Extrasistole la efort mic
Buna ziua!
De 2 saptamani fac extrasistole la eforturi mici, la eforturi mari nici n-am incercat fiindca stiu ca se indesesc. In repaus este OK, doctorii zic ca nu am nimic, ca nu trebuie tratament. Am si HTA pt care iau Nebilet. Am avut o perioada lunga cu nopti nedormite cum trebuie, mai luam si Seretide in plus care am inteles ca sporeste extrasistolele...
Aveti cumva idee cum sa scap de extrasistole? Mai ales la efort...Trebuie sa ma misc ca un mosneag si am 33 ani...
De 2 saptamani fac extrasistole la eforturi mici, la eforturi mari nici n-am incercat fiindca stiu ca se indesesc. In repaus este OK, doctorii zic ca nu am nimic, ca nu trebuie tratament. Am si HTA pt care iau Nebilet. Am avut o perioada lunga cu nopti nedormite cum trebuie, mai luam si Seretide in plus care am inteles ca sporeste extrasistolele...
Aveti cumva idee cum sa scap de extrasistole? Mai ales la efort...Trebuie sa ma misc ca un mosneag si am 33 ani...
10 comentarii
Mergi la un cardiolog sau cabinet particular ptr un Holter care va monitoriza activitatea inimii ptr 24 de ore.
am fost la 2 cardiologi, am facut ekg, radiografie inima si plamani, cateva analize si ei zic ca nu e nimic patologic si ca nu imi trebuie tratament. ?Mi-au dat aspacardin si aspenter pe langa nebilet. Eu am in fiecare an simptome de distonie neurovegetativa cu manifestari care mai de care mai variate: ameteli de tot felul, instabilitate, senzatie de pierdere de echilibru, transpiratii, amorteli de maini, dureri musculare, etc. Poate sa fie acum si acum tot o manifestare a nevrozei? Repet: extrasistolele(palpitatii, le simt ca un sut) apar la cel mai mic efort. Daca stau linistit, nu am nimic.
Da, poate fi o manifestare a nevrozei, in conditiile astea ar trebui un sfat de la un psihiatru sau psihoterapeut. Pe de alta parte cand faci EKG se intampla sa nu prinda atunci, pe moment artmiile iar la radiografii nici atat. De aceea iti spun ca trebuieHOLTEr, care monbitorizeaza 24 de ore activitatea inimii. In cele 24/h, ai o activitate obisnuita ( chiar iti recomand efortul ), a doua zi iti dau rezultatul( cateva mici EKG-uri) si asa vor realiza daca extrasistolele sunt sau nu in limite normale. De ce sa te chinui si gandesti aiurea, intretinand nevroza, cand poti afla raspunsul ? Ai doar 33 de ani, o viata inainte nu poti trai asa cu indoieli. Stiu ca la privat costa in jur de 180 lei, dar fa un efort. Daca cu rezultatul dat, cardiologul spune ca este OK. incearca sa reduci stresul. Ai si HTA ( stiu cum e, a aparut si la mine la aceeasi varsta ) dar si astm.
Cand au inceput extrasistolele am dat fuga la doctor si a prins extrasistolele pe EKG si ambii cardiologi(m-am dus cu EKG si la un al doilea medic) zic ca nu e nimic grav. Seretide cred ca l-am luat degeaba, simtema prin ianuarie uneori o lipsa de aer, am fost la pneumologie si mi-a dat seretide. Acum am intrerupt seretide si Slva Domnului vad ca e bine. Doar extrasistolele astea ma deranjeaza. Cum ma ridic mai reppede de pe scaun, sau merg putin mai repede ca un mos de 80 ani, incep sa-si faca aparitia. Mie, nevroza mi-a dat multe batai de cap in anii tercuti, fel de fel de manifestari, pe alea deja stiute, "testate" nu le mai bag in seama, dar apar si chestii noi care ma sperie.
Multumesc pt raspuns. Ce as putea sa iau? Oare MagneB6 e bun?
Multumesc pt raspuns. Ce as putea sa iau? Oare MagneB6 e bun?
Da, este bun. Iti mai dau un sfat; intra pe medicalbucurestipunctro(sper sa treaca daca scriam corect il taiau) vei primi sfaturi de la profesionisti( spital floreasca) Intreaba si acolo pe forum, sectiunea cardiologie.Bafta.
Fcerc...cum te mai simti ? ai rezolvat cu nevroza?
buna ziua! as dori si eu un raspun..de vreo luna de cate ori ma ridic din pat imi cresc bataile inimi foarte tare de la 70 pana la 120 si mai mult 130..am fost si la cardiolog cu o luna inainte sa simnt aceste simptome aveam batai rapide doar in repaus si acum le am la ridicarea in picioare va rog sa ma ajutati ca nu mai pot face nimic ma simnt rau..am facut si ecg si holter 24 analize si nu mi-a iesit nimic..am fost si la psihiatru si tot nimic tot asa patesc astept un raspuns va rog
Buna andrei@2000,
Si eu am avut simptome foarte asemanatoare ca si tine si m-am facut bine. Tot asa am fost la cardiolog si am facut ekg, holter, etc si toate au iesit normale. La fel aveam puls normal pe scaun dar cand ma ridicam, imediat pulsul crestea la 120 bpm, fara niciun efort. Acest fenomen se numeste tahicardie posturala si are mai multe cauze, dar cele mai multe ori e cauzat pe fond nervos. Deobicei se asociaza cu anxietate, stresul excesiv psihic, oboseala si in general hiperactivitate nervoasa. Stiu cat de deranjant este sa ai pulsul asa rapid fara sa faci niciun efort, simti ca ceva nu e in regula, dar medici spun ca totul e normal. Sa ai incredere in medicul cardiolog ca nu ai nimic, si sa nu te descurajezi, ca intr-o zi o sa dispar simptomele si o sa te faci bine.
Nici eu nu m-am facut bine peste noapte; cred ca am avut simptomele astea vreo 4 luni pana m-am simtit mai bine. Eu ti-as recomanda multa odihna, poate medicul iti recomanda tratament medicamentos care ajuta sa calmeaza sistemul nervos si poti sa dormi mai bine. Daca calmezi sistemul nervos, si frecventa cardiaca scade la normal. Eu personal, nu m-am simtit mai bine pana nu am facut tratament cateva saptamani cu beta blocant usor care scade pulsul prin efect anti-adrenergic. Daca iti recomanda medicul, poate te-ar ajuta.
Altceva care m-a ajutat mult a fost miscarea. Uneori sedentarismul sau lipsa de efort fizic poate cauza ortostatismul; incearca sa faci cateva zile sport usor, ceva activitate fizica. Daca te antrenezi usor, inima se "invata" cu efort si pulsul nu mai creste asa de mult cand esti ridicat. De asemenea, sportul poate reface si sistemul nervos.
Sper ca te-am incurajat si te ajuta sfaturile mele si sper sa te simti mai bine. Multa sanatate si numai bine!
-Bogdan
Si eu am avut simptome foarte asemanatoare ca si tine si m-am facut bine. Tot asa am fost la cardiolog si am facut ekg, holter, etc si toate au iesit normale. La fel aveam puls normal pe scaun dar cand ma ridicam, imediat pulsul crestea la 120 bpm, fara niciun efort. Acest fenomen se numeste tahicardie posturala si are mai multe cauze, dar cele mai multe ori e cauzat pe fond nervos. Deobicei se asociaza cu anxietate, stresul excesiv psihic, oboseala si in general hiperactivitate nervoasa. Stiu cat de deranjant este sa ai pulsul asa rapid fara sa faci niciun efort, simti ca ceva nu e in regula, dar medici spun ca totul e normal. Sa ai incredere in medicul cardiolog ca nu ai nimic, si sa nu te descurajezi, ca intr-o zi o sa dispar simptomele si o sa te faci bine.
Nici eu nu m-am facut bine peste noapte; cred ca am avut simptomele astea vreo 4 luni pana m-am simtit mai bine. Eu ti-as recomanda multa odihna, poate medicul iti recomanda tratament medicamentos care ajuta sa calmeaza sistemul nervos si poti sa dormi mai bine. Daca calmezi sistemul nervos, si frecventa cardiaca scade la normal. Eu personal, nu m-am simtit mai bine pana nu am facut tratament cateva saptamani cu beta blocant usor care scade pulsul prin efect anti-adrenergic. Daca iti recomanda medicul, poate te-ar ajuta.
Altceva care m-a ajutat mult a fost miscarea. Uneori sedentarismul sau lipsa de efort fizic poate cauza ortostatismul; incearca sa faci cateva zile sport usor, ceva activitate fizica. Daca te antrenezi usor, inima se "invata" cu efort si pulsul nu mai creste asa de mult cand esti ridicat. De asemenea, sportul poate reface si sistemul nervos.
Sper ca te-am incurajat si te ajuta sfaturile mele si sper sa te simti mai bine. Multa sanatate si numai bine!
-Bogdan
Va salut oameni buni! Vreau sa va intreb, daca sunt persoane care s-au vindecat de extrasistole supravetriculare? Le am de 4 ani si simt ca am ajuns la capatul puterilor:( De ceva timp le activez si de la efort..cum cresc putin pulsul cu o activitate putin mai intensa, imediat apar extrasistolele. Uneori resimt un fel de flutur al inimii urmat de un puls foarte marit, probabil ca e si starea de panica pe care mi-o produce.Am facut doua consultatii in sensul asta mai putin testul de efort, iar doctorii spun ca inima mea este in regula..Sper sa gasesc persoane care s-au vindecat sa poata sa ma incurajeze..si totodata sa-mi explice cum au reusit. Multa sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Bradicardie si extrasistole
- 8extrasistolele sunt grave?
- 32extrasistole? aritmii?
- 5Extrasistole si scrisoare medicala :-s
- 4Pulsul marit nu ma supara, doar extrasistolele ma deranjeaza uneori. Ce ma sfatuiti?
- 3Extrasistole atriale si ventriculare zilnic
- 1Aritmii
- 2Ablație efectuată în Iasi
Mai multe informații despre: Extrasistolele atriale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: