Spasme musculare. Ar trebui sa fiu ingrijorata?
Buna ziua!Am 16 si de cateva luni am observat aparitia unor spasme musculare, intalnite atat la nivelul membrelor inferioare cat si la cele superioare.In timpul somnului acestea sunt mai accentuate.Interesandu-ma pe acest site am aflat ca pot fi datorate si deficitul de vitamine si minerale.Intradevar am lipsa de calciu, dar am luat DOLOMIT /OSTEOCARE, insa facandu-mi analizele am constatat ca lucrurile nu s-au imbunatatit.Ar putea exista si alte cauze, specifice varstei mele si istoricului meu medical(am fost operata le luxatie congenitala bilaterala de sold, si am scolioza, dar nu este grava, fac kinetoterapie de 2 ori pe saptamana).Ar trebui sa fiu ingrijorata?
2 comentarii
Ce numiti dvs spasme musculare? Se contracta un muschi? se vede pe sub piele sau se misca un segment de membru cu totul? cat dureaza? sunt ca niste tresariri? Ce analize ati facut si cum au iesit de spuneti ca lucrurile nu s-au imbunatatit?
Buna ziua doamna doctor am si eu aceeasu problema cu fiul meu in varsta de 14 ani.Are spasme musculare pe tiot parcursul nopții mai accentuate la adormire Se misca un secment cu totul ca i tresarire cand mana, umarul piciorul, degetul ca o tresarire scurtă.
Se vad ochii sub pleoapa cum se mișcă. Are un somn destul de agitata dupa fiecare tresarire mai accentuata nu se trezeste dar isi wchimba pozitia corpului. Am facut toate analizele de sange plus toate vitaminele si de tiroidă, EEG de somn si sunt bune.Aceste spasme la are uneiri si ziua dar foarte putine cele pe care le observa el fiind un copil anxios si hiperactiv.
Mi sa spus ca sunt mioclonii de noaote si ca nu este ceva grav dar eu nu sunt linistita deoarece vad ca este ceva in neregulă.
Se poate să-mi spuneti ce investigatii ar trebui sa mai fac?
Se vad ochii sub pleoapa cum se mișcă. Are un somn destul de agitata dupa fiecare tresarire mai accentuata nu se trezeste dar isi wchimba pozitia corpului. Am facut toate analizele de sange plus toate vitaminele si de tiroidă, EEG de somn si sunt bune.Aceste spasme la are uneiri si ziua dar foarte putine cele pe care le observa el fiind un copil anxios si hiperactiv.
Mi sa spus ca sunt mioclonii de noaote si ca nu este ceva grav dar eu nu sunt linistita deoarece vad ca este ceva in neregulă.
Se poate să-mi spuneti ce investigatii ar trebui sa mai fac?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5ce sa fie, boala psihica, neurologica?
- 3spasme musculare... ce fel de analize sa fac pentru a vedea spre ce e vorba?
- 5spasme musculare
- 7nu stiu ce mi se intampla!
- 1spasme musculare
- 3tremur ca niste spasme, stare de molesala
- 8fasciculati si spasme, junghiuri...
- 4cand musc, mestec, inghit, e ca o crampa, spasm muscular, parca m-ar taia un cutit
- 6spasme musculare involuntare+agitatie+puls accelerat...
- 2Tremur sub ochi - spasme care apar spontan.
- 2Miscare involuntara a capului
- 9Oboseala extrema, nevoie de somn, stari de lesin, tremor in corp si urticarie
- 2Spasme degete picior
Mai multe informații despre: Spasmele musculare Membrele superioare Membrele inferioare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: