Fisura glezna

03-04-2012
razorsedge
Nu este medic/terapeut
razorsedge
Buna ziua! Am avut o fisura la glezna stanga pe interior si nu am avut-o bagata in ghips. Dupa o luna si ceva tot mai era putin umflat si am fost la ortoped care mi-a spus sa iau Flexodon si sa masez cu Fastum Gel. Astazi l-am fortat si a inceput putin sa ma doara si sa se umfle. Ce este de facut? Va multumesc! Razvan (Maine va pot adauga si pozele cu radiografia facuta.)
3 comentarii
0
03-04-2012, ora 23:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu exista in ortopedie notiunea de ""'fisura""'. Astfel, osul este fie integru, fie fracturat.
O fractura maleolara, fie ea fara deplasare, impune repaus de minimum 6-12 saptamani, deci este exclusa orice ""'fortare"", care ar putea deplasa fragmentele focarului de fractura.
Situatia actuala trebuie analizata prin examen clinic si radiologic, inainte de a elabora o strategie terapeutica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
08-04-2012, ora 11:43
mircea baita
Nu este medic/terapeut
mircea baita
Buna ziua ! Am avut o fractura calcaneu cu infundare talamica...operat pe 8.06.2011.montat placuta mi sa pus piciorul in atela am facut recuperare singur cu.. bicicleta.. mers pe jos.. la munte.. am schiat iarna asta.Am facut alpinism inainte de accident..Problema ar fii..dimineata glezna este cam blocata dupa ce fac niste exercitii masaj si rotiri isi da drumul da tot simt glezna blocata..tendoanele..probabil si parca placuta aia ar limita miscarea labei piciorului sus si jos ? Am..67kg.
0
08-04-2012, ora 12:25
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Principala complicatie a fracturilor articulare calcaneene este artroza articulatiei sub-taliene posterioare, care determina exact simptomele enuntate.
Nu prea este de facut mare lucru, in afara artrodezei (blocarii chirurgicale ) articulatiei subtaliene posterioare, dar numai cand simptomele devin invalidante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: