hepatita sau nu?
Buna ziua!
sora mea a fost diagnosticata cu hep C acum 2 ani, intre timp a urmat tratament si momentan este bine.
Noi am locuit impreuna o perioada inainte de diagnosticarea ei si in timpul tratamentului ei inca vreo 2 luni..
Saptamana trecuta mi-am facut si eu pt prima data analizele in acest sens deoarece mi se pare mie ca obosesc prea repede (gafai cam des de la efort). Sotul zice ca sunt kg acumulate in ultima perioada, am 35 ani, 1, 65m si 70kg (din sept 2011 am pus 5kg). Din lipsa de fonduri am testat doar TGO 41 (limita 35) si TGP 66 (cu limita 55) iar anticorpii HCV si HBs au iesit ambii NEGATIV. Momentan nu vreau sa repet analizele deoarece sunt fff scumpe, m-am gandit sa tin putin regim si sa le repet pete 2-3 luni, credeti ca am motive sa ma tem de hepatita?
Ce as putea sa mai fac intre timp?
Multumesc
sora mea a fost diagnosticata cu hep C acum 2 ani, intre timp a urmat tratament si momentan este bine.
Noi am locuit impreuna o perioada inainte de diagnosticarea ei si in timpul tratamentului ei inca vreo 2 luni..
Saptamana trecuta mi-am facut si eu pt prima data analizele in acest sens deoarece mi se pare mie ca obosesc prea repede (gafai cam des de la efort). Sotul zice ca sunt kg acumulate in ultima perioada, am 35 ani, 1, 65m si 70kg (din sept 2011 am pus 5kg). Din lipsa de fonduri am testat doar TGO 41 (limita 35) si TGP 66 (cu limita 55) iar anticorpii HCV si HBs au iesit ambii NEGATIV. Momentan nu vreau sa repet analizele deoarece sunt fff scumpe, m-am gandit sa tin putin regim si sa le repet pete 2-3 luni, credeti ca am motive sa ma tem de hepatita?
Ce as putea sa mai fac intre timp?
Multumesc
3 comentarii
Daca deabea acum cateva zile ai facut testarea pentru hepatita C si e negativa, nu ai de ce sa te temi.S-ar putea ca sotul sa aiba dreptate ; tine regim si repeta testele la 3 luni.
Nu va suparti dar nu prea inteleg raspunsul dvs..cum adica daca abea acum am facut testele nu am de ce sa ma tem? adica daca erau mai vechi ce era? poate iesi negativa hepatita C si apoi dupa 3 luni pozitiv sau nu inteleg?
Rezultatele testelor sunt recente..sunt negative, si eu cred ca asa vor fi si la examinarea ulterioara...eu nu am facut decat sa te aprob in decizia ta de a face inca o data testarea mai tarziu [ din ratiuni financiare, se intelege ], gandindu-ma la o testare alternativa la alt laborator.Eu am spus ca e bine sa faci din nou testul mai tarziu, gandindu-ma la o conformare ulterioara a absentei infectiei, din partea altui laborator.Cand ai stat o perioada cu cineva infectat cu virurul hepatitic B sau C sau cu alte tipuri de infectii ce se pot transmite e bine sa faci analizele de doua ori, in doua locuri diferite, decat sa pleci de la ideea cum ca nu ai fi infectata - dupa o singura testare -si peste cativa ani sa te trezesti in cine stie ce stadiu al bolii.Repet, eu nu cred ca esti infectata cu virusul hepatitei C ; idea de a repeta analizele este a ta, si eu o aprob, nu pentru ca rezultatul recent ar putea fi fals. ci pentru linistea ta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3hepatita?
- 2hepatita autoimuna? Rog raspuns urgent
- 7Cancerul, hepatita si multe alte bolii se pot vindeca cu Reishi blance
- 8este o hepatita B sau mai e nevoie de analize ?
- 6hepatita sau nu? analizele mele ce arata?
- 14Hepatita
- 5As dori sa stiu daca am Hepatita?
- 10Suplimentele alimentare
- 4Hepatita in copilarie si alimentatia in prezent
- 1Hepatita virala
- 1Tratament naturist cu efect antiviral adjuvant in Hepatite virale
- 6Analiza Fibromax
- 7Absurditate legislativa
- 6Tanara de 29 de ani cu probleme pulmonare neelucidate. Va rog sa ma ajutati cu un sfat
- 1Hepatita la copil nou nascut
- 4Analize hiv, hepatita
- 3Ficat mărit sau hepatita
- 0hepatita retroactiva sau reactiva toxica
Mai multe informații despre: Hepatita
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: