ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

ficat marit cu pete de grasime

28-02-2008
balo reka
Nu este medic/terapeut
balo reka
Este tratat cu medicamentul SILIMARINA comprimate. Intrebarea mea este daca tratamentul este corect si daca in simptomele acestei boli se incadreaza ca pacientului ii este somn, nu are chef.
5 comentarii
0
02-03-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Somnolenta caracterizeaza doar bolile severe de ficat, insa, pe langa silimarina se poate asocia Sargenor care este si detoxifiant hepatic si tonic general al organismului.
0
02-03-2008, ora 00:00
balo reka
Nu este medic/terapeut
balo reka
Va multumesc foarte mult doana Dr. Ana-Maria Slanina.
0
30-01-2011, ora 16:58
mumoftheforest
Nu este medic/terapeut
mumoftheforest
la ecografie 4d mi-a gasit ficat marit si bila lenesa si am facut la cerere analiza pt hepatita si nu am de nici un fel;mi-a dat tratament de o luna cu silimarina, anghirol bilicol (dar farmacista nu avea si mi-a dat rowachol);am terminat luna si o perioada a fost ok dar tot il simt marit daca maninc ceva gresit chiar daca am renuntat la carne de o luna-nu suport laptele si am mai gresit sa maninc zacusca, sa beau bors facut in casa si mi-a fost rau ;de citeva zile obosesc f f repede si simt nevoia sa dorm ziua citeva ore bune ;ce se intimpla cu mine ce mai pot face?VA MULTUMESC ANTICIPAT PT RASPUNS
0
12-02-2011, ora 20:48
Olgutzas
Nu este medic/terapeut
Olgutzas
Ficatul este organul central care produce, transporta, modifica si stocheaza grasimile din organism. Nenumarate afectiuni pot perturba acest proces, conducand la depozitarea excesiva a grasimilor in ficat. Trigliceridele sunt grasimi stocate de catre organism si folosite pentru producerea de energie si pentru formarea de celule noi. Descompunerea grasimilor in ficat poate fi perturbata de: alcoolism, malnutritie, sarcina sau otravire. Acumularea grasimilor in interiorul ficatului poate conduce la inflamarea progresiva a ficatului (de exemplu, hepatitele) care se numeste steatohepatita. In cazurile severe de steatoza hepatica, ficatul poate creste de 3 ori peste dimensiunea normala, iar in aceasta situatie afectiunea este simptomatica.Trebuie mentionat si ca o simpla infectie bacteriana, o mica dereglare hormonala sau acumularea excesiva de fier in ficat pot determina modificari functionale la nivelul ficatului.In stadii incipiente, boala ficatului gras nu prezinta semne sau simptome. Chiar daca simptomele exista, acestea se manifesta vag si non-specific, precum: oboseala, durere abdominala sau febra. Va recomand sa tineti regim, cred ca ar trebui sa mergeti si la un nutritionist, mergeti din nou si la medicul la care ati fost, nu cred ca trebuia sa intrerupeti tratamentul, dar este mai bine sa va spuna medicul dvs. daca mai trebuie sa-l luati. Puteti lua si essentiale forte n pt a ajuta ficatul. Sanatate.
0
23-04-2011, ora 09:09
rodykvalentina
Nu este medic/terapeut
rodykvalentina
va rog un sfat daca se poate, nu pot scapa de tuse de o luna si jumatate, am incercat cu siropuri:pin, patlagina, propolis, tinctura de propolis, coldrex, paracetamol, augmntn, eritromicina, oxacilina, si nimic.in general tusesc mult dimineata si seara mai ales.dimineata ma inec si nu pot respira.va multumesc, este si productiva dar uneori si seaca!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modificările genetice ar putea reprezenta cauza bolii ficatului gras la persoanele cu o greutate și dietă optime
  • Noi descoperiri în domeniul patogenezei și terapiei bolilor hepatice cronice
  •