hematii in urina?
Am 20 de ani si cu cateva zile in urma mi-am facut un set de analize, printre care si urina, iar cand am fost la medicul de familie a zis ca sunt perfect sanatoasa cu toate ca erau destule inrosite pe foaia cu rezultate. Va rog ajutati-ma sa inteleg ce am:
granulocite am 47, 5. MCHC-CHEM 30, 9, acid ascorbic a rezultat 20 cand trebuia sa fie negativ, la hematii in urina 50 pe cand trebuia sa fie negativ si mai scria ca prezinta densitate specifica 1030 pe cand trebuia sa fie maxim 1025, sediment urinar, frecventa epiteliala pavimentoasa si prezinta hematii. Ce inseamna toate astea?? Rog raspuns! Multumesc anticipat.
granulocite am 47, 5. MCHC-CHEM 30, 9, acid ascorbic a rezultat 20 cand trebuia sa fie negativ, la hematii in urina 50 pe cand trebuia sa fie negativ si mai scria ca prezinta densitate specifica 1030 pe cand trebuia sa fie maxim 1025, sediment urinar, frecventa epiteliala pavimentoasa si prezinta hematii. Ce inseamna toate astea?? Rog raspuns! Multumesc anticipat.
3 comentarii
Granulocitele sunt in mod normal pana in 40%, dar cresterea la dvs. este moderata, nu cred ca sugereaza infectie bacteriana. Ac. ascirbic=vitamina C si poate aparea in unele situatii (consum de vitamina C). Densitatea urinara crescuta (1030) indica faptul ca nu consumati suficiente lichide. Hematiile in urina pot aparea prin contaminarea urinii in apropierea ciclului menstrual. Eventual, puteti repeta sumarul de urina pentru ca si un calcul renal mic care se elimina sau o banala cistita pot asocia prrezenta de hematii in urina. Alte semne care sa sugereze infectie urinara nu sunt. CHEM sau concentratia medie de hemoglobina in globulele rosii nu indica anemie daca hemoglobina si hematocritul sunt in valori normale.
Buna ziua, am 41 de ani si urmez un tratament cu Methotrexat injectabil (15mg/saptamana) - doza intretinere pentru poliartrita reumatoida. analizele medicale le efectuez o data la 3 luni inaintea controlului la medicul reumatolog (dr catalin Codreanu). la ultimele analize, la biochimia urinei, hematiile aveau un nivel de 25. la solicitarea reumatologului am refacut analiza urinei, hematiile: 10. in rest toti indicatorii urinei in limite normale. imi puteti spune ce inseamna? multumesc anticipat pentru raspuns!
rog ajutor/interpretare, sfaturi/
analizasumar urina+sediment : glucoza normal, proteina - negativ, urobilinogen-normal, bilirubina-negativ
corpi cetonici-negativ, nitriti-negativ, eritrocite- 10, leucocite-LEU - 10, densitate- 1015, ph- 7, epitelii plate-rare, leucocite-rare, hematii-RELATIV FRECVENTE ( ce inseamna asta ? )
MULTUMESC anticipat pentru raspuns.-
analizasumar urina+sediment : glucoza normal, proteina - negativ, urobilinogen-normal, bilirubina-negativ
corpi cetonici-negativ, nitriti-negativ, eritrocite- 10, leucocite-LEU - 10, densitate- 1015, ph- 7, epitelii plate-rare, leucocite-rare, hematii-RELATIV FRECVENTE ( ce inseamna asta ? )
MULTUMESC anticipat pentru raspuns.-
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4hematii in urina
- 2interpretare analiza urina (multumesc)
- 8rog interpretare analize urina
- 3Analize urina
- 6suplimentele nutritive, hematii in urina
- 2Interpretare rezultate la un sumar de urina
- 5dupa sex.. sangerez la urinare
- 4leucocite in urina fetita de 6 ani
- 0Examen urina
- 1singe in urina
- 3neaparat 4 ore fara urinare sau prima urina de dimineata pt a da urocultura?
- 0Densitate mica in urina 1005
- 2Sumar urinar, sediment hematii rel frecvente
- 2interpretare analize urina si posibil talasemie minora la fetita de 2 ani si jumatate
- 0Examen urina
- 0O parere despre aceste analize
- 0Hematii in urina
- 0Densitate urinara bebe 8 luni+
Mai multe informații despre: hematii in urina analize urina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: