fire de par pe talpa

12-01-2007
viorela
Nu este medic/terapeut
viorela
salutari
de cativa ani, imi iese periodic pe talpa piciorului cate un fir de par. cam o data la 3, 4 luni simt o jena la mers si atunci sotul imi scoate cu penseta si...rabdare, firul buclucas. firul de par uneori este mai lung (cam 1 cm), rasucit in toate felurile sub piele, alteori are si radacina cu un mic puroi. este negru si destul de aspru. apare in diferite locuri de pe talpa piciorului, o data l-am avut pe talpa degetului mare de la picior, chiar si pe calcai.
asta seara am batut recordul, in sensul ca am avut 2 fire.
puteti sa-mi spuneti daca este boala, cum se trateaza.
daca nu este boala, oare este posibil sa fie parul de la caine? pt. ca am un caine, culmea chiar negru. oare este posibil sa-mi intre firele de par ale cainelui?
v-a multumesc si m-as bucura tare mult daca as primi raspuns.
a dvs. VH
3 comentarii
0
06-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
In general parul nu creste in regiunea plantara! Din ce relatezi, probabil ai descoperit si cauza: cainele!
0
18-03-2011, ora 21:43
Camelia Birtalan
Nu este medic/terapeut
Camelia Birtalan
Recent imi cresc si mie fire de par dar albe de aprox 1-2 cm si le scot cu penseta vreau sa stiu ce simptome sunt astea astept un raspuns
0
21-08-2019, ora 01:33
Mdi
Nu este medic/terapeut
Mdi
Pățesc și eu la fel și am doi caini, aseară găsind un fir alb, gros, lung de peste 3cm din care 2, 5 sub piele. Culmea este că firele au rădăcina, daca sunt de la câini cum e posibil și cum ajung și intre așa mult sub piele. La ultimile două am observat și de ce dor: începuseră să se infecteze, după îndepărtarea lor locul fiind foarte inflamat și având deja puroi colectat. După dezinfectarea și curățarea zone și aplicarea unui unguent cu antibiotic, in cca doua-trei zile se vindeca. Întrebarea mea este de ce și cum se întâmplă așa ceva, cum este posibil și ce pot face pentru a preveni?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dureri în talpă - ce ar putea fi?
  • Îngrijirea tălpilor
  •