Exercitii pentru muschii ce ajuta genunchiul
Buna ziua,
Ce exercitii pot face pentru intarirea musculaturii piciorului (si a tendoanelor) care sa ajute genunchiul in functionarea sa, in special care sa preia din presiunea asupra acestuia in miscarile zilnice sau in activitatile sportive? Care sunt muschii ce trebuie antrenati?
Acelasi lucru si pentru glezna, daca se poate.
Precizez ca am fost de curand intr-o tura montana dupa mai multe luni de sedentarism(totusi mers pe jos cam 6 km pe zi) si am avut la sfarsitul primei zile de 20 km mers, dureri la genunchi, doar pe coborare. Pe urcare nu simteam nimic. A doua zi am micsorat greutatea rucsacului cu 5 kg, am mers cu bete de trekking si durerea a disparut treptat. Mi s-a recomandat sa fac exercitii de intarire a muschilor care sa imi ajute genunchiul in miscarea sa avand in vedere lipsa de sport din ultimul timp si poate o degradare incipienta a cartilajului din cauza sportului practicat (tenis si baschet) sau altor lovituri externe care stiu ca le-am avut acum cativa ani.
Multumesc!
Ce exercitii pot face pentru intarirea musculaturii piciorului (si a tendoanelor) care sa ajute genunchiul in functionarea sa, in special care sa preia din presiunea asupra acestuia in miscarile zilnice sau in activitatile sportive? Care sunt muschii ce trebuie antrenati?
Acelasi lucru si pentru glezna, daca se poate.
Precizez ca am fost de curand intr-o tura montana dupa mai multe luni de sedentarism(totusi mers pe jos cam 6 km pe zi) si am avut la sfarsitul primei zile de 20 km mers, dureri la genunchi, doar pe coborare. Pe urcare nu simteam nimic. A doua zi am micsorat greutatea rucsacului cu 5 kg, am mers cu bete de trekking si durerea a disparut treptat. Mi s-a recomandat sa fac exercitii de intarire a muschilor care sa imi ajute genunchiul in miscarea sa avand in vedere lipsa de sport din ultimul timp si poate o degradare incipienta a cartilajului din cauza sportului practicat (tenis si baschet) sau altor lovituri externe care stiu ca le-am avut acum cativa ani.
Multumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 13apa la genunchi
- 70Umflatura ciudata la genunchi
- 52Genunchi umflat si dureros
- 6sunt sanatoasa, dar genunchii tot ma dor
- 10lovitura la genunchi
- 1genunchi dureros, durerea radiaza in jos, in spate
- 4Zgarietura produsa de un caine.
- 0dureri de genunchi si coate
- 7Mi-a fugit rotula cand jucam fotbal
- 8Gonartroza la genunchi
- 1problema ligament colateral intern genunchi sau tendon
- 7traumatism genunchi drept?
- 2Durere genunchi!
- 0probleme la genunchi dupa operatie
- 4Problema genunchi
- 1genunchi umflat la 6 luni de la sutura de menisc
- 2umflatura genunchi
- 12Gonartroza
- 3Probleme la picioare
- 1Genunchi umflat de la o lovitura
Mai multe informații despre: Exercitiile fizice Genunchiul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Boala Osgood-Schlatter (Apofizita tibială anterioară de creștere)
- Gonartroza (artroza genunchiului)
- Leziunile ligamentelor incrucisate ale genunchiului
- Leziunile de menisc
- Ruptura de menisc
- Condromalacia rotuliană (patelară) - condropatia
- Fracturile rotulei
- Osteoartrita genunchiului
- Articulatia genunchiului (genunchiul)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: