hemispasm facial cu blefarospasm?

22-01-2009
laurus
Nu este medic/terapeut
laurus
Subiect, sex f.38 ani, cu utilizarea frecventa calculator, 12 ore, , lactovegetariana. Dozare calciu si mg. de regula la limita inferioara. Manifestari clinice: uneori minispasm ochi dr. cu aparitia unei pulsatii cu ritmicitate regulata in centrul barbiei, mai ales la concentrare, probabil zic, eu o eliberare crescuta de acetilcolina. Diagnostic recent dat de medic neurog: hemispasm facial. Ulterior, RMN (IRM cerebral, secvente: t2, flair, t1, difuzie, 3d t2 pe nervi cranieni) Rezultat: cateva(3-4) anomalii de semnal infracentrimetrice, in hipersmnal t 2 si flair, izo/hiposemnal t1, la nivelul subst. albe supratentoriale, cea mai mare(8mm) situata temporal dreapta, in adiacenta carrefour-ului ventricuar, fara specifitate IRM. Fara alte anomalii de semnal intra extraparenchimatoase cerebrale Spatii lichidiene interne si simetrice, de dimensiuni normale.Structuri mediane nedeviate.Fara procese expansive la nivelul unghiurilor ponto-cerebeloase sau conductelor auditive bilateral.
Tratament recomandat si in prezent sub tratament ; carbamazepina, milgamma, ca, mg, d3. Din copilarie cateodata si alt tic in repaus, rasucire in mana fascicol par, fire emotiva. Rog raspuns la intrebarile urmatoare : 1.Daca anomaliile sus mentionate au legatura cu hemispasmul, medicul linistiind situatia si anume ca NU pentru ca sunt infracentrimetrice.2.Daca existenta unui conflict neurovascular( ceeace ar presupunne o interv. microchirg.).mai ales in zona ungh.ponto-cerebeloase s-ar vizualiza pe RMN, sau doar la angioRMN.(Concluzia medicului : nu sunt leziuni) 3.Daca boala este intradevar progresiva cu trecerea anilor si daca sub trat. cu laser (intimplator cunosc un caz ameliorat) boala surprinsa intr-un stadiu incipient se dezvolta mai lent. Faptul ca uneori lacrameaza la masticatie cred ca este si un inceput de blefarospasm. Asa sa fie? M-am informat cu tot ce se poate informa fiind vorba de relatia mama-fiica, ultima fiind subiectul, dar intotdeauna exista foamea de informatii.


Din informatiile culese din lit. despecialitate din diferite tari reiese ca tratamentul farmaceutic nu este decizional, trebuie aflata cauza.Exista un proce nt incurajator de vindecare daca tinem situatia sub contol, in afara de toxina botulinica? Un mare multumesc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.