Gastrită Va rog un răspuns

13-04-2023
Andreea0902
Nu este medic/terapeut
Andreea0902
Bună ziua Am mare nevoie de un sfat De câteva luni de zile mă confrunt cu niste dureri de stomac groaznice am tot vomitat ultima data am vomitat sânge..Am fost la medic și mi-am făcut endoscopie digestivă superioară mi-a zis că am gastrită de mult timp iar perișori de pe stomac sunt mâncati și helicobacter am luat 3 săptămâni tratament și am ținut regim alimentar foarte strict Au trecut 4 săptămâni aproape de când am terminat tratamentul dar acum mă doare mult și foarte tare nici nu pot merge pe picioare cate o data Daca mănânc ceva mă doare groaznic am mare grija la ce mănânc Când mă doare stomacul mă doare tot abdomenul și mă simt rău Nu știu ce să fac mie foarte frica Nu sunt în țară și mă tem sa nu pățesc ceva Aștept un răspuns va rog ce ar trebui sa fac Oare ce problema este
2 comentarii
0
31-05-2023, ora 01:25
student_anulV
Nu este medic/terapeut
student_anulV
Bună ziua

Ce tratament ați urmat pentru Helycobacter pylori?

Tratamentul de eradicare este următorul: 7 zile de claritromicina, amoxicilină și pantoprazol 40mg. Pantoprazolul se ia pe stomacul gol cu o oră înainte de masă. Dacă tratamentul nu dă rezultate se încearcă 2săptămâni de tratament cu: tetraciclină, metronidazol, subsalicilat de bismut și ori omeprazol ori pantoprazol. Eu aș zice să schimbați în omeprazol dacă începeți cura de 14 zile.
La endoscopie ar trebui să ia 4-6 biopsii din jurul ulcerului.
Mă gândesc că amețeala e de la anemie - e clar ca ulcerul sângerează și pierdeți sânge. Încercați sideral forte luat seara eventual cu un pahar de suc de portocale, dar daca irită stomacul, doar apă. În orice caz nu cu lapte. Dacă nu găsiți sideral, orice pastilă de fier este bună. Recomand însă să verificați la analize cât este hemoglobina pentru că s-ar putea să aveți nevoie de transfuzie. Nu beți alcool deloc în timpul tratamentului. Multă sănătate. Dacă pot să vă mai ajut cu ceva, o fac cu plăcere.

(scris de student la medicină în anul V, este doar un sfat, întrebați întotdeauna medicul)
0
06-06-2023, ora 23:00
Andreea0902
Nu este medic/terapeut
Andreea0902
Buna seara Am încercat ce mi-ați scris tot am dureri și sunt constipata mereu. Dar voiam să va întreb pentru ce transfuzie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratament gastrită
  • Scădere constantă a incidenței infecției cu H. pylori în întreaga lume
  • Infecția cu Helicobacter pylori determină o reducere a capacității cognitive
  • Influența infecției cu Helicobacter pylori asupra artritei reumatoide
  • Infecția cu Helicobacter pylori ar putea crește riscul apariției ulterioare a bolii Alzheimer
  • Screeningul pentru Helicobacter pylori la nivelul comunității ar putea reduce riscul de cancer gastric
  •