febra la copii de 2 ani si 7 luni
Buna ziua,
am o fetita de 2 ani si 7 luni si de cca 6 luni cam la 2 saptamani face febra 39-39, 5 fara nici o explicatie, fara alte simptome.Stare generala buna, este vesela, mananca, se joaca, doarme etc...doar ca febra este f.f mare.De fiecare data am fost cu ea la doctorul de familie si de vreo 2 sau 3 ori mi s-a spus ca ar putea fi un "rosu in gat", dar in rest...nimic!
La inceput i s-au dat antibiotice, dar pe urma (eu nefiind de acord ca fetita sa ia antibiotice asa dese) i s-a prescris Sumetrolim.Depa cca 3 zile, febra se retrage, dar dupa 2, max 3 saptamani...reapare!
I-am facut ulterior toate analizele medicale(sange, exodat faringian si urina), totul ok!Mi s-a spus ca s-ar putea sa fie totusi o infectie urinara avand in vedere ca fetita la varsta de 1 an a mai avut o infectie urinara tratata corect(cred eu) in spitalul de pediatrie!
Va rog sa imi dati un sfat, sa faceti putina lumina pentru ca eu sunt disperata!
Precizez ca am observat ca fetita mea transpira f f mult la picioare!Credeti ca ar putea fi un semn?
Va multumesc mult si va doresc tuturor duminica placuta!
Manuela29
am o fetita de 2 ani si 7 luni si de cca 6 luni cam la 2 saptamani face febra 39-39, 5 fara nici o explicatie, fara alte simptome.Stare generala buna, este vesela, mananca, se joaca, doarme etc...doar ca febra este f.f mare.De fiecare data am fost cu ea la doctorul de familie si de vreo 2 sau 3 ori mi s-a spus ca ar putea fi un "rosu in gat", dar in rest...nimic!
La inceput i s-au dat antibiotice, dar pe urma (eu nefiind de acord ca fetita sa ia antibiotice asa dese) i s-a prescris Sumetrolim.Depa cca 3 zile, febra se retrage, dar dupa 2, max 3 saptamani...reapare!
I-am facut ulterior toate analizele medicale(sange, exodat faringian si urina), totul ok!Mi s-a spus ca s-ar putea sa fie totusi o infectie urinara avand in vedere ca fetita la varsta de 1 an a mai avut o infectie urinara tratata corect(cred eu) in spitalul de pediatrie!
Va rog sa imi dati un sfat, sa faceti putina lumina pentru ca eu sunt disperata!
Precizez ca am observat ca fetita mea transpira f f mult la picioare!Credeti ca ar putea fi un semn?
Va multumesc mult si va doresc tuturor duminica placuta!
Manuela29
1 comentarii
Este posibila o infectie urinara, dar daca banuim o cauza infectioasa a febrei este necesara repetarea hemoleucogramei, a formulei leucocitare, a imunoelectroforezei si a probelor inflamatorii (VSH, PCR, fibrinogen), pe langa sumarul de urina, urocultura si exudat faringian. Utila ar fi si o radiografie toracica.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Febra copil, rosu in gat
- 5Stafilococ auriu fetita de 1 an si 9 luni
- 3Febra copiilor combătută homeopatic !!!
- 3am nevoie de o recomandare...
- 4Copil 3 ani - arsuri la cap
- 12amigdalita
- 12Otita la copil de 2 ani cu 35 zile de antibiotic...
- 6Diaree la 15 luni
- 3copil cu temperatura doar seara
- 0febra 40.2
- 3recomandare medic pediatru Cluj pentru: febra, roşu în gat otite si bronşite
- 4analize medicale
- 1rinoadenoidita cronica?
- 0Temperatura scazuta
- 1Febra peste Zinnat
- 1Copil de 7 ani, febra, dureri de burta si in ultimele ore dureri de cap
- 1febra si nu are nimic
- 0Viroza cu febra 40 5 zile
- 2Otita