de la eco, poate arăta o funcție diastolică normală.
Fracția de ejecție măsoară cum se contractă inima global (funcție sistolică globală). "Hipochinezia septală" ar arăta că doar o problemă LOCALĂ cu contracția (asta în cazul în care chiar există).
Ecografia de cord este o investigație foarte sensibilă (vede foarte multe detalii, și nu toate contează). Depinde mult de examinator.
Una peste alta, rezultatele arată bine. Din câte spuneți, NU aveți simptome cardiace. NU sunt leziuni active de miocard, NU există insuficiență cardiacă, structural inima este normală (la eco - nu sunt îngroșări de pereți etc.), electric este normală (la ECG și holter). Ar putea exista probleme funcționale minore (de gen relaxarea/diastola, hipokinezia septală etc.) - cu care se poate trăi mult și bine.
Sunt explicabile dacă a existat înainte miocardită sau altă boală cardiacă.
Oricum, acestea sunt observații de la distanță, urmați desigur sfaturile cardiologului.
Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Bună ziua! Eu am dorit să verific deoarece eram foarte obosit, stresat nu dormeam bine..și am început să simt ceva ciudat în piept plus oboseală. Totuși simptomele au fost așa de la început, nu am avut miocardită virală din ce știu doar am umblat mult la urgențe aici în Germania până am fost depistat cu meningită virală. Cred că de 3 ori am fost și m-au trimis acasă că aș avea atac de panică sau sunt antidepresiv. Am discutat cu un medic din România i-am explicat simptomele iar dumnealui mi-a zis să scriu așa că el crede ca as avea un sindrom sau meningită. M-am dus la urgență din nou că aveam și dureri de cap groaznice la analizele de sânge și CT au ieșit bune și mi-au făcut puncție lombară.. Și aici arăta bine la inceput apoi au zis ca aici a fost găsită o pleocitoza leucocitară 8Mpt/ l. Mi-au administrat medicamente (perfuzii) o zi ca apoi la analizele din sânge nu au găsit o dovadă concretă a agentului patogen așa că tratamentul a fost oprit. O perioadă a rămas să mă odihnesc, să nu fac sport, mișcari bruște și sa consum multe lichide. A urmat un RMN cerebral, a iesit bine și am fost externat a doua zi. Acasă din nou mă simțeam obosit, mă deranja în piept așa că am ajuns la cardiologie și am efectuat aceste analize. Situație se face că în afară de analize, nu am primit nici un medicament sau ceva ca să mă lămurească cum au trecut aceste simptome. În piept nu mai simt nimic de atunci, și mă simt mai bine. Pe data de 5octombrie după externare am programare tot la acest spital pentru a efectua un RMN de stres. Totuși în perioada până să fiu depistat cu meningită, aveam pulsul scăzut, 41-60 cand stăteam în pat. Acum este normal, doar în perioada respectivă și aveam și o senzație în piept. Nu știu din ce cauză atunci aveam acele probleme și simptome, dar poate am avut o miocardită virală. Totuși am efectuat multe analize de sânge, toate îmi ieseau bune.. am plătit să fac analize cat mai detaliate, tot ce a fost ieșit anormal a fost un ficat gras ușor, in urma analozelor de sange detaliate si de 3 ori ecografie abdominală, dar nu descris că nu se explică simptomele în urma acestor analize și un EKG 24de ore și așa am primit un antidepresiv. Ca după 2, 3 săptămâni să primesc diagnostic de meningită virală.
Mă gândesc că poate această hipokinezie ventriculără stâng, cred că așa se numește corect poate fi și din cauza ca toată vară am stat mai mult in pat până și nu am făcut sport, sau de la antridepresiv atunci am luat 300mg pe zi ce era maximul la acel medicament, iar la reactii adeverse scrie că ar putea încetini inima. Acuma am episoade dar în general mă simt mai bine. Sper că după acest RMN să fie totul bine. Vă mulțumesc mult pentru răspunsul dumeavoastră! Vă multumesc!
Mă gândesc că poate această hipokinezie ventriculără stâng, cred că așa se numește corect poate fi și din cauza ca toată vară am stat mai mult in pat până și nu am făcut sport, sau de la antridepresiv atunci am luat 300mg pe zi ce era maximul la acel medicament, iar la reactii adeverse scrie că ar putea încetini inima. Acuma am episoade dar în general mă simt mai bine. Sper că după acest RMN să fie totul bine. Vă mulțumesc mult pentru răspunsul dumeavoastră! Vă multumesc!
Din ce citesc pe internet acum despre miocarsita virală, părerea mea că nu este exclus să nu fi avut. Chiar până să aflu că am meningită virală nespecificată, aveam probleme și o senzație în piept..plus la pulsoximetru seara în pat am avut și 41 pulsul, și în perioada aceasta uneori urca pulsul cand ma ridicam in picioare si 140..nu erau valori apropiate..cred că atunci era ceva...nu aveam pulsul regulat..Dar în tot acest timp am făcut ekg-uri la urgență, ieșeau bune, am purtat acasă a ieșit Top așa a explicat doctorul meu de familie, analize de sânge de 3, 4 ori, ecografii abdominale. Ei ziceau că nu am nimic și este pe bază psihică deoarece aveam durerele de cap, simptomele în piept, eram obosit că nu dormeam bine, eram stresat așa că au considerat că pe bază de stres deparece nu au găsit nimic până la puncția lombară. Ceva totuși a fost!! Dar important este că durerile de cap au dispărut de mult...culmea si senzația din piept a trecut după analizele cardiologice fără tratament fără nimic. Acum mă simt bine, nu prezint simptome. Ca și medicament am în continuare un antidepresiv ușor și iau doar 50 mg pe zi(opripramol). În timpul analizelor la inimă luam peste 200-300mg pe zi parcă..doza maximă.. Totuși uneori obosesc, parcă si psihic, nu pot să citesc ceva, nu pot să mă uit la ceva, mă obosește gălăgia, și tot o dată parcă si psihic. Dar nu tot timpul. Sper să nu fie de la inimă. Am renunțat la fumat de 3 luni și ceva..in acest timp mi-am propus sa duc o viata sanatoasa, nu am mai avut mese grele cu grăsimi, chiar în privinta aceasta am luat o hotarare să am o dieta sanatoasa..chiar de 5 saptamani iau si omega 3, poate și de aici am primit ajutor să mă simt mai bine.
Se poate să fi avut miocardită virală. Am văzur că apar la persoanele mai tinere. Eu am 29 de ani, și până în iunie anul asta, nu am avut niciodată probleme de sănătate, nici măcar minore, plus jucam fotbal de cand mă stiu, muncitor, aveam energie..de aici sa schimbat totul.
Acum nu este exclus să fi avut ceva. Ori de la meningita virala posibil sa fi facut si miocardita virală impreună.. totul a inceput pe data de 8 iunie noapte la ora 2 cand eram in tura de noapte. Avusem o saptamna mai incarcăcată, nu dormisem nici nu mâncasem corespunzăror..la ora două am venit acasă de la muncă deoarece eram balonat, durere dupa cap, aproape tot capul, tremurat picioarele, senzație de sufocare, ca nu aveam oxigen, amețeală, greața..chiar imi venea să vomit dar nu puteam..Am ajuns acasă, imi amortise si fața si așa am adormit.. o doua zi am mers la doctorul meu de familie de dimineata si mi-a luat probe de sânge, i-am cerut să îmi facă mai detaliat că o să plătesc deoarece mi-am dat seama ca ceva nu a fost bine..de aici a ieșit toate bune la el. Absolut toate foarte bune, așa a zis dumnealui. M-am odihnit la munca din nou rău iar acasă, așa m-am chinuit două săptămâni. După mai rău, amorțise piciorul drept, apoi capul, senzatie in piept, balonare, nu puteam manca de aici m-a internat si am facut analize mai mult interne..endoscopie, de 2 ori ecografie abdominală și analize de sânge..mi-au făcut externare ca ficat ușor gras. Acasă din nou amețeli, m-am dus la urgență, mi-a indicat sa-mi fac programare la ochi. Am facut la ochi, dupa am fost de doua ori la urgenta si mi-a indicat sa port un ekg 24 de ore, l-am purtat totul bine. Până am ajuns la un spital mai mare la recomandare unui domn doctor care el ma ajutat, fara el nu ma duceam din nou la urgență..Dumnealui el neurolog în Iași și din ce i-am povestit a zis ca e pe bază neurologică, bănuiește meningită și chiar așa a fost.
Acum nu este exclus să fi avut ceva. Ori de la meningita virala posibil sa fi facut si miocardita virală impreună.. totul a inceput pe data de 8 iunie noapte la ora 2 cand eram in tura de noapte. Avusem o saptamna mai incarcăcată, nu dormisem nici nu mâncasem corespunzăror..la ora două am venit acasă de la muncă deoarece eram balonat, durere dupa cap, aproape tot capul, tremurat picioarele, senzație de sufocare, ca nu aveam oxigen, amețeală, greața..chiar imi venea să vomit dar nu puteam..Am ajuns acasă, imi amortise si fața si așa am adormit.. o doua zi am mers la doctorul meu de familie de dimineata si mi-a luat probe de sânge, i-am cerut să îmi facă mai detaliat că o să plătesc deoarece mi-am dat seama ca ceva nu a fost bine..de aici a ieșit toate bune la el. Absolut toate foarte bune, așa a zis dumnealui. M-am odihnit la munca din nou rău iar acasă, așa m-am chinuit două săptămâni. După mai rău, amorțise piciorul drept, apoi capul, senzatie in piept, balonare, nu puteam manca de aici m-a internat si am facut analize mai mult interne..endoscopie, de 2 ori ecografie abdominală și analize de sânge..mi-au făcut externare ca ficat ușor gras. Acasă din nou amețeli, m-am dus la urgență, mi-a indicat sa-mi fac programare la ochi. Am facut la ochi, dupa am fost de doua ori la urgenta si mi-a indicat sa port un ekg 24 de ore, l-am purtat totul bine. Până am ajuns la un spital mai mare la recomandare unui domn doctor care el ma ajutat, fara el nu ma duceam din nou la urgență..Dumnealui el neurolog în Iași și din ce i-am povestit a zis ca e pe bază neurologică, bănuiește meningită și chiar așa a fost.
Bună ziua,
din câte spuneți, simptomele par să fie sunt în primul rând datorită stresului psihologic.
NU cred că ați avut miocardită virală, v-am întrebat de miocardită doar pentru că ați făcut multe investigații de cardio. M-am gândit că poate ați scris, din greșeală, "meningită" în loc de "miocardită".
A fost într-adevăr un tip de meningită.
Există mai multe feluri de probleme cu meningele, de la reacții meningeale ușoare la meningite pentru care trebuie antibiotice.
La dumneavoastră a fost un caz ușor, poate la alt spital nici nu v-ar fi făcut puncție lombară.
Atât cât se poate spune de la distanță, majoritatea simptomelor par să fie de la stres.
Desigur, păstrați legătura cu medicul, mergeți la control când v-a recomandat..
Multă sănătate!!
din câte spuneți, simptomele par să fie sunt în primul rând datorită stresului psihologic.
NU cred că ați avut miocardită virală, v-am întrebat de miocardită doar pentru că ați făcut multe investigații de cardio. M-am gândit că poate ați scris, din greșeală, "meningită" în loc de "miocardită".
A fost într-adevăr un tip de meningită.
Există mai multe feluri de probleme cu meningele, de la reacții meningeale ușoare la meningite pentru care trebuie antibiotice.
La dumneavoastră a fost un caz ușor, poate la alt spital nici nu v-ar fi făcut puncție lombară.
Atât cât se poate spune de la distanță, majoritatea simptomelor par să fie de la stres.
Desigur, păstrați legătura cu medicul, mergeți la control când v-a recomandat..
Multă sănătate!!
Bună ziua!! Astăzi am efectuat o cardiografie nouă, am vrut să văd o altă părere de aceea nu am spus de analizele din trecut, cred că am greșit.
