ficat marit cu pete de grasime
Este tratat cu medicamentul SILIMARINA comprimate. Intrebarea mea este daca tratamentul este corect si daca in simptomele acestei boli se incadreaza ca pacientului ii este somn, nu are chef.
5 comentarii
Somnolenta caracterizeaza doar bolile severe de ficat, insa, pe langa silimarina se poate asocia Sargenor care este si detoxifiant hepatic si tonic general al organismului.
Va multumesc foarte mult doana Dr. Ana-Maria Slanina.
la ecografie 4d mi-a gasit ficat marit si bila lenesa si am facut la cerere analiza pt hepatita si nu am de nici un fel;mi-a dat tratament de o luna cu silimarina, anghirol bilicol (dar farmacista nu avea si mi-a dat rowachol);am terminat luna si o perioada a fost ok dar tot il simt marit daca maninc ceva gresit chiar daca am renuntat la carne de o luna-nu suport laptele si am mai gresit sa maninc zacusca, sa beau bors facut in casa si mi-a fost rau ;de citeva zile obosesc f f repede si simt nevoia sa dorm ziua citeva ore bune ;ce se intimpla cu mine ce mai pot face?VA MULTUMESC ANTICIPAT PT RASPUNS
Ficatul este organul central care produce, transporta, modifica si stocheaza grasimile din organism. Nenumarate afectiuni pot perturba acest proces, conducand la depozitarea excesiva a grasimilor in ficat. Trigliceridele sunt grasimi stocate de catre organism si folosite pentru producerea de energie si pentru formarea de celule noi. Descompunerea grasimilor in ficat poate fi perturbata de: alcoolism, malnutritie, sarcina sau otravire. Acumularea grasimilor in interiorul ficatului poate conduce la inflamarea progresiva a ficatului (de exemplu, hepatitele) care se numeste steatohepatita. In cazurile severe de steatoza hepatica, ficatul poate creste de 3 ori peste dimensiunea normala, iar in aceasta situatie afectiunea este simptomatica.Trebuie mentionat si ca o simpla infectie bacteriana, o mica dereglare hormonala sau acumularea excesiva de fier in ficat pot determina modificari functionale la nivelul ficatului.In stadii incipiente, boala ficatului gras nu prezinta semne sau simptome. Chiar daca simptomele exista, acestea se manifesta vag si non-specific, precum: oboseala, durere abdominala sau febra. Va recomand sa tineti regim, cred ca ar trebui sa mergeti si la un nutritionist, mergeti din nou si la medicul la care ati fost, nu cred ca trebuia sa intrerupeti tratamentul, dar este mai bine sa va spuna medicul dvs. daca mai trebuie sa-l luati. Puteti lua si essentiale forte n pt a ajuta ficatul. Sanatate.
va rog un sfat daca se poate, nu pot scapa de tuse de o luna si jumatate, am incercat cu siropuri:pin, patlagina, propolis, tinctura de propolis, coldrex, paracetamol, augmntn, eritromicina, oxacilina, si nimic.in general tusesc mult dimineata si seara mai ales.dimineata ma inec si nu pot respira.va multumesc, este si productiva dar uneori si seaca!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12ficat marit
- 2diskinezie biliara, ficat putin marit copil
- 10Problema la ficat
- 0am ficatul marit de la nastere, ce as putea face?
- 6CMV la bebelus... Ajutor!
- 7ficat marit, colecist marit si splina
- 3Ficat mărit sau hepatita
- 8Dureri, intepaturi si mancarimi in zona ficatului
- 8Probleme la ficat
- 0Bebe 4l1s - ficat marit
- 1Ficatul marit si regimul alimentar
- 0Ficat marit copil 9 ani
- 1Ficat marit
- 0Leucocite crescute
- 3Am ficatul mărit. Simt durere si intepaturi
- 1Ce boala de ficat pot avea?