Hernie disc

28-01-2019
Olaru Cristian
Nu este medic/terapeut
Olaru Cristian
Buna seara.am debut hernie de disc l5 și leziune l3.ar trebui să mă îngrijorez.
5 comentarii
0
29-01-2019, ora 08:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Peste 50% din persoanele trecute de 40 de ani sufera de sindrom compresiv lombar (hernie de disc).
Conduita terapeutica este dependenta, evident, de datele personale, dar mai ales de examinarea clinica la neuochirurg.
Prin urmare, veti obtine raspunsul doar de la un neurochirurg, in urma consultatiei clinice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
06-03-2019, ora 08:49
Banica Cristina
Nu este medic/terapeut
Banica Cristina
Bună ziua, sunt operata de hernie de disc L5 S1 de un an și 5 luni cu pareza pe partea dreaptă, recuperare foarte grea, dar de aproximativ 5 luni am avut ff des cârcei la gamba piciorului foarte puternici de simțeam că mi se zdrobește mușchiul durerile erau maxim un minut, , problema este că acum nu mai am așa des acești cârcei dar am fascicule de aproximativ 3 luni în conținu ff vizibile mi se zbate mușchiul piciorului tot timpul, un an de zile după operație nu m-am confruntat cu această problemă țin să precizez că iau alanerv de două luni dar degiaba aceste fasciculatii nu dispar sunt îngrozită să nu fie din nou o hernie de disc, vă sunt recunoscătoare dacă mă-ți ajuta cu un răspuns, ce pot face în aceasta situație mulțumesc și o zi bună
0
06-03-2019, ora 09:04
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Veti obtine raspunsul doar de la un neurochirurg, in urma consultatiei clinice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
10-04-2019, ora 15:43
Banica Cristina
Nu este medic/terapeut
Banica Cristina
Bună ziua domnule doctor revin cu un răspuns am făcut de curând un rmn coloana lombara și nu mi-a ieșit prea bine vă rog un răspuns nu vreau să mai ma operez a doua oară ajutați-mă ce să fac, interpretare rmn :lamilectomie l5 dreapta. Corpi vertebreli cu formă, semnal și înălțime păstrată. Disc intervebral l5 s1 deshidratat cu hiposemnal t2 și reducerea înălțimii sale posterioare. Protruzie discala l3 l4 cu tsngetizare la sacul tecal și amprentarea rădăcinilor nervoase bilateral în segmentul preforaminal, predominant stânga. Hernie discala l4 l5 cu baza 15 mm ce depășește planul osos cu 6 mm ce amprenteza rădăcinile nervoase bilateral în secmentul preforaminal. Protruzie discala discala l5 s1 cu tangetizare la sacul tecal și amprentarea rădăcini nervoase pe partea dreapta în secmentul foromenal. Con medular irm normal. Fără modificări de semnal la nivelul musculaturii paravertebrale.hipersemnal t2 la nivelul articulațiilor interapofizare. Concluzia :1 protrunzii discale etajate l3-l4 și l5-si. 2:hernie discala l4 l5 dreapta.3:reactie inflamatorie interapofizara. Vă rog din suflet îmi puteți spune este grav aștept un răspuns mulțumesc
0
12-04-2019, ora 09:10
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Textul trimis de D-voastra nu are nici o relevanta practica.
RMN-ul este util ca imagnie propriu zisa, in timpul examinarii clinice la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: