expunerea excesiva la soare
Buna, ma numesc Andreea. Acum 3-4 zile am fost la plaja si am facut topless intre ore nepotrivite de expunere la soare, nefolosind nicio crema de protectie solara, numai ulei d masline. M'am ars urat d tot shi imi este teama sa nu apara vreo complicatie (ex. cancer la san, k am auzit k sunt sanse mari sa faci, mai ales dak faci topless ), ma ustura ingrozitor d tare si nu shtiu ce sa folosesc.Am foslosit iaurt cateva zile la rand, insa degeaba.. ma puteti sfatui ce pot face in legatura cu asta? plz, ast raspuns.
3 comentarii
Delysia, nu faci cancer la san dintr-o zi de expunere la soare, fii linistita. DAR nu mai sta la plaja intre orele 11-16, soarele nu mai este prietenul sanatatii noastre asa cum era odata, si asta din cauza noastra...
In ce priveste arsurile cu care te-ai ales, daca dupa 3-4 zile tot te doare asa de tare, e cazul sa mergi la un dermatolog.
Numai bine si ai grija, expunerea la soare se face treptat, la inceput cate un sfert de ora, nu mai mult!
In ce priveste arsurile cu care te-ai ales, daca dupa 3-4 zile tot te doare asa de tare, e cazul sa mergi la un dermatolog.
Numai bine si ai grija, expunerea la soare se face treptat, la inceput cate un sfert de ora, nu mai mult!
Andreea as vrea sa-ti dau un sfat pe care l-am primit de la un MEDIC ONCOLOG de la IOB si anume: "Sub nici o forma sa NU stati cu sanii descoperiti la soare!". nu vreau sa te sperii ptr ca ai stat cateva ore, dar ptr viitor sa stii ca este f f periculos deoarece radiatiile solare sunt foarte daunatoare ptr glande si mai ales ptr glanda mamara, ovare! iar cremele de protectie solara nu sunt facute ptr aceste zone sensibile, ci ptr restul corpului, ptr ca nici in rest soarele nu este inofensiv.
in legatura cu arsurile, ar fi bine sa mergi la un dermatolog.
sanatate!
in legatura cu arsurile, ar fi bine sa mergi la un dermatolog.
sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8poate fi hiv?
- 3Pot merge la mare dupa ce am avut varicela?
- 25Pete pe fata, din cauza expunerii la soare
- 4arsura de soare
- 7pata pe umar mare maro de la soare, cred
- 4Ameteli la soare
- 3hipertensiune arteriala + eruptii cutanate (expunere solara)
- 8expunerea la soare si caderea parului
- 2expunerea la soarele dupa histerectomie totala
- 5dupa ce am stat la plaja, seara mi s a inrosit pielea si mi s-a umflat fata
- 3am multe alunite pe gat si expunerea la soare
- 5expunerea la soare in timpul sarcinii
- 0Tratarea petelor de soare !!!
- 2Alegie solara
- 1Umflaturi sub ochi.
- 5Am o intoleranta la soare si caldura, obosesc repede
- 0Mai exista persoane care nu suporta soarele si caldura? Si la analize totul e ok?
- 1Dureri de cap, imediat cum ies in soare
Mai multe informații despre: expunerea la soare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: