Hernie inghinala bilaterala
Buna ziua,
Locuiesc in afara tarii si va contactez cu urmatoarele :
Context : in 2017 am fost operat pentru hernie inghinala stanga si dreapta laparoscopic.
Situatie actuala :
- inghinal dreapta : simptome specifice herniei inghinala + umflatura + presiune verticala pana aproape de linia buricului cateodata cu rezultat ecografic OK - fara lichid, fara hernie inghinala
- inghinal stanga : simptome specifice herniei inghinala, umflatura mai mica - rezultat ecografic hernie inghinala 2 cm.
Doctorul de familie de aici m-a pus sa repet ecografia la spital dat fiind faptul ca am facut-o la un cabinet mic privat si pentru ca raportul lor nu e foarte detaliat.
1. Ce parere aveti de situatia de mai sus ?
2. O hernie de 2cm cum se clasifica ? Mica, medie ?
3. E normal sa am simptome si in partea dreapta avand in vedere ca la ecografie totul e ok ?
4. Daca se va dovedi ca e hernie inghinala bilaterala se poate opera laparoscopic ?
5. Probabil ca in 2-3 luni voi fi operat (sunt anumiti pasi de urmat), pana atunci as putea de exemplu calatori cu avionul ? cu masina oricum nu pot sa merg mai mult de 20 minute fara sa ma supere zona inghinala.
Va multumesc din suflet pentru orice sugestie si comentariu.
O zi buna.
Andrei
Locuiesc in afara tarii si va contactez cu urmatoarele :
Context : in 2017 am fost operat pentru hernie inghinala stanga si dreapta laparoscopic.
Situatie actuala :
- inghinal dreapta : simptome specifice herniei inghinala + umflatura + presiune verticala pana aproape de linia buricului cateodata cu rezultat ecografic OK - fara lichid, fara hernie inghinala
- inghinal stanga : simptome specifice herniei inghinala, umflatura mai mica - rezultat ecografic hernie inghinala 2 cm.
Doctorul de familie de aici m-a pus sa repet ecografia la spital dat fiind faptul ca am facut-o la un cabinet mic privat si pentru ca raportul lor nu e foarte detaliat.
1. Ce parere aveti de situatia de mai sus ?
2. O hernie de 2cm cum se clasifica ? Mica, medie ?
3. E normal sa am simptome si in partea dreapta avand in vedere ca la ecografie totul e ok ?
4. Daca se va dovedi ca e hernie inghinala bilaterala se poate opera laparoscopic ?
5. Probabil ca in 2-3 luni voi fi operat (sunt anumiti pasi de urmat), pana atunci as putea de exemplu calatori cu avionul ? cu masina oricum nu pot sa merg mai mult de 20 minute fara sa ma supere zona inghinala.
Va multumesc din suflet pentru orice sugestie si comentariu.
O zi buna.
Andrei
1 comentarii
Buna ziua.
O hernie de 2 cm nu e mica.
O hernie la debut, sau chiar o reciva, se manifesta cu durere mai mica sau mai mare.
Reinterventia e bine sa o faceti clasic.
Puteti calatori cu avionul.
O hernie de 2 cm nu e mica.
O hernie la debut, sau chiar o reciva, se manifesta cu durere mai mica sau mai mare.
Reinterventia e bine sa o faceti clasic.
Puteti calatori cu avionul.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0hernie inghinala
- 1Hernie inghinala sau nu ?
- 2hernie inghinala
- 3Hernie inghinala la paralitic
- 0Operatie de hernie inghinala
- 1Hernie inghinala sau nu?
- 9Ruptura Gastrocnemian Medial - Sfaturi
- 2Hernie inghinala?
- 2hernie inghinala stanga-operata
- 0Hernia inghinala
- 1Hernie inghinala
- 1Hernie inghinala
- 0Hernie inghinală sau pubertate?
- 5Hernie inghinală operată
- 1Hernie inghinala dreapta
- 0Hernie inghinala și prolaps genital.
- 1Umflătură inghinală
- 0Hernie inghinala bilaterala
- 3Ajutati-ma, va rog!! La 18 zile de la efectuarea operatiei, am un zbor, de aprox. 3h.
- 3Hernie inghinală partea dreaptă operată
Mai multe informații despre: Hernia inghinala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: