Foita de grasime la inima. | Forumul Medical ROmedic

Foita de grasime la inima.

08-02-2019
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Salut.

Am fost la un control cardiologic, am facut consult+EKG+ecografie si mi s-a zis ca nu am nimic nimic la inima in afara ca vede o ''foita'' alba acolo care cel mai probabil e putina grasime a zis doctorul cardiolog(eu fiind supraponderal). Insa alte probleme la inima nu am.Intrebarea mea e daca slabesc acea foita de grasime dispare? Si e periculos sa am asa ceva acolo? Doctorul a zis ca nu trebuie sa imi fac griji ca am ceva la inima.dar ar trebui cu siguranta sa mai slabesc.Mi-e cam frica.
1 comentarii
0
11-02-2019, ora 17:01
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Buna ziua,

grasimea exista in mod normal in jurul inimii, mai aproape de baza. La ecografie de cord arata asemanator cu lichidul. Placile de colesterol din vase, care dau boli de inima, sunt cu totul altceva si nu se vad la eco de cord.

Factorul de risc cardiovascular nu consta in "foita de grasime", ci in faptul ca sunteti supraponderal. Asa cum a spus cardiologul, scaderea in greutate ar fi solutia.

Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici