Furnicaturi, spasme musculare, durere de muschi

15-03-2021
Camelia12
Nu este medic/terapeut
Camelia12
Bună, am 23 de ani si as avea nevoie de un sfat. In urma administrari unui antibiotic, am facut o reactie adversa puternica(diaree prelungita care mi.a iritat colonul, gastrita si reactie pancreatica). Dupa 3 luni de regim alimentar facut pentru aceste afectiuni am inceput sa am furnicaturi in maini si picioare, durere de muschi, insomnii, palpitatii si durere in piept. Dupa o săptămână nu am mai suportat si am mers la spital. Aveam lipsa de sare, lipsa de potasiu iar calciul si magneziul erau la limita.
Din acel moment (15 decembrie) am inceput vitaminizarea. Mi.au administrat calciu si potasiu intravenos. Apoi am inceput sa iau vitaminele b oral mi sa recomandat sa iau si magneziu dar nu l.am tolerat din cauza ca imi provoca diaree si am renuntat sa il mai iau.
Apoi mi.am facut calciu intravenos 1 calciu pe saptamana timp de 4 saptamani. La inceput am inceput sa ma simt din ce in ce mai bine dar la ultimele 2 intravenoase de calciu am inceput sa ma simt din nou rau si pe langa furnicaturi palpitatii dureri in piept au aparut si spasmele musculare.
Din 15 ianuarie un cardiolog mi.a recomandat sa iau magnerot 2 cps pe zi timp de o luna.dupa o luna simtomele s.au redus 80%. Am incetat sa il mai iau. Dupa 10 zile de pauza au aparut iar simptomele. Bineinteles am inceput sa iau iar magnerot si iar incep sa ma simt bine am foarte putine simptome.
Recunosc ca am fost si foarte stresata in aceasta perioada. Pot sa spun ca a fost cea mai stresanta perioada din viata mea.
Intrebarea mea este pentru cat timp sa mai iau magnerotul?
Sunt toate aceste simptome de la lipsa de magneziu?
Ar trebui sa consult si un psihoterapeut, m.ar putea ajuta cu ceva?
Simptomele care le am sunt foarte deranjante ma fac sa ma simt mereu intro stare proasta fiindca nu imi trec odata. Mai nou am momente cand imi tremura si capul.asta cam de 6-8 ori pe zi

Multumesc pt timpul acordat
16 comentarii
0
15-03-2021, ora 14:44
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pot fi si somatizari de Anxietate. Cititi despre Anxietate si adresati-va unui psiholog si unui psihiatru.
0
15-03-2021, ora 17:03
Camelia12
Nu este medic/terapeut
Camelia12
Pot fi somatizari chiar daca simptomele cedeaza la magnerot(magneziu)?
0
15-03-2021, ora 18:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ajuta si Magneziul pe anxietate dar trebuie tratament specific pentru anxietate.
0
15-03-2021, ora 19:08
Camelia12
Nu este medic/terapeut
Camelia12
Am o rudenie care este psihiatru ea mi.a recomandat stresclin complex 2 pastile pe zi 1 dimineata si una seara. Timp de 3 luni.
Oare este suficient pentru simptomele care le am eu?
Sau sa consult inca un psihiatru sa vad ce zice?

Stresclinul il iau doar de 4 zile
0
15-03-2021, ora 20:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati. Daca nu merge apelati la tratament adecvat. De obicei naturistele sunt cam slabe.
0
15-03-2021, ora 21:06
Camelia12
Nu este medic/terapeut
Camelia12
Ok multumesc mult pentru sfaturi
0
21-03-2021, ora 06:39
Camelia12
Nu este medic/terapeut
Camelia12
Revin cu nuotati
Am fost la psihoatru a spus ca am tulburare de somatizare si a spus sa continuu tratamentul cu magnerot 1 pastila pe zi si stresclin complex 2 pastile pe zi timp de 3 luni.

Zilele acestea am fost la menstruatie si am avut niste stari oribile stari de voma intepaturi foarte puternice ca fulgeraturile prin corp, insomnii o gramada de spasme musculare si dureri de muschi.

Nu mai suport viata pe care o am din cauza simptomelor si a durerilor

Uneori ma gandesc tot mai mult la moarte din cauza acestor simptome

Am luat 2 pastile de magnerot ca sa isi faca cat de cat efectul si 1 supradin

Personal tind sa cred ca nu am tulburare de somatizare incat am asa de intense simptome cand pierd sange. Mai degraba e spasmofilie cu lipsa de vitamine

Ce parere aveti
Va rog ajutatima
0
21-03-2021, ora 07:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca nu va merg medicamentele naturiste, mergeti la psihiatru sa va dea tratament specific pentru somatizarile de anxietate. Naturistele in general sun cam slabe.
0
10-02-2022, ora 17:42
Mihaela_M80
Nu este medic/terapeut
Mihaela_M80
Camelia12, eu nu cred ca e psihic. Si eu am avut si mai am spasme musculare si furnicaturi in brate. Am mers la neurolog, am facut Emg, Rmn-bune, analizele sodiu, potasiu, ca, mg bune. Fierul peste limita superioara. Te apuca nervii cand vezi ca nu ti-e bine, te necajesti, dar pe mine ma apuca spasmele si furnicaturile si cand mi-e bine, am perioade cand apar si cand dispar, nu stiu de la ce este. Am luat si eu mg pt spasme si nu au trecut, apoi mg+ potasiu nici atat nu a trecut. Aveam si crampe in gambe noaptea si uneori ziua. Apoi calciu+mg+ d si au trecut pt o vreme. Pt furnicaturi am luat tiolin complex, la recomandarea neurologului, ca dupa ce am avut covid am avut furnicaturile pe brate.Apoi dupa vaccin din nou.Poate ar trebui facuta si analiza pt vitamina D, 25 hidroxi-oh. Eu o am mica, sub valoarea normala. Acum ma gandesc sa merg iar la neurolog ca m-au apucat mai rau furnicaturile si pe fata si gat si din nou spasmele musculare, cred ca apar impreuna. Desi o vreme scapasem de ele.Ce ati mai facut intre timp?
0
06-04-2022, ora 07:45
Elyela
Nu este medic/terapeut
Elyela
Mihaela_M80, mai ai acele spasme si furnicaturi? Aceeasi problema o am si eu de 6 luni
0
06-04-2022, ora 10:11
Mihaela_M80
Nu este medic/terapeut
Mihaela_M80
Da, nu am scapat de ele. De un an ma tot chinuie. Habar nu am ce sa mai fac. Voi merge la neurolog din nou. Desi nu am rezolvat nimic la cele 2 vizite de pana acum. Stres am si eu. Dar nu depresie, nu anxietate. Intr-adevar, in situatie de stres maxim e nevoie de mai mult magneziu in alimentatie si daca nu consum legume verzi suficiente, iau suplimente. Ma simt mai bine dupa el, dar inca nu am legat spasmele de ceva anume. Puteti face analiza minerala tisulara, din firul de par. Asa vedeti nivelul mineralelor din tesuturi, cat se asimileaza. Eu am facut-o, in afara de calciu, celelalte erau ff mici toate. In afara de nivelul de minerale din tesuturi, in urma analizei primiti recomandari de nutritie si de suplimente necesare. E in jur de 100 euro. Habar nu am ce sa mai fac.
0
06-04-2022, ora 10:15
Mihaela_M80
Nu este medic/terapeut
Mihaela_M80
Camelia12, eu am observat acelasi lucru. La menstruatie se acutizeaza spasmele, crampele din gambe si durerile musculare. Am si intepaturi in muschi.
Ce ati mai facut intre timp?
0
06-04-2022, ora 11:56
Elyela
Nu este medic/terapeut
Elyela
Va multumesc pentru raspuns, nu stiu ce analize sa fac sa gasesc cauza lor ma deranjeaza cand ma odihnesc cate odata le simt prin tot corpu spasmele dar cel mai mult la picioare
0
04-11-2022, ora 21:20
Andre1234
Nu este medic/terapeut
Andre1234
Buna seara! Si eu ma confrunt cu spasme si înțepături. Deocamdată le simt mai acut in pleoapa superioară si inferioară, stânga, dar si in diverse zone ale fetei. Ma tem ca in curând o sa se generalizeze. Dacă ați găsit vreun remediu va rog sa ne spuneți. Mulțumesc frumos!
0
05-11-2022, ora 05:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati intai Calciu, Magneziu.
0
03-02-2024, ora 18:50
Camelia12
Nu este medic/terapeut
Camelia12
Revin cu un raspuns despre ce aveam de fapt am avut suprapopularea intestinului subire cu bacterii in urma curei de antibiotice care am facuto si de acolo si lipsa de vitamine.iar furnicaturile palpitatille tremuratul capului si spasmle musculate erau de la stres.
Probleme cu stresul mi sau rezolvat de la sine dupa ce am facut tratamentul pentru Sibo si am putut sa mananc orice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amorțeli și furnicături în tot corpul - cauze și tratament
  •