Fisura glezna
Buna ziua! Am avut o fisura la glezna stanga pe interior si nu am avut-o bagata in ghips. Dupa o luna si ceva tot mai era putin umflat si am fost la ortoped care mi-a spus sa iau Flexodon si sa masez cu Fastum Gel. Astazi l-am fortat si a inceput putin sa ma doara si sa se umfle. Ce este de facut? Va multumesc! Razvan (Maine va pot adauga si pozele cu radiografia facuta.)
3 comentarii
Buna ziua!
Nu exista in ortopedie notiunea de ""'fisura""'. Astfel, osul este fie integru, fie fracturat.
O fractura maleolara, fie ea fara deplasare, impune repaus de minimum 6-12 saptamani, deci este exclusa orice ""'fortare"", care ar putea deplasa fragmentele focarului de fractura.
Situatia actuala trebuie analizata prin examen clinic si radiologic, inainte de a elabora o strategie terapeutica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Nu exista in ortopedie notiunea de ""'fisura""'. Astfel, osul este fie integru, fie fracturat.
O fractura maleolara, fie ea fara deplasare, impune repaus de minimum 6-12 saptamani, deci este exclusa orice ""'fortare"", care ar putea deplasa fragmentele focarului de fractura.
Situatia actuala trebuie analizata prin examen clinic si radiologic, inainte de a elabora o strategie terapeutica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Buna ziua ! Am avut o fractura calcaneu cu infundare talamica...operat pe 8.06.2011.montat placuta mi sa pus piciorul in atela am facut recuperare singur cu.. bicicleta.. mers pe jos.. la munte.. am schiat iarna asta.Am facut alpinism inainte de accident..Problema ar fii..dimineata glezna este cam blocata dupa ce fac niste exercitii masaj si rotiri isi da drumul da tot simt glezna blocata..tendoanele..probabil si parca placuta aia ar limita miscarea labei piciorului sus si jos ? Am..67kg.
Buna ziua!
Principala complicatie a fracturilor articulare calcaneene este artroza articulatiei sub-taliene posterioare, care determina exact simptomele enuntate.
Nu prea este de facut mare lucru, in afara artrodezei (blocarii chirurgicale ) articulatiei subtaliene posterioare, dar numai cand simptomele devin invalidante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Principala complicatie a fracturilor articulare calcaneene este artroza articulatiei sub-taliene posterioare, care determina exact simptomele enuntate.
Nu prea este de facut mare lucru, in afara artrodezei (blocarii chirurgicale ) articulatiei subtaliene posterioare, dar numai cand simptomele devin invalidante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Dureri dupa vindecarea unei fracturi externe la picior
- 43Ruptura musculara partiala
- 3durere glezne
- 3Glezna 'moale' sau platfus
- 4glezne dureroase...
- 0Dureri de genuchi si glezna si trosnituri
- 0durere la glezna.. rog indrumare
- 4Dureri de glezna doar cand piciorul este relaxat
- 3fractura bimaleolara glezna stanga operata
- 5Fractura peroneu
- 3Probleme cu glezna de 2 ani de la fractura
- 19Am calcat stramb - glezna umflata
- 1Deja îmbătrânit sau fizioterapie?
- 3Glezna umflata
- 1Umflatura glezna nedureroasa
- 11Glezna dreapta umflata
- 3Durere glezna
- 0Durere glezna
- 2Edem osos si Edem ligamentar
- 1Diagnostic diferit dat de catre doi medici - fractura maleola peroniera sau doar entorsa?
Mai multe informații despre: fractura de glezna glezna
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: