Hernie pe viitor

10-02-2022
Mihai3G
Nu este medic/terapeut
Mihai3G
Buna ziua!
In urma cu 2 saptamani, am ridicat un obiect foarte greu fara sa fiu incalzit. Am simtit dupa o fulgerare in abdomen in partea dreapta jos. Durera respctiva o am de atunci.
Am fost astazi la consult sa aflu daca am inceput de hernie si, medicul m-a informat ca, mi-am fortat peretii abdominali in partea dreapta. Insa muschiul inghinal pe partea stanga imi este intins si s-ar putea sa fac hernie pe viitor din cauza asta.
Doresc sa stiu va rog:
1 Ce sannse sunt pe viitor sa fac hernie avand in vedere acea lungire a muschiului inghinal, daca am pune in %?
2.Pot sa evita acea viitoare hernie prin anumite exercitii?
3. Pot sa ma antrenez, fitness sau sporturi de contact?
4A aparut intenderea inghinala in partea stanga din cauza ridicarui acelui obiect greu?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri! Multa sanatate tuturor!
3 comentarii
0
10-02-2022, ora 20:21
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
1. Nu se poate pune in procente.
2. Nu
3.Da, dar ar fi bine sa evitati ridicarea de greutati mari.
4. Posibil.
0
11-02-2022, ora 12:12
Mihai3G
Nu este medic/terapeut
Mihai3G
Multumesc frumos pentru raspuns!
Mai am o ultima intrebare va rog. Acea intindere in partea stanga se poate vindeca cu timpul sau ramane asa?
0
11-02-2022, ora 17:12
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Bună ziua.
Dacă medicul operator v-a spus de o întindere, eu înțeleg o slăbire a peretelui abdominal.
Așa ceva nu se poate"vindeca", ci dacă nu faceți eforturi fizice mari în continuare, nu va progresa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: