furuncule in zona genitala

04-07-2007
mickyroxy
Nu este medic/terapeut
mickyroxy
Am in zona pubiana un fel de furuncule care apar din cand in cand si se fac foarte mari. Mi s-a spus ca ar fi obstructie foliculara. Daca epilez definitiv zona cu laser oare ajuta? Nu stiu ce sa mai fac pentru ca nu reactioneaza la antibiotice. Am fost si la chirurgie si dupa o perioada mi-au aparut iar si sunt tare dureroase. Multumesc
2 comentarii
0
04-07-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
In zona genitala isi are "habitatul" un microb numit stafilococ, responsabil de aparitia 'cosurilor" si a furunculelor. Problema este ca acest stafilococ nu poate depasi singur bariera de protectie a pielii, avand nevoie de un pic de ajutor. Acest "ajutor" consta in mici leziuni (intepaturi, taieturi, zgaraieturi) la nivelul pielii.
In concluzie, pentru a evita reaparitia furunculelor, nu va epilati cu lama sau cu ceara in acea zona, , ci folositi spume epilante. Folositi lenjerie intima numai din bumbac, fara fire sintetice. Daca totusi apar mici "cosuri" (datorira frecarii lenjeriei intime de piele), este necesara dezinfectia locala cu Betadina solutie, apoi aplicarea de Fucidin crema, de 2 ori pe zi, dimineata si seara, pana la vindecare.
0
28-07-2011, ora 03:34
stefy46
Nu este medic/terapeut
stefy46
buna seara eu am asa ceva de cand am nascut fetita i-am tratat si cu crema fucicid si cu alte nenumarate creme dar ies in contnuu ce pot face sunt mari si durerosi !!!!cum pot scapa de ei?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: