Genunchi umflat
Buna ziua, fiul meu de 16 ani practica fotbal, la un meci a simtiti ca-i fuge rotula, care s-a pus singura la loc.A simtiti o durere, care i-a trecut relativ repede dar genunchiul s-a umflat. Am mers la medic si i s-a pus diagnostic luxatie si hemartroza.Am facut radiografie si nu are fisura sau ruptura.La medicina sportiva a facut un ecograf saptamana trecuta si mai aveai partial lichid.De doua saptamani ia antiinflamatoare dar acum este din nou umflat genunchiul.Precizez faptul ca nu il doare, se poate lasa in el si-l indoaie cat il lasa umflatura.Credeti ca ii va trece cu antiinflamatoare?Cat va dura?Trebuie sa merg din nou la medic?
2 comentarii
Buna seara,
Situatia sta fundamental diferit fata de ce va imaginati:
- luxatia este determinata de o displazie femuro-patelara, cu instabilitate laterala a rotulei. Este incompatibila cu asemenea sporturi.
- dupa o asemenea leziune grava, activitatea sportiva este total interzisa timp de minim 2-4 luni;
- foot-ball-ul este o activitate fabulos de distructiva pentru genunchi;
Nu se pune problema de anti-inflamatoare si nici de alte pastile, deoarece nu au nici o influenta asupra potentialei vindecari (care dureaza 2-4 luni).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Situatia sta fundamental diferit fata de ce va imaginati:
- luxatia este determinata de o displazie femuro-patelara, cu instabilitate laterala a rotulei. Este incompatibila cu asemenea sporturi.
- dupa o asemenea leziune grava, activitatea sportiva este total interzisa timp de minim 2-4 luni;
- foot-ball-ul este o activitate fabulos de distructiva pentru genunchi;
Nu se pune problema de anti-inflamatoare si nici de alte pastile, deoarece nu au nici o influenta asupra potentialei vindecari (care dureaza 2-4 luni).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4genunchi unflat
- 16luxatie genunchi
- 1durere genunchi langa rotula
- 4Genunchi umflat dupa cazatura
- 1Luxatie picior netratata
- 1Subluxatie patelara. E grav?
- 0Genunchi umflat dupa operatie de fixare rotula
- 0Deplasare genunchi
- 2Luxatie Rotula
- 0Genunchi/rotula
- 3Leziune mpfl copil 14 ani, luxatie rotula