Hipertensiune, puls marit, insuficienta mitrala

13-12-2019
Herfor
Nu este medic/terapeut
Herfor
Buna,
Am nevoie si eu de o opinie. Am avut o perioada mai stresanta, iar la inceputul lunii noiembrie, am inceput sa am niste simptome foarte ciudate. La inceput, in special dupa ce mancam, crestea pulsul foarte tare (110-120) doar stand. S-a intamplat din ce in ce mai des si in mai multe conditii, inclusiv fiind pe drum in autobuz, si pulsul mi-a ajuns chiar si la 160, si nu puteam face nici cel mai mic efort.

Am 27 de ani, 1.67 si 75 kg.

Intr-un final, fiind si foarte emotiv, mi-a fost frica sa merg la doctor, dar nu mai puteam nici dormi, ma trezeam si noaptea cu puls mare, si era o obsesie sa imi tot iau pulsul. In timpul acestor atacuri, simteam un val de caldura, urmat de puls foarte rapid, si senzatia ca o sa fac un infarct sau ceva. Ajuns la medicul cardiolog, am facut pe loc un EKG, pulsul fiind de 124 bpm, tahicardie sinusala, si hipertrofie ventriculara stanga. Tensiunea a fost 145 cu 101, si mi s-a recomandat holter, dar nu m-am simtit inca pregatit. La echo-doppler, mi s-a descoperit o insuficienta mitrala grad 1 si disfunctie diastolica tip 1, cord dimensiuni normale. Nu stiu exact ce inseamna aceste lucruri, dar am primit initial tratament cu corlentor de 7.5mg de 2 ori pe zi si alprazolam de 0.5mg de 2 ori pe zi, si mi-a spus ca sufar de atacuri de panica, si peste o saptamana sa revin, inclusiv cu niste analize de sange.

In urma analizelor, au iesit urmatoarele valori usor anormale:
1. (RBC) Hematii# : 5, 85 x 10^6/uL (normal 4, 44-5, 61)
2. (MCH) Hemoglobina Eritrocitara medie: 26, 3 pg (normal 27-32, 3)
3. (MCHC) Concentratie medie de hemoglobina 31, 7 g/dl (normal 32, 4 - 35)
4. (RDW-CV) Indice de distributie a eritrocitelor: 14, 9% (Normal 11, 6%-14, 8%)
5. (RDW-SD) Indice de distributie a eritrocitelor: 45, 3 (normal 35, 1 - 43, 9)
6. Trigliceride Serice: 275 mg/dl
7. Potasiu Seric 3, 49 mmol/l
8. TSH 4.731 (normal 0, 3-4, 5)

In rest am facut o serie intreaga de analize, hemolucograma completa, calciu, magneziu, colesterol, FT4, AC Antitiroglobulina, Anti TPO, toate in valori normale.

Am revenit la medicul cardiolog, de data aceasta pulsul a fost mult mai ok, nu am mai avut acele atacuri, de cat o senzatie usoara de frica de atac si control excesiv de mult al pulsului, am avut pe EKG un puls de 88 de data aceasta, ritm normal, hipertrofie ventriculara stanga, tensiune 149/91. Mi-au facut din nou echo-doppler, valori identice cu data trecuta. Am intrerupt tratamentul la recomandarea doctorului cu corlentor, si am primit pentru tensiune concor de 2.5 mg, unul dimineata, lipantil nano 1 seara, si alprazolam 0.5mg dimineata si seara, si trimitere la endocrinologie.

La endocrinolog, la diagnostic scrie hipotiroidie, datorita acelei valori, mi s-a spus ca nu trebuie tratament, am facut echo, a spus ca este normal, nu exista noduli sau alte modificari, aspect normal, doar "usor hipoecogena", termen care nu stiu exact se inseamna, si mi s-a spus sa revin la control si repetarea analizei de sange la 6 luni.

Se pot datora toate aceste stari datorita stresului? Probleme acelea cardiace sunt grave?

Multumesc. Daca este nevoie de alte detalii de pe analize, pot oferi.
1 comentarii
0
13-12-2019, ora 18:10
360
Nu este medic/terapeut
360
nu sunt dr, dar am experienta cu tensiunea crescuta si anxietatea. ce pot sa-ti spun e ca luand in calcul reducerea pulsului si tensiunii in urma tratamentului, esti bine si cel mai probabil anxietatea este cauza pulsului ridicat. incearca sa gasesti articole despre anxietate ca sa vezi daca te regasesti in simptomele specifice anxietatii. daca te regasesti, atunci vorbeste cu un psihiatru, poate sa-ti zica el daca ai nevoie de tratament mai puternic pt anxietate sau daca e bine cu alprazolam (xanax).

legat de endocrinolog, faptul ca ai hipotiroidism nu-i bine. ar trebui sa vorbesti cu endocrinologul despre asta pt ca poate fi motivul pt cresterea in greutate si alte probleme hormonale
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.