Fibrom

09-10-2017
Dana789
Nu este medic/terapeut
Dana789
Buna seara, am un fibrom, in 2012 avea 4 cm, nu mi-a făcut probleme totul era normal inclusiv menstruatia, in 2015 când sincer am fost ultima dată la ginecolog avea 6 cm, nu am avut probleme din cauza asta, doar candida imi dă bătăi de cap, nu mai pot scapa, dar din toamna lui 2016 am început să am și menstruatia neregulată și în prezent din data de 29.09.2017 când a venit nu s-a oprit nici acum, oricum e prima dată când, culoarea nu e normală și după 7 zile(menstruatia e de 7 zile si destul de abundenta de la vârsta de 12 ani), vine putin și este maro, ce pot să fac?
Mulțumesc.
2 comentarii
0
11-10-2017, ora 16:48
Dr. Moise Oana
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Moise Oana
Trebuie sa mergeti din nou la ginecolog sa identificati cauza sangerarii (cea mai evidenta avand in vedere istoricul este fibromul dar sunt multe alte cauze si pentru unele e important sa fiti tratata in timp util).
0
26-07-2020, ora 22:21
safire
Nu este medic/terapeut
safire
Cumnata mea s-a salvat de o operatie iminenta de fibrom uterin cu tinctura de tataneasa. Se taie marunt radacinile de tataneasa (curatate in prealabil) si se pun intr-o sticla de 1 litru, pana la jumatate. Cealalta jumatate se umple cu alcool (tuica de exemplu). Se lasa la macerat 2-3 saptamani. Se strecoara. Se beau 50 gr. o data sau chiar de doua ori pe zi, inainte de masa. Pe radacinile ramase se poate pune din nou alcool si se lasa la macerat. Se poate repeta de mai multe ori, asteptand pana ce alcoolul se coloreaza cafeniu. Din momentul in care alcoolul nu se mai coloreaza, radacinile nu se mai pot folosi; trebuie inlocuite cu altele proaspete. Acelasi tratament a salvat-o si pe soacra mea de la operatie. Tratamentul dureaza pana cand veti avea un uter de nota zece (cateva luni).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Uter fibromatos - explicații pe înțelesul tuturor
  • Substanțe chimice regăsite în produse comune de consum pot crește riscul de fibrom uterin
  • Un compus din ceaiul verde a avut rezultate promițătoare în tratarea fibroamelor uterine
  • Femeile care stau pe scaun 6 ore zilnic au un risc dublu de fibrom uterin
  • Cercetătorii de la Mayo Clinic recomandă terapiile alternative la histerectomie pentru fibromul uterin
  •