Gemoterapia şi insomnia

17-02-2011
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Tulburările de somn, de diferite categorii, de la dificultăţile de adormire şi până la somnul superficial, cu treziri frecvente peste noapte, afectează multe persoane care trăiesc în oraşele mari. Ieşirea din ritmurile fiziologice ale naturii, inversările frecvente ale ritmurilor somn-veghe (zi - noapte) determină multe dezechilibre în funcţionare organismelor umane.
Tratamentul cu extracte glicero-alcoolice, alături de tincturi fitoterapice şi medicamente homeopatice poate ajuta, pentru o perioadă, o persoană să-şi echilibreze somnul. Vindecarea completă a acestor tulburări se face numai după restabilirea unui regim de viaţă echilibrat, în care odihna şi activitatea să deţină o pondere egală.
Extractul din muguri de Tei argintiu- Tilia tomentosa MG=D1 este principalul preparat gemoterapic utilizat în tratamentul insomniilor la adulţi şi copii. Mugurii de Tilia tomentosa au acţiune anxiolitică, anti-spastică şi de sedare generală, de asemenea uşor hipnotică (adică induc somnul). Mugurii de tei reprezintă tranchilizantul vegetal prin excelenţă. Extractul glicero-alcoolic din muguri de tei acţionează asupra centrului somnului, asupra axei cortico-hipotalamice şi asupra substanţei reticulate, crescând nivelul serotoninei, cu efect calmant general.
Se poate administra singur, sau în asociere cu alte extracte gliceo-alcoolice cu efect sedativ şi liniştitor, in funcţie şi de alte simptome asociate. Astfel, mai pot fi folosite Extract din muguri de Smochin- Ficus carica MG=D1, un mare reglator al sistemului neuro-vegetativ sau Extract din mlădiţe de Păducel- Crataegus oxycantha MG=D1 indicat în special în stările de insomnie cu eretism cardiac sau în insomnia bolnavului de inimă.
Aceste macerate glicerinice pot fi combinate cu tincturi fitoterapice, precum Tinctura de sunătoare sau Tinctura de passiflora, cu efecte calmante, relaxante şi uşor somnifere. Un alt preparat cu efect important asupra relaxării generale a organismului şi inducţiei somnului este Sedyphit (Plantextrakt), care se poate asocia eficient cu Extractul din muguri de tei, în situaţiile de insomnii de adormire.
Un ceai cald la culcare, o rugăciune spusă din toată inima, geamul deschis şi aerul proaspăt intrând în încăpere, toate aceste mici gesturi pot ajuta la relaxarea organismului şi inducţia stării de somn.

_
Copyright - Dr. Sorina Soescu
_
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obiceiuri care afectează somnul
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •