Fractura picior
Am fost diagnosticat cu factura articulara simpla pilon tibial drept + diafiza peroneu 1/2 distal minima deplasare. Mi s-a pus piciorul in gips pana sub genunchi pentru 10-12 saptamani.Am facut radiografie inainte si dupa gipsare. Am mers la alt spital pentru parerea altui medic. Aici mi s-a scos gipsul, mi s-a facut reasezare cu mana pentru zona deplasata, dupa care mi s-a pus gips pana peste genunchi si s-a facut radiografie care arata ca totul este bine, urmand sa merg la control peste 2 saptamani. mi s-a recomandat sa tin piciorul ridicat si sa merg doar la baie pana la control(2 saptamani).
Va rog sa-mi spuneti parerea dvs.
Va rog sa-mi spuneti parerea dvs.
7 comentarii
Buna ziua!
O parere avizata necesita, evident, studierea intregului dosar radiologic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
O parere avizata necesita, evident, studierea intregului dosar radiologic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va multumesc.
As putea, in cursul zilei de maine sa fac poze dupa ultimele radiografii dar nu stiu unde sa le incarc ca sa le puteti vedea.
As putea, in cursul zilei de maine sa fac poze dupa ultimele radiografii dar nu stiu unde sa le incarc ca sa le puteti vedea.
Imi puteti trimite radiografiile pe mail, impreuna cu datele D-voastra personale: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, antecdente diverse.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va rog sa-mi trimiteti adresa dvs de mail. Abia acum am radiografiile initiale, cele dupa reducere si cele la 2 saptamani.
Aveti adresa mea disponibila atunci cand faceti "click" pe fotografia mea, aici pe forum.
Puteti s-o gasiti usor si pe google, pe site-ul meu, la rubrica de "contact".
Nu pot scrie adresa explicit aici, ar incalca regilile acestui forum.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Puteti s-o gasiti usor si pe google, pe site-ul meu, la rubrica de "contact".
Nu pot scrie adresa explicit aici, ar incalca regilile acestui forum.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna seara!
In data de 22 august am fost diagnosticata cu:Fractura cominutiva baza metatars V fara deplasare.Mi s-a indicat aparat gipsat tip botina timp de 21 de zile.In acest timp mi-am facut Fraxiparina 0, 4 ml.Dupa cele 21 de zile mi s-a indepartat gipsul si mi s-a zis, ca nu este inca vindecatinsa nu am primit nici o indicatie referitor la perioada de recuperare.A trecut deja o saptamana de cand nu mai am gips si in care faceam doar miscarile necesare.Dureri am doar cand incerc sa fac un pas normal, intindand toata talpa.
Puteti sa ma ajutati cu sfaturi pentru viitor, eventuala recuperare?
Multumesc!
In data de 22 august am fost diagnosticata cu:Fractura cominutiva baza metatars V fara deplasare.Mi s-a indicat aparat gipsat tip botina timp de 21 de zile.In acest timp mi-am facut Fraxiparina 0, 4 ml.Dupa cele 21 de zile mi s-a indepartat gipsul si mi s-a zis, ca nu este inca vindecatinsa nu am primit nici o indicatie referitor la perioada de recuperare.A trecut deja o saptamana de cand nu mai am gips si in care faceam doar miscarile necesare.Dureri am doar cand incerc sa fac un pas normal, intindand toata talpa.
Puteti sa ma ajutati cu sfaturi pentru viitor, eventuala recuperare?
Multumesc!
Buna seara!
Fractura bazei metatarsianului 5 are nevoie de 6-28 saptamani pentru consolidare (vindecare), in functie de tipul acesteia (exista 5 mari tipuri).
Prin urmare, imobilizarea gipsata de 21 zile este fie insuficienta, fie exagerata.
Conduita terapeutica se poate prescrie, evident, numai dupa studierea radiografiei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Fractura bazei metatarsianului 5 are nevoie de 6-28 saptamani pentru consolidare (vindecare), in functie de tipul acesteia (exista 5 mari tipuri).
Prin urmare, imobilizarea gipsata de 21 zile este fie insuficienta, fie exagerata.
Conduita terapeutica se poate prescrie, evident, numai dupa studierea radiografiei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5entorsa de gradu 3
- 5Fractura de tibie
- 4ghips sau orteza cu toc?
- 4fractura trimaleolara
- 5De cand are gipsul in fiecare dimineata simte dureri in picior in zona gleznei
- 4fractura de rotula gipsata
- 4rotula in ghips
- 1fractura rotula - femeie insarcinata
- 4laba piciorului umflata si dureroasa
- 1Durere de calcai in ghips
- 3Fractura peroneu
- 0Durere și contractura musculara dupa începerea mersului în urma unui traumatism de glezna
- 0Fractura astragal fara deplasare
- 0Entorsa glezna proaspat scoasa din ghips.
- 3Picior în ghips - după scoatere este normal să îl doară călcâiul și să mai fie umflat?
- 2Șurub picior
- 1Orteza glezna fixa sau mobila?
Mai multe informații despre: piciorul in ghips