furuncule in zona genitala
Am in zona pubiana un fel de furuncule care apar din cand in cand si se fac foarte mari. Mi s-a spus ca ar fi obstructie foliculara. Daca epilez definitiv zona cu laser oare ajuta? Nu stiu ce sa mai fac pentru ca nu reactioneaza la antibiotice. Am fost si la chirurgie si dupa o perioada mi-au aparut iar si sunt tare dureroase. Multumesc
2 comentarii
In zona genitala isi are "habitatul" un microb numit stafilococ, responsabil de aparitia 'cosurilor" si a furunculelor. Problema este ca acest stafilococ nu poate depasi singur bariera de protectie a pielii, avand nevoie de un pic de ajutor. Acest "ajutor" consta in mici leziuni (intepaturi, taieturi, zgaraieturi) la nivelul pielii.
In concluzie, pentru a evita reaparitia furunculelor, nu va epilati cu lama sau cu ceara in acea zona, , ci folositi spume epilante. Folositi lenjerie intima numai din bumbac, fara fire sintetice. Daca totusi apar mici "cosuri" (datorira frecarii lenjeriei intime de piele), este necesara dezinfectia locala cu Betadina solutie, apoi aplicarea de Fucidin crema, de 2 ori pe zi, dimineata si seara, pana la vindecare.
In concluzie, pentru a evita reaparitia furunculelor, nu va epilati cu lama sau cu ceara in acea zona, , ci folositi spume epilante. Folositi lenjerie intima numai din bumbac, fara fire sintetice. Daca totusi apar mici "cosuri" (datorira frecarii lenjeriei intime de piele), este necesara dezinfectia locala cu Betadina solutie, apoi aplicarea de Fucidin crema, de 2 ori pe zi, dimineata si seara, pana la vindecare.
buna seara eu am asa ceva de cand am nascut fetita i-am tratat si cu crema fucicid si cu alte nenumarate creme dar ies in contnuu ce pot face sunt mari si durerosi !!!!cum pot scapa de ei?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5umflaturi dureroase la nivelul organelor genitale
- 24Mi-a aparut o umflatura in zona genitala
- 10Problema inghinala...nu stiu exact ce e
- 4nodul (cred) in zona genitala
- 2Furuncul, umflatura in zona genitala
- 5mi s-a umflat clitorisul in partea dreapta sus si ma doare cand ating
- 1Umflatura in zona genitala
- 0Inflamare a zonei genitale
- 0Umflatura dureroasa la baza labiei mari
- 9Labii umflate
- 0umflatura zona testicule - cos dar fara cap
- 0Mica umflatura zona inghinala
- 0Nodul în zona genitala sau cos
- 1Posibila infecție chiar dacă nu am mai avut contact sexual de 3 luni?
- 1Nodul dureros penis
- 0Umflatura intre labie și clitoris
- 0Umflatura fix la intrare in vagin
- 0Bubițe albe pe labiile majore, ganglion inflamat
- 3Am nevoie de ajutor - durere in zona genitala, langa clitoris
Mai multe informații despre: umflatura in zona genitala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: