Hiperplazie endometriala, uter fibromatos, metroragie

16-02-2020
nico capi
Nu este medic/terapeut
nico capi
Buna ziua, am vârsta de 51 ani, in ultimile 3 luni am probleme cu menstruatia, nu se mai opreste, am facut un chiuretaj hemostatit si biopsic in decembrie 2019, rezultatul fiind; Specimen bioptic endometrial cu aspecte microscopice compatibile cu caracterul disfunctional (proliferare dezordonata) ; se asociaza metaplazie ciliotubulara la nivelul epiteliului glandular si metaplazie papilara la nivelul epiteliului de suprafata; agregate fibrino-leucocitare la nivelul corionului; sufuziuni hemoragice, tromboze vasculare si arii de colaps stromal; fragment endocervical cu infiltrati inflamatori cronic activ.Dupa acest chiuretaj am urmat un tratament cu duphaston 2p/zi, din ianuarie 2020 si am scurgeri maroni si rosi, in fiecare zi cate putin, mi-sa spus ca endometrul este ingrosat aproape de 20mm. Mi -sa recomandat montarea unui Diu Mirena. Va rog, imi puteti spune, ce inseamna rezultatul analizei pe care il am? daca exista si un alt tratament medicamentos? daca este indicat steriletul in cazul meu? Va multumesc anticipat pt raspuns!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: