Fractura de calcai mai bine de cinci luni

32 comentarii 1 2
0
16-06-2015, ora 01:38
MonicaPe
Nu este medic/terapeut
MonicaPe
Am si eu o problema la ambele picioare de aproximativ un an.Initial o durere f. puernica in talpa piciorului, arcul intern imediat langa calcai, durere tendon Achiles si umflatura in fata 'maleolo' extern al articulatiei glesnei.Am facut Pilates si consider ca de acolo poate veni problema (miscari gresite fara supravegherea atenta a prof. monitor).Am consultat aici un medic ortoped si a considerat ca am talpa 'cavo'(arcul intern mai inalt), recomandandu-mi antiinflamator si trebuie sa port sustinatori plantari.Am 165cm si 56 kg. Alternez incaltarile in timpul ac. zile (cu toc 4-5 cm, fara toc, papuci medicinali, papuci cu talpa moale si flexibila ca sa pot ramane in picioare la locul de munca).In repaos durerea se amelioreaza dar reapare dupa mers si stat in picioare.S-au redus durerile din talpa piciorului si tendon Achiles dar au ramas la articulatiile glesnei si ghenunchilor (am dureri in zona 'fosa poplitea' si a 'condilo lateral' femur). Va rog sa-mi dati un sfat.Am scris unii termeni medicali in spaniola sper sa nu deranjeze dar nu stiu denumirea exacta in romana.Multumesc.
0
16-06-2015, ora 09:01
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Suferinta actuala are trei origini majore: efortul fizic (nu am inteles cat timp pe zi stati in picioare sau mergeti pe jos), supra-solicitarea sistemului suro-achileo-plantar prin exercitiile mentionate si incaltamintea inadecvata (purtati incaltaminte fara toc, iar aceasta agraveaza enorm simptomele descrise).
Tratemtnul este cat se poate de logic si tine de gestionarea celor 3 mari cauze mentionate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns
32 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ruptura de ligamente la genunchi - primul ajutor
  •