esofagita de reflux

162 comentarii 1 2 ..... 456 Înainte ›
0
25-05-2011, ora 20:05
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu e de bine.
au rezolvat problema cat sa putut chirurgical.
dar sunt metastaze care nu pot fi operate.
0
25-05-2011, ora 20:46
lexa88
Nu este medic/terapeut
lexa88
cat timp mai poate trai cu ce are el?unde are metastazele?
0
26-05-2011, ora 08:23
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
" Mts latero-toracic dreapta cu liza costala Mts.pulmonara LSD,
PLEUREZIE inchistata stanga. ""
0
26-05-2011, ora 08:31
lexa88
Nu este medic/terapeut
lexa88
da multumesc..da eu nu stiud ce nseamna LSD...stiu ca are la plamani..ca scrie mts pulmonara..dar in rest nu nteleg.are la coaste?nu se mai poate face nimic?cum se va manifesta de acum in colo?va multumesc
0
26-05-2011, ora 08:36
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da este si la coasta si la plamani
de aici incolo trebuie sa aveti mare grija sa fie hidratat si alimentat.. si cel mai important sa faceti tot ca sa scoateti sindromul dureros.
0
26-05-2011, ora 08:44
lexa88
Nu este medic/terapeut
lexa88
deocamdata el zice ca nu l doare nimic.din punct de vedere chirurgical se mai poate face ceva?o sa mai faca chimioterapie, raze ceva?ii mai face cineva ceva?
0
26-05-2011, ora 09:50
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
medicii chirurgi inpreunacu medicii oncologi.. trebuie sa decida ce se mai poate face
pentru alimentatie corecta citeste aici
http://www.romedic.ro/cmi-orl-dr-flueraru/articol/2894
0
02-06-2011, ora 18:52
haidar
Nu este medic/terapeut
haidar
Dl doctor exista posibilitatea sa am toxocara canis(am avut caine toata viata) cu simtome de iindigestie la proteina animala stare generala proasta fara energie balonari??
va multumesc!
0
02-06-2011, ora 21:42
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
intrebarea este pusa total gresit !
in aceasrta viata.. un om poate sa aiba ORICE.. ORICAND si ORIUNDE...
Daca te deranjeaza ceva.. descrie amanuntit ce simti..
in rest nu are rost sa.ti omori sanatatea cu ganduri negative.. !!!!
0
04-06-2011, ora 17:47
haidar
Nu este medic/terapeut
haidar
corect numai ca ma chinui din doctor in doctor din analiza in analiza sa aflu ce am..

sincer acum cu venirea verii orice as manca transpir f tare..mai ales dupa ce beau apa..

mancarea sta f mult timp in stomac si numai daca manac o imbucatura din jumate in jumate de ora ma simt mai bine...

cu glicemia stau ok(din analize)...paraziti intestinal am facut coprocultura dar nimic.oricum, pb ar fi ca nu prea pot manca nimik ma trezes dimineata obosit fara energie nu am pofta de mancare spre seara mi se face foame(incerc sa nu mananc seara)...

observ ca daca iau colebil ma ajuta sau redigest dar cu energia stau eu prost..n-o am si-mi afectezza f mult calitatea vietii..urmatorul pas ar fi sa incerc iar o endoscopie dupa 3 ani..

cand ingerez o canttitate mai mare de mancare atunci e pb simt cum energia imi scade ma simt obosit lesinat iar la antrenamente sincer nu am mai avut unul energic de ani...poate ma supraantrenez cine mai stie care e treaba..

Tin sa va spun ca parintii mei sunt tot medici si credeti ma ca m-au tot plimbat pe la alti colegi doctori iar daca gaeseam o solutie nu va mai scriam dvs..

Va multumesc!
0
05-06-2011, ora 21:49
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
incearca in fiecare dimineata sa ei POlen..1 lingurita cu miere de albini la ceai.
si 1 fiola de Ginseng cu laptisor de matca..
sa vezi cum o sa.ti apara pofta de mancare si energia poti face tratamentul 3 saptamani
0
06-06-2011, ora 10:51
haidar
Nu este medic/terapeut
haidar
Va multumesc f mult..
0
18-07-2011, ora 23:43
oanaper
Nu este medic/terapeut
oanaper
d-le dr, in cazul unui bebelus de 4 luni diagnosticat cu boala de reflux esofagian, ce tratament se poate urma?i-a fost prescris nexium, motilium si lactoza insa durerile sunt insuportabile si nu poate manca aproape de loc.Ce e de facut?
0
19-07-2011, ora 07:06
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. copii la aceats varsta fac frecvent reflux.. dar NU ar trebui sa fie cu dureri..
este mult mai simplu de tratat decat la adulti.. deoarece se poate alimenta cate putin lapte de la mama..si tinut vertical mai mult timp dupa masa + putin ceai de musetel fara zahar..Atat !
2 Durerile din abdomen.. pot fi de la gaze.. care trebuiesc evitate prin regimul strict alimentar al mamei + picaturi de tinct de Valeriana 5 pic in putin ceai de musetel dat din ora in ora pana nu se linisteste copilul..
3 copilul trebuie vazut la chirurg si gastrolog Pediatru, , la un spital secializat de pediatrie
0
19-07-2011, ora 12:10
oanaper
Nu este medic/terapeut
oanaper
Multumesc de raspuns!bebe a fost diagnosticat de un pediatru gastroenterolog cu Boala refluxului gastroesofagian si i s-a prescris motilium, nexium si lactoza, explicandu-ne ca durerile sunt din cauza iritatiei esofagului.Asteptam sa ii treaca iritatia...dar nu stim cand!Dar ma intreb, un medic homeopat nu ne-ar putea ajuta?Multumesc inca o data!
0
26-07-2011, ora 08:53
lexa88
Nu este medic/terapeut
lexa88
Buna ziua! domnule doctor am fost depistata cu furunculoza. si mi s a prescris vaccinul stafilococic. acesta nu se mai fabrica. ce as putea sa fac? ce alternativa am pentru a ma trata?
0
26-07-2011, ora 11:04
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
exclus din mancare dulcele si laptele pentru 3 luni
Tinct de cimbrisor
tinctura de echinacee
cate 3 saptamani.. in fiecare Luna

Pentru Urgente, sfaturi si recomandari in probleme ORL
Numar Telefon Dr. Flueraru 0906 160 908
. tarif 1.5 euro/min +tva in retelele vodafon, orange, cosmote, romtelecom
0
14-09-2011, ora 12:47
Florin2
Nu este medic/terapeut
Florin2
Am si eu o problema: am esofagita de reflux am luat Controloc 30 zile, dar in ultimul timp mi se zbate ceva in capul pieptului de cateva ori pe zi. Nu imi dau seama ce este. Sunt si destul de stresat si ma cam sperie spasmele acestea.
Ce credeti ca ar putea sa fie?
0
14-09-2011, ora 14:25
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu se poiate ghici in acest caz
poate fi de la inima ( se zbate) trebuie sa monitorizezi tensiunea arteriala
poate fi si spazme pe esofag. ( ajuta nospa)
pentru reflux.. nu e suficient tratamentul
regimul alimentar trebuei sa.l urmezi toata viata.. ca altfel revine aciditatea gastrica
0
14-09-2011, ora 14:38
Florin2
Nu este medic/terapeut
Florin2
am facut anul trecut control cardiologic si sunt ok.
Spasme pe esofag? Pot fi de la emotii puternice?
0
14-09-2011, ora 21:52
MAMAKA
Nu este medic/terapeut
MAMAKA
Domnule doctor, mama are o problema si poate ma puteti ajuta ! spune ca i se usuca in gat si tuseste pana varsa tot ce mamanca. A banuit ca are ceva la plamani, a facut raza dar nu i-a gasit nimic. A luat ceva medicamente pentru alergie 5 zile dar nu s-a schimbat cu nimic situatia. Spune ca-i vine un lichid in gat, apoi se usuca gatul, se inadusa si tuseste pana varsa. A slabit pentru ca probabil nu mai asimileaza suficient din cauza varsaturilor. Noi suntem de la Strunga... nu departe de Pascani. Daca nu va suparati... si nu va deranjez puteti sa-mi spuneti unde activati in Pascani... la ce spital, policlinica pentru ca doresc sa o aduc la dv. pentru o consultatie. Multumesc pentru intelegere !
0
15-09-2011, ora 07:14
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca este vorba despre un reflux gastroesofagian.. dar este mai bine sa vad pacienta !
Ma mai puteti gasi la pascani in Policlinica Veche
luni pe 19/09.. toata ziua
marti 20.09.. de dimineata pana la orele 10.00
dupa care.. o sa fiu in CONCEDIU pana pe 3 octombrie
0
15-09-2011, ora 20:34
MAMAKA
Nu este medic/terapeut
MAMAKA
Lucrati cu CAS... are nevoie de bilet de trimitere ? multumesc pentru raspuns !
0
15-09-2011, ora 20:41
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da. cu bilet de trimitere NU se plateste consulatia
0
08-02-2012, ora 19:04
teonus
Nu este medic/terapeut
teonus
pentru domnul dr.Flueraru
va rog frumos sa ma ajutati, ati ramas singura mea speranta.Sunt mama unei fetite in varsta de 8 ani, care a fost operata pentru rezolvarea unui reflux gastroesofagian la varsta de 3 ani si 8 luni( avea greuatea de 10 kg si varsa si de cate 3-4 ori pe zi, incercasem tratemente cu losec-10mg, motilium, dar nu au avut efect) la Spitalul Grigore Alexandrescu. De atunci nu mai reuseste sa verse usor, chiar face efort cand are senzatie de voma si i se sparg capilarele pe fata, in special in jurul ochilor, dar problema nu a fost rezolvata niciodata in totaliate.
Pana acum 1luna si jumatate am dus-o binisor, in sensul ca avea pofta de mancare(chiar prea mare as zice, are 25 de kg la aceasta varsta si o inaltime de 128cm), tolera destule alimente care nu ar fi indicate in refluxul gastroesofagian(sucul de rosii, rosii proaspete, pizza, ciocolata etc) pe care le consuma ocazional, dar cateodata ( odata la 2-3 luni si cel mai adesea cand eram plecati in concediu)varsa noaptea. Am sa incerc sa explic cat pot de bine cum se intampla acest lucru, atat cat imi poate spune si mie ce simte un copil de 8 ani. Chiar daca serveste masa cu 3 ore inainte de culcare, chiar daca folosim enzime digestive se intampla ca atunci cand ne culcam, dupa aproximativ 10min-30min de cand ne asezam in pat, in pozitie orizontala, chiar si cu perna ridicata putin, 'ii vine ceva pe gat'(explicatia fetei) incepe sa tuseasca si apoi varsa cu mult efort, pana acum 1 luna doar putin lichid clar fara resturi de mancare, dupa care imi spune ca o'haraie' sau simte acru pe gat.
Dupa aceste varsaturi eu ii dau Gaviscon si apoi copilul doarme toata noaptea, iar a doua zi nu are nimic, nici un fel de durere( am intrebat-o mereu daca sinte ceva dimineata).
Mentionez ca niciodata dupa ce am operat-o nu a varsat dupa masa de dimineata sau dupa masa de pranz, chiar daca de multe ori dormea la pranz cu stomacul plin. Si nu pot sa explic de ce se intampla acest lucru doar noaptea.
In luna decembrie cred ca am dat-o peste cap de la ziua ei, cand a mancat pizza facuta in casa, a baut un suc neacidulat si putin tort. In acea seara i-am dat gaviscon preventiv, pentru ca stiam ca poate avea arsuri, dar apoi, in seara urmatoare a varsat noaptea si nu mai avea pofta de mnacare. De atunci si pana acum am facut tratament 2 saptamani cu omeran, cu aloe vera, cu redigest, cu reglacid(am observat ca ii accelereaza tranzitul intestinal), dar tot a mai varst noaptea, cam o data la 2 saptamani si dupa ce manca mancaruri la care altadata nu varsa-piure de cartofi cu carne de pui fiarta, budinca de paste cu branza de vaci, mamaliga cu branza si smantana 12% grasime. Efectiv nu stiu ce sa-i mai dau de mancare, i-am redus atat de mult gama, ca la scoala, in afara de banane nu stiu ce as putea sa-i dau si nici ce sa manance acasa in mod normal. In prezent are si dureri de burta in zona superioara a abomenului( medicul de familie zice ca are gaze) si niste scaune diareice3-4 pe zi si efectiv nu stiu ce tratament sa-i mai fac. Aseara a varsat dupa ce mancase piure cu carne si in timpul mesei a luat triferment, espumisan, iar la 2 ore dupa masa 1 plic de smecta. Mentionez ca s-a culcat dupa 3 ore si jumatate de la masa.
Va rog sa-mi indicati un tratament daca se poate cat mai natural, pentru ca nu stiu incotro sa o luam
Vom merge pentru un control la Bucuresti in luna aprilie in vacanta de primavara, dar stiu ca tratamentul va fi pe baza de omeprazol, motilium si stiu ce efecte au aceste medicamenta.
Nu stiu cum va trai fata mea cu aceasta boala toata viata. Va rog sa ma indrumati ce sa fac, poate sa luam niste argila sau altceva. Am uitat sa spun ca ii dau acum si probiotice cu colostru pentru diaree si spirulina 2 caps de 500mg/zi. Am incercat sa-i mai dau si gasex, dar nu stiu exact daca are efectul cautat pentru ca in prezent imi este frica sa o culc fara sa-i dau 5 ml de gaviscon
Astept nerabdatoare un raspuns.
Multumesc, mult!
0
09-02-2012, ora 08:40
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pentru inceput cred ca e bine sa schimbati gaviscon-ul pe Maalox !
sa continuati tratamentul cu redigest si sa adaugati.. carbune medicinal
folositi multe ceaiuri de tei. menta, coada soricelului, galbenele, salvie, busuioc
Primul lucri care tre sa.l faceti este un TRANZIT BARITAT ESOFAGIAN
dupa ce aveti rezultaul..mai vorbim
0
09-02-2012, ora 12:29
teonus
Nu este medic/terapeut
teonus
multumesc pentru promtitudinea cu care mi-ati raspuns.
folosim gavisconul pentru era indicat de medicul care a diagnosticat-o cu reflux. Cat timp putem folosi antiacide, nu dauneaza si ele organismului? ce cantitate de maalox ii dau la varsta ei?
in privinta tranzitului baritat, sigur il vom face in luna aprilie si vom reveni apoi cu un rezultat.
ceaiul de menta nu este contraindicat in refluxul gastroesofagian?
0
09-02-2012, ora 14:34
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
maaolxul se da 1 lingurita cand are durerile abdominale..sau la 1 ora si ceva dupa masa.( seara)
nu inteleg de ce tre sa asteptati cu tranzitul baritat pana in aprilie. se face la orice spital la radiologie
Poate folosi ceai de menta proaspat preparat si nu foarte concentrat
0
18-03-2012, ora 20:40
marina79
Nu este medic/terapeut
marina79
va rog sa ma ajutati si pe mine sau sa ma indrumati ce analize sa-mi fac pentru starile mele.am 32 de ani si cam de aroximativ 2 ani am niste stari neobisnuite.am tot timpul expectoratii, acreala in gat si pe nas si ma simt foarte obosita.am facut radiografie la plamani, am fost la orl si totul bine.nu stiu ce as putea sa am si unde sa ma duc.va rog indrumati-ma si va multumesc din suflet!
0
19-03-2012, ora 06:33
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. examen sputa. secretii nazale si exudat faringian + antibiograma
2 consult la gastrologie
Adaugă un comentariu / răspuns
162 comentarii 1 2 ..... 456 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  • Arsuri în gât - cauze, tratament și sfaturi utile
  • Refluxul gastric în timpul somnului - cauze, tratament și recomandări
  • Tratament pentru reflux gastroesofagian - medicamente și remedii
  • Arsurile gastrice - cauze, tratament, dietă, remedii și sfaturi
  •