Fetita de 4+ nu mai ia în greutate

09-08-2021
Ramona Sorina
Nu este medic/terapeut
Ramona Sorina
Bună seara, am o fetita de 4 luni si o săptămână, născută cu 3.370g si 53 cm, am ieșit din spital cu 3.200g in primele 3 luni a luat bine in greutate, la 3 luni si 2 săptămâni a ajuns la 6.650g si 64 cm acum la 4 luni si o săptămână are aceiași greutate, 6.670g si 66 cm deci într-o lună aproape nu a pus nimic. Știu că e in grafic dar mie frica să nu stagneze, ea nu e grăsuța deloc fiind lunguță, este alaptată la sân exclusiv si mănâncă bine, imi golește sâni, de 2 zile am incercat sa ii dau pireu de morcov cu laptic amestecat dar il refuză.Face scaun in fiecare zi, galben dar mereu am văzut mucus, si ne confruntăm si cu reflux, când o tin la râgâit scoate si laptic, si uneori si la o oră după ce a mâncat, scoate cate un pic asa ca branźica. Am citit ca poate nu am eu alimentația bună, nu stiu adevărul e că am slăbit un pic, imi cade părul si ma dor dinți, iau pt asta fortcapil si elevit 3.Ce mă sfătuiți?oare e prea devreme sa ii dau papa solid?
1 comentarii
0
12-08-2021, ora 16:40
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Nu se pune problema diversificarii precoce. Este bine, pt fetita Dvs., sa ii dati altceva in afara de laptele Dvs., dupa varsta de 6 luni.
Poate fi un raspuns, al organismului micutei, la terapia cu multivitamine si minerale pe care vi-o administrati, producandu-i o senzatie de saturatie. Semnele pe care le prezentati se intalnesc in alaptare, asa ca...rabdare ! Veti depasi cu bine, impreuna cu fetita, aceasta perioada, caci corpul se adapteaza la incercarile la care este supus in sarcina si alaptare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Greutate bebeluș în funcție de vârstă - ce e normal și când trebuie să ne facem griji
  • Predictori biopsihosociali ai creșterii rapide în greutate de la naștere până la 6 luni
  •