Bună ziua, as vrea să știu de ce persista nitriții in urina

27-04-2021
Anna Marya05
Nu este medic/terapeut
Anna Marya05
Bună ziua.As vrea să știu de ce persista nitriții in urina, care sunt cauzele, și cum s-ar putea înlătură?Tatăl meu și-a făcut un sumar de urină și are nitriți pozitivi 2+Acest lucru durează de aproximativ 3 ani.A luat tratamente, antibiotice etc dar nu dispar acei nitriți.mereu mereu la fiecare sumar apar din nou pozitivi.Oare ce poate să facă în această privință, cu ce îl afectează și ce înseamnă mai exact acești nitriți?Oare este necesar un regim alimentar pentru asta?A vorbit cu un urolog ai i sa spus că îi apără ești nitriți din cauza faptului că îi rămân resturi in vezica care ar fi cauza?dacă puteți să mă ajutați.va mulțumesc.
4 comentarii
1
27-04-2021, ora 10:59
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Daca ramane urina in vezica dupa ce urineaza, de exemplu din cauza unei prostate marite, in acel volum de urina care persista tot timpul se pot dezvolta bacterii care produc nitritii. In lipsa simptomelor de infectie urinara, situatia asta se numeste bacteriurie asimptomatica si in cele mai multe situatii nu se trateaza.
0
27-04-2021, ora 13:46
Anna Marya05
Nu este medic/terapeut
Anna Marya05
Va mulțumesc dar prostată nu mai wt mărită și-a făcut toate analizele și la prostată și este totul in regula.De asta nu înțeleg ce se întâmplă.Multumesc
0
27-04-2021, ora 19:28
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Despre ce resturi vorbea oare urologul? Reziduu postmictional sau calculi sau altceva?
0
28-04-2021, ora 11:08
Anna Marya05
Nu este medic/terapeut
Anna Marya05
Sa fiu sinceră nu știu să vă spun exact despre ce resturi a vorbit
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum ne recoltăm urina pentru laborator
  •