Ecardiografie (TM 2D, TDI, DOPPLER CW/PW) -
CONDITII DE SUNET-BUNE. AORTA ASCENDENTĂ DEMENSIUNE NORMALĂ, DEMENSIUNE NORMALĂ A VENTRICULUI STÂNG, normală ventricul drept, dimensiunile normale atriul stâng și drept, funcție globală normală a pompei ventriculare stângi, EF conform Teichholz și vizual >60%.Nu există tulburări de msicare a peretelui regional.l, fără disfuncție diastolică, fără hipertofie VS funcție normală a ventricului drept, Tapse >20mm, fără semne de încordare a inimii drepte, VCI ingustă și repsirație modulată. Valva aortică: tricuspidă, neremarcabilă morfologic, fără stenoză, fără insuficiență. Valva mitrală:neremarcabilă din punct de vedere morfologic, fără stenoză, fara insuficienta. Valva pulmonara: din câte se poate aprecia, morfologic neremarcabil, fară steanoză, făra insuficiență. Nu există dovezi de efuziune pericardică..Nici o dovadă de revărsat pleural. Evaluare: din fericire, rezultatele ecocardiografice au fost normale. Functia ventriculară stângă este literal, nu există dovezi ale bolilor cardiatice structurale sau coronariene relevante. Acesta este rezultatul de astăzi.
Poate nu au depistat și functia sistolică? Nu știu. Aici nu spune nimic. Am pe 5 octombrie RMN cardiac de stres și văd mai sigur atunci. Vă mulțumesc!!
Ecardiografie (TM 2D, TDI, DOPPLER CW/PW) -
CONDITII DE SUNET-BUNE. AORTA ASCENDENTĂ DEMENSIUNE NORMALĂ, DEMENSIUNE NORMALĂ A VENTRICULUI STÂNG, normală ventricul drept, dimensiunile normale atriul stâng și drept, funcție globală normală a pompei ventriculare stângi, EF conform Teichholz și vizual >60%.Nu există tulburări de msicare a peretelui regional.l, fără disfuncție diastolică, fără hipertofie VS funcție normală a ventricului drept, Tapse >20mm, fără semne de încordare a inimii drepte, VCI ingustă și repsirație modulată. Valva aortică: tricuspidă, neremarcabilă morfologic, fără stenoză, fără insuficiență. Valva mitrală:neremarcabilă din punct de vedere morfologic, fără stenoză, fara insuficienta. Valva pulmonara: din câte se poate aprecia, morfologic neremarcabil, fară steanoză, făra insuficiență. Nu există dovezi de efuziune pericardică..Nici o dovadă de revărsat pleural. Evaluare: din fericire, rezultatele ecocardiografice au fost normale. Functia ventriculară stângă este literal, nu există dovezi ale bolilor cardiatice structurale sau coronariene relevante. Acesta este rezultatul de astăzi.
Poate nu au depistat și functia sistolică? Nu știu. Aici nu spune nimic. Am pe 5 octombrie RMN cardiac de stres și văd mai sigur atunci. Vă mulțumesc!!
Bună ziua,
Funcția sistolică a ventriculului stang a fost evaluată prin fracția de ejecție (EF) - este peste 60%, este foarte bine.
Funcția sistolică a ventriculului drept a fost evaluată prin TAPSE - este peste 20 mm, este foarte bine.
Adică și inima dreaptă și inima stângă se contractă bine.
Funcția diastolică (relaxiarea inimii) scrie că este normală.
Mă bucur !!
Multă sănătate!
Funcția sistolică a ventriculului stang a fost evaluată prin fracția de ejecție (EF) - este peste 60%, este foarte bine.
Funcția sistolică a ventriculului drept a fost evaluată prin TAPSE - este peste 20 mm, este foarte bine.
Adică și inima dreaptă și inima stângă se contractă bine.
Funcția diastolică (relaxiarea inimii) scrie că este normală.
Mă bucur !!
Multă sănătate!
Vă multumesc pentru tot!!
Să de-a Dumnezeu sănăte si dvs și la toată lumea!
Să de-a Dumnezeu sănăte si dvs și la toată lumea!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Tensiune mare dimineata la trezire
- 0Pericardita
- 0Puls marit?
- 2Puls marit la cel mai mic efort
- 1Segment st
- 5Puls
- 1HTA indusa de sarcina
- 1Panică
- 1Extrasistole la greu
- 1Picioare umflate
Mai multe informații despre: