ginecomastie - o parere

01-03-2010
knsgogu
Nu este medic/terapeut
knsgogu
Salut.
In urma cu 1-2 luni am facut un post despre ginecomastie.
Acum am uploadat cateva poze ca sa aflu si parerea ta. Nu am luat steroizi, nu proteine, absolut nimic. Pieptul il antrenez o data pe saptamana la sala. Sper ca nu gresesc daca pun poze: http://img87.imageshack.us/gal.php?g=spa1070.jpg

Sper sa imi raspunzi.
Cu respect kns.
5 comentarii
0
02-03-2010, ora 02:44
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Stimate domn,

În pozele postate de dvs., nu se evidenţiază o ginecomastie tipică, ci mai degrabă un pic de ţesut adipos. Aţi consultat un medic endocrinolog? (vi s-au făcut dozări hormonale specifice (testosteron liber, prolactină, estradiol, etc.)?).

Toate cele bune!

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
02-03-2010, ora 18:53
knsgogu
Nu este medic/terapeut
knsgogu
Salut, in primul rand vreau sa va multumesc pt timpul acordat.
Un medic endocrinolog nu am consulat. Nu inca, si nu cred ca voi putea in viitorul apropiat.
Dozari hormonale nu mi s-au facut.
Cred ca este ginecomastie si datorita soldurilor mari. Am citit cum ca ar fi unul din simptome. Am un corp destul de bine lucrat, dar cand vine vorba de soluri si sani. nu e de bine.


multumesc foarte mult de timpul acordat.
0
03-03-2010, ora 03:39
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Stimate domn,

Am încercat să vă ajut cu cea mai mare plăcere. Un consult endocrinologic este mai mult decât necesar, pentru că ginecomastia are simptome cheie. Nu tot ce reprezintă "mărire de ţesut în zona pectorală" poate fi catalogat ca fiind ginecomastie.
Ginecomastia se diagnostichează după o examinare fizică, după realizarea anamnezei (o trecere în revistă a istoriei medicale, printre altele) şi după investigaţii hormonale specifice Tratamentul urmăreşte eliminarea cauzei inductante, a cauzei care a determinat producerea hipertrofiei glandei mamare (poate fi destul de gravă).
Şoldurile mărite nu sunt simptome cheie, pentru că pot exista şi constituţional, fără a avea cauză patologică.

Vă rog, consultaţi un medic, măcar pe cel de familie.
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
P.S. - Nu ignoraţi pentru că, după cum v-am precizat, cauzele inductante (dacă se confirmă ginecomastia) pot fi şi foarte grave (probleme foarte seriose cu: tiroida, hipofiza, testiculele, glandele suprarenale, ficatul, etc. (generalmente vorbind)) şi nu este indicat să nu faceţi un control medical amănunţit.


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
05-08-2011, ora 16:33
costelino
Nu este medic/terapeut
costelino
Buna ziua, In urma cu 9 ani am fost operat de ginecomastie la ambii sani.Sunt casatorit de 6 ani si sotia mea nu a ramas niciodata insarcinata, crede-ti ca din cauza mea este?Acum sunt programat sa-mi fac si spermograma sa fiu sigur.Va rog sa-mi raspunde-ti cat mai repede.Multumesc!
0
09-08-2011, ora 13:29
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)

Salve!
Stimate dle Costelino, ţinând cont că, de obicei, ginecomastia este produsă de un nivel crescut de estrogen şi/sau de un nivel deficitar de testosteron, deci de o tulburare hormonală, cel mai probabil incapacitatea soţiei dv. de a rămâne însărcinată este determinată şi de o problemă care vă vizează pe dv., în prezent, dar nu nepărat (şi soţia dv. s-ar putea să aibă unele probleme de fertilitate).
Vă recomand amândurora să consultaţi medicul de familie pentru a vă da trimitere către medicul specialist. Medicul specialist vă va face dozări hormonale, în comun; dv. vă va face şi spermograma - un examen cantitativ şi calitativ macroscopic şi microscopic al spermei, pentru a vedea dacă nu cumva suferiţi de azoospermie, oligospermie, astenospermie sau orice altceva, şi vă va face şi unele teste imunologice şi genetice, printre altele. Soţiei dv., pe lângă dozările hormonale, testele imunologice şi genetice, i se va face, sau cel puţin ar trebui, şi o histeroscopie, eventual o histerosalpingografie (HSG), pentru a i se investiga funcţionalitatea uterului şi a trompelor uterine, printre altele.
Consultaţi medicul şi aveţi credinţă în Dumnezeu. Totul va fi bine; veţi fi binecuvântaţi cu un copil la momentul oportun, când va considera El.
Însănătoşire grabnică!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: