Hernia cervicală și culturismul.
Practic efort cu greutăți în sala de forță de 2 ani și jumătate. In urma unei nevralgii toracice puternice cu dureri care se lăsau pe mâna stângă, am consultat un medic neurolog care mi-a recomandat sa fac un examen RMN. Vineri l-am efectuat și azi am primit rezultatul, care este următorul:
-la nivel C4-C5: hernie discală paramediană dreapta de 9/4mm dezvoltată pe fondul unei protuzii discale posterioare asimetrice, compresivă radicular drept preforaminal.
-la nivel C6-C7: hernie discală preforaminal stânga de 9/5/7 MM ce determina amprenta pe cordonul medular ( fără fenomene mielopatice) și compresie radiculară stânga preforaminal.
Menționez faptul că urmez un tratament recomandat de medicul neurolog și simt că mă refac...greuț (au trecut aprox 3 săptămâni)..dar durerea dispare.
Încă nu am ajuns la medic pentru interpretare, însă sunt curios daca la un astfel de diagnostic mai pot calca in sala de forță?
-la nivel C4-C5: hernie discală paramediană dreapta de 9/4mm dezvoltată pe fondul unei protuzii discale posterioare asimetrice, compresivă radicular drept preforaminal.
-la nivel C6-C7: hernie discală preforaminal stânga de 9/5/7 MM ce determina amprenta pe cordonul medular ( fără fenomene mielopatice) și compresie radiculară stânga preforaminal.
Menționez faptul că urmez un tratament recomandat de medicul neurolog și simt că mă refac...greuț (au trecut aprox 3 săptămâni)..dar durerea dispare.
Încă nu am ajuns la medic pentru interpretare, însă sunt curios daca la un astfel de diagnostic mai pot calca in sala de forță?
1 comentarii
buna, cum te mai simti? Mai mergi la sala? Din cate stiu eu nu mai ai voie sa ridici greutate, eu am cam aceiasi problema tot din cauza greutatilor protuzii discale c1c2c3c4c5c6c7 si disc dezhitratat l4l5.Nu prea mi a cazut bine vestea Dar asta e.de 3 luni n.am mai facut nici un fel de efort intens. greu sa ma impact cu ideea ca nu mai pot face sport decat la interstate mica.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 15rezultat RMN cervical, RMN cerebral
- 8Rog frumos un ajutor...atasez si rezultat RMN.hernie disc cervicala
- 1Hernie de disc cervicala
- 0Hernie de disc cervicala
- 1Patru hernii de disc cervicale.
- 1Hernie de disc cervicala
- 1probleme pe coloana
- 5hernie de disc cervicala
- 1debord mixt(disco-osteofitic)la nivel C5-C6, Modificari de statica vertebrala cervicala.
- 1atac de panica
- 0hernie cervicala- nevralgie branhio cervicala
- 1Hernie de disc cervicala si stenoza de canal vertebral lombar.
- 3rezultat RMN cranio-cerebral si cervical
- 1Trei hernii de disc lombare si doua cervicale
- 0Rezultat rmn hernie de disc cervicala
- 0Operatie hernie de disc cervicala
Mai multe informații despre: Hernia de disc cervicala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: