este posibil sa nu fie afectat si caninul?

09-06-2010
mry
Nu este medic/terapeut
mry
Buna ziua,
as dori si eu sa ma lamuriti si pe mine..
Trebuie sa-mi fac o lucrare si medicul la care merg zice ca trebuie sa prinda si caninul sanatos pentru rezistenta.
Vreau sa va specific ca molarul s-a extras, dupa el este o masea tratata si cu nervul omorat dupa iarasi lipsa si apoi maseaua pe care se va face legatura. In maseau tratata a zis ca va baga pivot, dar si asa lucrarea nu va avea rezistenta daca nu va prinde si caninul. Daca vreau sa-mi faca fara sa prinda caninul o face pe raspunderea mea.
Chiar nu este posibil fara sa prinda si caninul in lucrare ??
Va multumesc.
4 comentarii
0
11-06-2010, ora 10:56
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
N-am inteles exact ce masele lipsesc. Teoretic si practic, maselele care sustin lucrarea trebuie sa aiba rezistenta cel putin egala cu cea a maselelor lipsa, altfel dintii care sustin lucrarea(dintii stalp) vor fi suprasolicitati
0
11-06-2010, ora 11:07
mry
Nu este medic/terapeut
mry
Buna ziua,
Va multumesc din suflet ca mi-ati raspuns. Este vorba despre partea de sus. Caninul dupa el lipsa apoi o masea tratata care nu mai este chiar intreaga apoi iarasi lipsa si urmatoarea care are o plomba pusa mai demult. Deci daca nu ar prinde si caninul ar fi 4 in lucrare. Caninul este sanatos si daca trebuie si el inclus in lucrare trebuie omarat nervul.deci va fi un dinte mort. Mi-ar parea asa rau.dar daca nu exista alta posibilitate...
Doamna doctor a zis ca daca nu vreau sa-mi prinda si caninul in lucrare este alegerea mea dar s-ar putea rupe lucrarea.
0
11-06-2010, ora 11:32
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Teoretic, este posibil sa nu fie prins caninul. Ideea este cat de rezistente si sanatoase sunt maselele ramase (ma refer la radacinile lor-sa fie sanatoase, la maseaua cu nervul scos sa fie obturatie de canal corecta)-pt ca partea coronara, chiar daca nu este intreaga, se poate arma cu pivot. Daca aceste conditii sunt indeplinite, poate sa nu fie prins caninul, dar decizia trebuie sa o luati dvs cu medicul, care stie exact situatia dintilor restanti
0
11-06-2010, ora 11:41
mry
Nu este medic/terapeut
mry
Va multumesc din suflet pentru raspuns.
O zi buna va doresc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul