Este la a cincea chimio cu farmorubicin si ciclofosfamid
Buna ziua Dl. Dr.RaulDuke, revin cu rezultatul de la biopsia de dupa operatie a surorii mele : Va rog cu putina rabdare sa va uitati peste el si sa-mi spuneti si parerea DV si CE CREDETI CA ESTE DE FACUT MAI DEPARTE:
Macro: Piesa de mastectomie dr+axila in monobloc de 27, 5/19/6cm cu lambou cutanat de18/14c, in cadranul supero-extern este prezenta o formatiune tumorala de 3, 3/5cm extindere in prelungirea axilei, culoare galbui-albicioasa, consistenta ferma.Tumora este situata la 2cm de marginea de rezectie superioara si 1, 5cm de marginea de rezdectie profunda.
Micro: SAN: Tumora descrisa la microscopie corespunde unui IMPORTANT relicvat tumoral al carcinomului invaziv post CT cunoscut si tratat la aceasta pacienta.Celularitatea in patul tumoral reprezinta 50% din aria tumorala totala.Este asociata si o componenta de carcinom ductal in situ de tip cribriform si comedo care ocupa 5% din aria tumorala totala.Nu se indentifica calcificari.Sant prezente arii extinse de necroza..Tumora prezinta aspecte infiltrative intesutul adipos peritumoral.Stroma tumorala este de tip fibrohialin.Emboli intralimfatici prezenti.Absenta embolilor venosi.Absenta infiltrarii perineurala.
Mamelon si parenchim mamar la distata-libere de tumora.
Toate marginile de rezectie trec in tesut sanatos la distanta de tumora, cu exceptia marginii de rezectie anterioare care se afla la o distanta minima de 0, 5cm fata de tumora.
AXILA: Prezenta metastazelor in 10 din cei19 limfoganglioni examinati, cu efractie capsulara.
Diametrul celei mai mari metastaze este de 0, 7 cm.
scor RCB =4, 072
Clasa RCB -III
ypT3 N3 Mx
RE =30%
RP = 0%
K:67 =40%
HER2 =0
Acesta este rezultatul, va rog sa-mi spuneti ce parere aveti, ? cat de grav este si ce sanse sant?
Sofia,
Macro: Piesa de mastectomie dr+axila in monobloc de 27, 5/19/6cm cu lambou cutanat de18/14c, in cadranul supero-extern este prezenta o formatiune tumorala de 3, 3/5cm extindere in prelungirea axilei, culoare galbui-albicioasa, consistenta ferma.Tumora este situata la 2cm de marginea de rezectie superioara si 1, 5cm de marginea de rezdectie profunda.
Micro: SAN: Tumora descrisa la microscopie corespunde unui IMPORTANT relicvat tumoral al carcinomului invaziv post CT cunoscut si tratat la aceasta pacienta.Celularitatea in patul tumoral reprezinta 50% din aria tumorala totala.Este asociata si o componenta de carcinom ductal in situ de tip cribriform si comedo care ocupa 5% din aria tumorala totala.Nu se indentifica calcificari.Sant prezente arii extinse de necroza..Tumora prezinta aspecte infiltrative intesutul adipos peritumoral.Stroma tumorala este de tip fibrohialin.Emboli intralimfatici prezenti.Absenta embolilor venosi.Absenta infiltrarii perineurala.
Mamelon si parenchim mamar la distata-libere de tumora.
Toate marginile de rezectie trec in tesut sanatos la distanta de tumora, cu exceptia marginii de rezectie anterioare care se afla la o distanta minima de 0, 5cm fata de tumora.
AXILA: Prezenta metastazelor in 10 din cei19 limfoganglioni examinati, cu efractie capsulara.
Diametrul celei mai mari metastaze este de 0, 7 cm.
scor RCB =4, 072
Clasa RCB -III
ypT3 N3 Mx
RE =30%
RP = 0%
K:67 =40%
HER2 =0
Acesta este rezultatul, va rog sa-mi spuneti ce parere aveti, ? cat de grav este si ce sanse sant?
Sofia,
din pacate riscul de recidiva sau de aparitie a metastazelor este foarte mare, stadiul initial a fost foarte mare si nu a raspuns foarte bine nici la chimioterapia facuta inainte, iar asta e un factor de prognostic rau. sansele unei asemenea "recidive" le estimez undeva la, probabil, cel putin 50%. cred ca trebuie sa se programeze la iradiere, dar inainte de asta trebuie sa faca un CT de torace si abdomen si o scintigrafie osoasa, plus o noua dozare a markerilor tumorali, de exemplu CEA si CA 15-3. daca se vad metastaze, probabil ca nu va mai trebui sa faca iradiere, ci tratament hormonal direct.
Multumesc mult! am facut deja programare pt scintigrafie...sper sa avem tot (CT torace etc..) pana la data de incepere a tratamentului
O seara buna,
Sofia,
O seara buna,
Sofia,
Buna seara DL.dr. RaulDuke ! revin cu rezultatul de la CT abdomen si torace + markeri:
-fara focare patologice intraparenchimatoase.Fara adenopatii mediastinale patologice.
Ficat cu structura omogena nativ si postcontrast.Cai biliare intrahepatice nedilatate.
Vena porta in hil 11 mm, permeabila.Colecist fara calculi vizibili CT.
Pancreas, splina - dimensiuni, structura normala.
Ambii rinichi cu secretie si excretie prezenta, simetrica.
Glande suprarenale cu aspect adenomatos.Fara adenopatii retroperitoneale patologice.
Vezica urinara in semirepletie, contur net.
Uter 20/30/46 mm, structura omogena.
Ambele anexe au dimensiuni reduse, fara modificari patologice.
Fara lichid in cavitatea peritoneala.
Concluzii:Aspecti CT in limite normale.
-markeri tumorali:
CEA (S) 0, 64 ng/ml
CA 15-3 8, 10 U/ml
Scintigrafia nu a reusit sora mea sa o faca ( programarea din 9 dec, a picat) -urmeaza.
Acum va intreb?!!
Cu un rezultat bun CT (abdomen...) si cu cel "rau" de la biopsia de dupa OP, ii mai ridicati % -????????????????
O seara buna,
Sofia
-fara focare patologice intraparenchimatoase.Fara adenopatii mediastinale patologice.
Ficat cu structura omogena nativ si postcontrast.Cai biliare intrahepatice nedilatate.
Vena porta in hil 11 mm, permeabila.Colecist fara calculi vizibili CT.
Pancreas, splina - dimensiuni, structura normala.
Ambii rinichi cu secretie si excretie prezenta, simetrica.
Glande suprarenale cu aspect adenomatos.Fara adenopatii retroperitoneale patologice.
Vezica urinara in semirepletie, contur net.
Uter 20/30/46 mm, structura omogena.
Ambele anexe au dimensiuni reduse, fara modificari patologice.
Fara lichid in cavitatea peritoneala.
Concluzii:Aspecti CT in limite normale.
-markeri tumorali:
CEA (S) 0, 64 ng/ml
CA 15-3 8, 10 U/ml
Scintigrafia nu a reusit sora mea sa o faca ( programarea din 9 dec, a picat) -urmeaza.
Acum va intreb?!!
Cu un rezultat bun CT (abdomen...) si cu cel "rau" de la biopsia de dupa OP, ii mai ridicati % -????????????????
O seara buna,
Sofia
CT-ul si markerii arata bine, deci din acest punct de vedere este cum nu se poate mai bine, nevazandu-se metastaze. ma tem insa ca riscul de recidiva este dat de faptul ca boala a fost initial relativ avansata, asa ca nu va puteti culca pe o ureche. trebuie facut deci ce va recomanda oncologul, cu atentie, inclusiv tratamentul adjuvant. va urez mult succes !
URAAAAAA, sant sanse!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu dormim, luni santem la Cluj, avem prog. incepe tratamentul!
Multumesc mult !
Toate bune!
Nu dormim, luni santem la Cluj, avem prog. incepe tratamentul!
Multumesc mult !
Toate bune!
Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:
Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12dureri de sani
- 36chirurg bun timisoara pt. san
- 31De aprox. 10 luni am observat ca am un nodul la sanul drept
- 28Stadiul in care se afla cancerul?
- 8noduli la san, rog un tratament
- 7sensibilitatea sanilor... oare este vb de o sarcina ascunsa?
- 7sani mici - tratamente hormonale
- 27implant silicon sani
- 3Cancer la san
- 4dureri de sani - mastoza cu mastodinie, rog un tratament
- 48cancer de san?
- 12Cancer la san
- 9nodul la san
- 6chimioterapie cancer mamar... chimio poate opri menstruatia?
- 5Tumora mamara dreapta
- 0Clinici pentru depistare cancer la san
- 5Oare am cancer mamar?
- 0Areole iritate, rosii! Ajutor!
- 2Operatia - unica solutie la menopauza?
Mai multe informații despre: Sanii Cancerul mamar
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: