Fractura de calcai mai bine de cinci luni
Am si eu o problema la ambele picioare de aproximativ un an.Initial o durere f. puernica in talpa piciorului, arcul intern imediat langa calcai, durere tendon Achiles si umflatura in fata 'maleolo' extern al articulatiei glesnei.Am facut Pilates si consider ca de acolo poate veni problema (miscari gresite fara supravegherea atenta a prof. monitor).Am consultat aici un medic ortoped si a considerat ca am talpa 'cavo'(arcul intern mai inalt), recomandandu-mi antiinflamator si trebuie sa port sustinatori plantari.Am 165cm si 56 kg. Alternez incaltarile in timpul ac. zile (cu toc 4-5 cm, fara toc, papuci medicinali, papuci cu talpa moale si flexibila ca sa pot ramane in picioare la locul de munca).In repaos durerea se amelioreaza dar reapare dupa mers si stat in picioare.S-au redus durerile din talpa piciorului si tendon Achiles dar au ramas la articulatiile glesnei si ghenunchilor (am dureri in zona 'fosa poplitea' si a 'condilo lateral' femur). Va rog sa-mi dati un sfat.Am scris unii termeni medicali in spaniola sper sa nu deranjeze dar nu stiu denumirea exacta in romana.Multumesc.
Buna ziua!
Suferinta actuala are trei origini majore: efortul fizic (nu am inteles cat timp pe zi stati in picioare sau mergeti pe jos), supra-solicitarea sistemului suro-achileo-plantar prin exercitiile mentionate si incaltamintea inadecvata (purtati incaltaminte fara toc, iar aceasta agraveaza enorm simptomele descrise).
Tratemtnul este cat se poate de logic si tine de gestionarea celor 3 mari cauze mentionate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Suferinta actuala are trei origini majore: efortul fizic (nu am inteles cat timp pe zi stati in picioare sau mergeti pe jos), supra-solicitarea sistemului suro-achileo-plantar prin exercitiile mentionate si incaltamintea inadecvata (purtati incaltaminte fara toc, iar aceasta agraveaza enorm simptomele descrise).
Tratemtnul este cat se poate de logic si tine de gestionarea celor 3 mari cauze mentionate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 86Intindere de ligamente?
- 8Diagnostic genunchi (RMN)
- 3am cazut la fotbal si am un ligament de sub rotula rupt
- 20ligament mai scurt
- 5probleme cu meniscul si ligamentele
- 1Leziune ligament
- 10ruptura ligamente incrucisate si menisc
- 12Leziuni ligamente - solutii
- 3dureri ale ligamentelor gleznei si in zona tendonului lui achile !!!!
- 4Ligamentoplastie.. As dori niste detalii care sa ma ajute sa aleg.
- 7Ajutor ligamentoplastie + hernie de disc
- 1Ruptura ligament incrucisat anterior si menisc ambii genunchi
- 1durere dupa operatie de ligament
- 6Recuperare ligamentoplastie si flexie intrerupta
- 4Umflatura dureroasa pe tendonul ligametul gatului (lateral)
- 0dureri articulare dupa ligamentoplastie
- 4Glezna umflată si roșie
Mai multe informații despre: ligamentele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: