Flictenele (basicile).Tratament?

Am o flictena (basica) ce a fost produsa in urma unei arsuri cu ceara. Este o arsura de gradul II(lichidul este clar) si acopera aproape jumatatea unui deget de la mana. Accidentul s-a intamplat acum in urma cu o saptamina si flictena nu s-a mai absorbit. Intrebarea mea catre dumneavoastra este ce anume ar trebui sa fac? O sa se absoaba sau trebuie sparta? Va multumesc anticipat!
4 comentarii

Daca a trecut deja o saptamana lichidul a devenit gelatinos, datorita fibrinei, iar sansele sa se resoarba sunt foarte mici! Cred ca trebuie sa dezinfectezi bine zona, sa tai "pielita" flictenei, sa speli cu apa oxigenata si sa aplici o compresa unsa cu Fucidin crema, pe care sa o prinzi cu un plasture.
Pansamentul trebuie schimbat zilnic, pana la vindecare. Succes!
Pansamentul trebuie schimbat zilnic, pana la vindecare. Succes!

Buna ziua,
Am avut o arsura de gradul II pe incheietura mainii drepte, rezultata in urma atingerii unei tigai incinse. Totul parea in regula pana ieri seara cand m-am intors din oras si mi-am dat bandajul jos. Pielita era lipita de bandaj asa ca s-a rupt jumatate din ea. M-am dat cu Crema Cicalfate, pielita a parut ca se lipeste la loc, dar azi dupa ce m-am dat din nou cu crema, pielita s-a dezlipit din nou. Sa iau pielita jos? Va ramane cicatrice. arsura e cam de marimea unei unghii dar nu vreau sa se infecteze pentru ca nu sunt in tara.
Va multumesc anticipat
Am avut o arsura de gradul II pe incheietura mainii drepte, rezultata in urma atingerii unei tigai incinse. Totul parea in regula pana ieri seara cand m-am intors din oras si mi-am dat bandajul jos. Pielita era lipita de bandaj asa ca s-a rupt jumatate din ea. M-am dat cu Crema Cicalfate, pielita a parut ca se lipeste la loc, dar azi dupa ce m-am dat din nou cu crema, pielita s-a dezlipit din nou. Sa iau pielita jos? Va ramane cicatrice. arsura e cam de marimea unei unghii dar nu vreau sa se infecteze pentru ca nu sunt in tara.
Va multumesc anticipat

Am si eu o intrebare. Fratele meu s-a ars la degetul mare de la mana stanga si i-a aparut o flictena de vreo 2, 5 cm pe care am spart-o si am indepartat pielita, am spalat cu betadina si am pus o pudra cu un antibiotic (ceva cu B...), dupa care am pus un pansament din tifon. Intrebarea plina de emotie este: am procedat corect? A fost bine ca am spart flictena sau nu? In cazul in care NU am procedat corect ce e de facut in continuare? Va rog sa imi raspundeti careva cat mai repede pentru ca am mari emotii ca am gresit si nu as vrea sa se infecteze. Multumesc

Buna ziua,
Am si eu problemele cu flictenele in ultima vreme, deci cu orice m-as incalta imi apar basici..pe talpa, pe calcaie..peste tot.E groaznic nu mai stiu ce sa fac...iarna ma deranjeaza cele de pe talpa mai mult si vara cele de pe picior ce se fac in contact cu papuci, dar vara uneori am si pe talpa asemenea basici.
Exista ceva tratamente ca sa imi intarasec pielea de la picioare? ca ma gandesc ca de aia am probleme cu orice m-as incalta.
Va multumesc anticipat
Am si eu problemele cu flictenele in ultima vreme, deci cu orice m-as incalta imi apar basici..pe talpa, pe calcaie..peste tot.E groaznic nu mai stiu ce sa fac...iarna ma deranjeaza cele de pe talpa mai mult si vara cele de pe picior ce se fac in contact cu papuci, dar vara uneori am si pe talpa asemenea basici.
Exista ceva tratamente ca sa imi intarasec pielea de la picioare? ca ma gandesc ca de aia am probleme cu orice m-as incalta.
Va multumesc anticipat

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Trombocite scazute
- 1Roseata fetei si a ochilor in permanenta
- 0Analize medicale
- 2Rog pareri medicina integrativa
- 1Durere in ceafa
- 1Tensiunea și pulsul în răceală și febră
- 2Toxine?
- 1Stare Generala de rau
- 0Administrare elontril
- 1Fasciculatii musculare pe tot corpul/ zbateri de muschi psihoza
Mai multe informații despre: Flictenele