Flesuri de lumina pe ochi, sub forma unei linii in zig zag care se misca si luceste

26-10-2018
Geo29
Nu este medic/terapeut
Geo29
Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema de vreo 12 ani, pe care nu o inteleg nu stiu de la ce poate sa fie.Mi se intampla ca in fiecare luna sau de 2 ori pe luna sa vad niste flesuri de lumina in zig zag care se misca continu si lucesc..si dureaza undeva la 30 min, dupa care imi revine vederea la normal dar rămân toata ziua cu o migrena puternica(durere de cap in special in spatele ochilor, greata, stare de voma).In vara asta am ramas surprinsa ca nu am mai avut nimic, am crezut chair ca am scapat de problema mea dar.luna asta de doua ori surprins la 3 zile distanta una de alta.
Am fost la medicul de familie, am facut analize.au fost in regula, m.a trimis si la oftalmolog...am crezut ca am tensiune pe ochi...dar nu si aici e in regula.
Anii trecuti am avut mom dar foarte rar cand in acel moment imi mai amorteau degetele la mana dreapta si limba putin.
Nu stiu cum sa va mai explic sa întelegeti mai exact...de exemplu daca ma uit la.o persoana o vad doar pe jumatate cealalta jum este transparenta luceoasa, este o senztie foarte neplacuta si aiure ca nu inteleg ce se intampla.
Mentionez ca si sora mea se confrunta cu aceeasi problema doar ca mai rar nu atat de des ca mine.
Mai mentionez ca in timpul cat am fost insarcinata am luat Elevit in fiecare luna, in acel an nu mi sa mai intamplat sa am aceste simtome.(asta se intampla acum 7 ani)
Am 30 de ani, 58kg, nu am avut alte probleme de sanatate, doar operatia de apendicita cand eram mica si operatia de cezariana acum 7 ani.
Multumesc!
Astept raspuns daca ati mai intalnit o problema similara si ma puteti ajuta cu cateva informatii si sfaturi, ce sa fac si unde a s putea merge cu acessta problema a mea.
4 comentarii
1
26-10-2018, ora 15:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.

Poate fi Migrena cu aura.
Adresati-va unui medic Neurolog.
0
25-09-2019, ora 16:19
Darius2112
Nu este medic/terapeut
Darius2112
buna ziua, am exact aceeasi problema, ati gasit vreun tratament ceva, tin sa va spun ca ma sperie foarte rau si pe langa simptomele pe care le ati spus mai am si probleme la vorbire
0
18-12-2020, ora 15:11
Geo29
Nu este medic/terapeut
Geo29
Buna ziua,
Nu am gasit nici un tratament.
Mi s a dat sa iau calciu ca ar fi din lipsa calciului., dar...nimic, simtomele au ramas la fel.
Avdam.si eu odata dificultati de vorbire, in sensul ca vrouam.sa zic ceva dar defapt cand deschideam gura sa vorbesc, ziceam altceva.
Imi pare rau ca nu va pot ajuta, pt ca nici eu nu am gasit rezolvarea.
O zi buna!
0
29-01-2024, ora 09:27
Tantau
Nu este medic/terapeut
Tantau
Bună ziua !
Ma confrunt cu exact aceeași problema încă din adolescenta.In momentul când semicercul de luminițe devine tot mai mare si cand iese de pe fondul ocular, în lateral, la circa 10 min.ma ia cu stare de rău, migrena puternica.Nimeni nu stie nimic.Am mai observat ca episoadele sunt înainte de menstruație.Va rog, dacă sunt medici care într-adevăr pot sa-si dea cu părerea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Există o asociere între migrene și fluctuațiile estrogenului?
  • Migrenele pot constitui un factor de risc pentru accident vascular cerebral și infarct miocardic la femei
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • 10 aplicații pentru smartphone pentru migrenă
  • Migrenele asociate cu nivelul de sodiu din lichidul cefalorahidian
  • Atacul migrenos protejează de fapt creierul de stresul oxidativ?
  •