ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

expunerea excesiva la soare

15-06-2009
Delysia
Nu este medic/terapeut
Delysia
Buna, ma numesc Andreea. Acum 3-4 zile am fost la plaja si am facut topless intre ore nepotrivite de expunere la soare, nefolosind nicio crema de protectie solara, numai ulei d masline. M'am ars urat d tot shi imi este teama sa nu apara vreo complicatie (ex. cancer la san, k am auzit k sunt sanse mari sa faci, mai ales dak faci topless ), ma ustura ingrozitor d tare si nu shtiu ce sa folosesc.Am foslosit iaurt cateva zile la rand, insa degeaba.. ma puteti sfatui ce pot face in legatura cu asta? plz, ast raspuns.
3 comentarii
0
16-06-2009, ora 08:46
danabv
Nu este medic/terapeut
danabv
Delysia, nu faci cancer la san dintr-o zi de expunere la soare, fii linistita. DAR nu mai sta la plaja intre orele 11-16, soarele nu mai este prietenul sanatatii noastre asa cum era odata, si asta din cauza noastra...
In ce priveste arsurile cu care te-ai ales, daca dupa 3-4 zile tot te doare asa de tare, e cazul sa mergi la un dermatolog.
Numai bine si ai grija, expunerea la soare se face treptat, la inceput cate un sfert de ora, nu mai mult!
0
16-06-2009, ora 15:40
bonibon
Nu este medic/terapeut
bonibon
Andreea as vrea sa-ti dau un sfat pe care l-am primit de la un MEDIC ONCOLOG de la IOB si anume: "Sub nici o forma sa NU stati cu sanii descoperiti la soare!". nu vreau sa te sperii ptr ca ai stat cateva ore, dar ptr viitor sa stii ca este f f periculos deoarece radiatiile solare sunt foarte daunatoare ptr glande si mai ales ptr glanda mamara, ovare! iar cremele de protectie solara nu sunt facute ptr aceste zone sensibile, ci ptr restul corpului, ptr ca nici in rest soarele nu este inofensiv.
in legatura cu arsurile, ar fi bine sa mergi la un dermatolog.
sanatate!
0
16-06-2009, ora 22:59
Delysia
Nu este medic/terapeut
Delysia
mersi mult ptr sfaturi :*
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: