Este un inceput de leucemie? | Forumul Medical ROmedic

Este un inceput de leucemie?

16-11-2007
bushiro
Nu este medic/terapeut
bushiro
buna ziua. daca este cineva capabil sa ma lamureasca asi cel mai fericit. logodnica mea a avut acum doua saptamani niste pete ca vanataile la culoare, aparute pe tot corcpul. am facut tot setul de analize si am vazut ca numarul trombocitelor este 2. am fost la medicul de interne din spitalul bacau (pentru ca nu este sectie de hematologie) si mi s-a spus ca esto un inceput de leucemie. nu are cum sa fie adevarat. boala asta este legata de surplusul de lucocite nu de minusul de trombocite. repet, la analize doar nr. trombocitelor este cel defectuos. in rest totul este in regula. multumesc
7 comentarii
0
16-11-2007, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Buna ziua,
Vanataile se datoreaza nr scazut de trombocite- nu stiu daca am inteles bine, 2?? In leucemie apare obligatoriu scaderea nr de trombocite si de eritrocite pt ca aceste linii celulare sint inlocuite de cele anormale- adica de leucocite prea multe. In mod normal ar trebui sa fie si leucocitele mari, dar poate fi la inceput si sa nu fi apucat sa creasca inca. Repetati neaparat si fara sa aminati, analizele si apoi mergeti la o sectie de hematologie, preferabil intr-un oras universitar. Daca nu se poate in Bucuresti, atunci in Iasi de exemplu (daca spuneti ca sinteti din Bacau)
Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatru
0
16-11-2007, ora 00:00
bushiro
Nu este medic/terapeut
bushiro
buna seara,
ati inteles bine, 2 asta era numarul trombocitelor. am repetat analiza de inca 2 ori si la fel. s-a luat decizia de a merge la Iasi cat mai repede posibil asta inseamna ca luni suntem acolo. la toate analizele facute nr. de eritrocite si leucocite sunt in limitele normale. credeti ca prin transfuzie de masa tromocitala si sange se poate rezolva problema? eu nu ma pot gandi sub nici o forma la leucemie. n-are cum.
multumesc
0
26-11-2007, ora 00:00
bushiro
Nu este medic/terapeut
bushiro
ce sunt alea citostatice? ca def din dic. nu e prea concludenta. s-a inceput adminstrarea de asa ceva in tratamentul logodnicei mele cere sufera de trombocitopenie severa. care este rolul splinei in toata povestea asta cu sangele si problemele lui.?

multumesc tare mult
0
27-11-2007, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Buna ziua,
Citostatice - cito de la celule + statice, adica opresc. Mai precis, sint medicamente care actionind in diferite faze ale productiei celulare, opresc inmultirea unor celule anormale. Despre rolul splinei- elementele figurate ale singelui(globule albe, rosii, trombocite) sint produse in maduva si degradate in sistemul reticuloendotelial. Asta inseamna o structura specializata din splina in principal si secundar ficat. Splina distruge elementele figurate care si-au terminat durata de viata normala, programata genetic, si recicleaza o parte din materialul lor util. Acesta va fi incorporat in noi celule produse in maduva. Cam acesta este circuitul- nu este specialitatea mea, asa ca s-ar putea sa nu fie exact in toate detaliile, dar aceasta este linia principala. Splina se mareste semnificativ in leucemii de exemplu pentru ca incearca sa faca fata unui numar marit de celule pe care trebuie sa le distruga asa ca ca isi creste activitatea si volumul.

Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatru
0
10-12-2007, ora 00:00
bushiro
Nu este medic/terapeut
bushiro
buna ziua,
daca asta e rolul splinei in corp atunci de ce credeti ca medicul curant incearca sa ne incurajeze sa facem splinectomie? spune ca poti trei linistit si fara splina. cat de sigura este aceasta operatie oare? va intreb toate astea pt ca Dumnezeu a fost f generos cu mine si familia mea si nici n-am calcat vreodata prin spitale.
0
10-12-2007, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Buna ziua,
In anumite boli splina incepe sa functioneze aberant: adica isi amplifica inadecvat functiile ei normale (de distrugere si reciclare a celulelor imbatrinite), in asa fel incit distruge mult prea multe celule, chiar si pe cele normale. Acest fenomen se numeste hipersplenism. Consecinta este de exemplu in cazul pe care il povestiti dv, trombocitemia asta extrem de severa. Trombocitele pot fi asa de scazute si din aceasta cauza; singurul tratament este sa se scoata organul care le distruge; o modalitate de a modula aceasta functie nu prea exista, sau cel putin eu nu am auzit de ea. De aceea probabill medicul va indica splenectomia; nu numai ca se poate trai fara splina, dar de fapt indicatia chirurgicala in aceste cazuri este intr-adevar o necesitate. Iar la intrebarea daca se poate trai fara splina: se poate deoarece functiile ei vor fi preluate compensator de alte organe.

Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
0
13-12-2007, ora 00:00
bushiro
Nu este medic/terapeut
bushiro
buna ziua,
cred ca si in boala asta, splina, a inceput sa functioneze aberant. am citit multe din postarile de pe forumul acestui site si am constatat ca aceasta boala "rara" nu e chiar atat de rara si nici usoara. cand credeti ca ar trebui facuta splinectomia? dupa 100000 de trombocite am inteles ca ar fi cumva mai sigura operatia. bine, ca acum am probleme cu logotnica mea, in sensul ca trebuie cumva sa o conving ca trebuie incercata varianta operatiei daca nu vrea sa-i recidiveze boala chiar daca prin minune se amelioreaza cu o tona de medicamente si chiar daca nici o operatie nu e 100% sigura indiferent de simplitatea ei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.