Escapelle efecte

03-06-2016
Mada .M
Nu este medic/terapeut
Mada .M
Am luat escapelle dupa un, , accident'', se intampla undeva prin 20 mai, iar pe 1-2 iunie am avut o scurgere urata (cateva picaturi in prima zi, iar in a doua ceva mai mult, tin sa mentionez ca era de culoare inchisa, maro ffff inchis) sunt speriata..Pot fi insarcinata?Am mai luat escapelle in urma cu un an dar nu am patit asa ceva!
6 comentarii
0
04-06-2016, ora 01:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu e bine, mai, copii.
Pastilele de a doua zi si anticonceptionalele produc avorturi timpurii cu efecte grave mai tarziu + efecte secundare.
Tu ai facut spotting = efect secundar de la pastila.
O sa iti revii.
Extraordinar de slabe sanse sa fii insarcinata.

Va rog vizionati impreuna Sexul in afara casatoriei are un pret, pe Youtube, 500.000 vizualizari, un film informativ de educatie sexuala care va invata la ce va expuneti in momentul in care incepeti viata sexuala.
0
21-02-2022, ora 19:28
cosminaz1
Nu este medic/terapeut
cosminaz1
Nu inteleg de ce te-ai gandit sa raspunzi chiar tu unui persoane care chiar se ingrijora. Cum sa spui ca pastilele anticonceptionale produc avorturi?? Pastilele anticonceptionale nu fac altceva decat sa amane ovulatia. ATAT. NU PRODUC AVORTURI!
Decat sa imprastii o informatie falsa, mai ales unei persoane care chiar pune o intrebare pentru ca are nevoie, mai bine stai in banca ta. Informeaza-te inainte sa postezi comentarii, mai ales pe UN FORUM MEDICAL!
Si incetati sa promovati ideea in randul tinerilor ca sexul inainte de casatorie e gresit. Nu, ideile tale sunt gresite.
Imi pare rau ca o persoana ca tine are acces la internet.
0
21-02-2022, ora 21:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu in 100 % din cazuri fecundatia este impiedicata. Cand are loc fecundatia rezulta embrioni care sunt eliminati pana in 2 saptamani ca varsta si mor. Acestea sunt avorturile timpurii sau avorturile hormonale despre care cei care vand anticonceptionale nu doresc sa vorbeasca. Cititi articole pe net despre avorturile timpurii sau avorturile hormonale si informati-va. Daca nu ati auzit de ele nu inseamna ca nu exista. In 20 de ani de anticonceptionale, daca se produce un astfel de avort pe an, ajung sa se produca in viata femeii mai multe avorturi decat ar fi fost chiuretaje.
Recomand prezervativ.
0
22-02-2022, ora 12:17
cosminaz1
Nu este medic/terapeut
cosminaz1
PE ANTICONCEPTIONALE SCRIE CLAR CA NU SUNT ABORTIVE. de unde ti-a venit ideea ca produc avorturi??
0
22-02-2022, ora 16:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu mi-a venit mie ideea. Am citit.

Autor: Victoria Liubarskaya, orthomed.ru

Din punctul de vedere al geneticienilor şi microbiologilor, viaţa omului, ca şi a individului biologic, începe la fuziunea gameţilor de sex masculin şi feminin, când se formează un singur nucleu, ce conţine un material genetic unic. Deci, din momentul concepţiei, un embrion în orice stadiu de dezvoltare s-ar afla, este un organism individual, indiferent dacă este format dintr-o celulă (zigotul) sau dintr-un grup de celule. Este abortivă metoda care împiedică dezvoltarea unui ovul fecundat (zigot).

Mecanismele abortive ale contraceptivelor:

a) „Antinidarea” sau „antiimplantarea” se produce atunci când este deteriorată mucoasa uterului (endometrul). Are loc o transformare secretorie precoce şi incompletă, endometrul neatingând grosimea necesară pentru implantare, iar drept rezultat, penetrarea embrionului în peretele uterin, fixarea şi dezvoltarea embrionului în continuare devine imposibilă (1);

b) Existenţa aşa-numitului „factor tubar”, care înseamnă dereglarea motilităţii trompelor uterine, embrionul ajungând în uter intr-un moment nefavorabil pentru implantare şi moare;

c) Întreruperea implantării – creşterea producţiei de prostaglandine, care intensifică contractilitatea uterului, ceea ce duce la expulzarea embrionului în stadiile timpurii ale implantării (sub influenţa dispozitivului intrauterin/steriletului).

În acest moment, absolut toate mijloacele contraceptive hormonale, orale (comprimate) şi parenterale (inelele vaginale, plasturii contraceptivi, implanturile, injecţiile contraceptive, sistemele intrauterine hormonale) şi dispozitivele intrauterine (DIU), sunt abortive.

Contraceptivele hormonale reprezintă o metodă de împiedicare a dezvoltării sarcinii cu ajutorul unor analogi sintetici de hormoni sexuali feminini.

Contraceptivele hormonale pot fi clasificate după cum urmează:

1. Contraceptive combinate estrogen-progesteron – conţin estrogen şi progesteron sintetic (similar feminin estrogen şi progesteron). Acestea includ contraceptivele orale combinate (COC), plasturii, inele vaginale, preparatele injectabile;

2. Contraceptivele numai cu progesteron. Aici sunt incluse: mini-pilula, injectiile, implanturile, sisteme intrauterine hormonale (steriletul), contracepţia de urgenţă.

Acţiunea contraceptivă a preparatelor hormonale se datorează, în principal, acţiunii componentei de progesteron.

Mecanismele de acţiune contraceptivă a componentei progesteron (gestagen) sunt: suprimarea ovulaţiei, încetinirea peristaltismului trompelor uterine, precum şi a trecerii ovulului prin ele, cresterea vâscozitatii mucusului cervical, ceea ce împiedică mişcarea spermatozoizilor prin colul uterin spre uter, modificări endometriale ce împiedică implantarea ovulului fecundat.

Componenta de estrogen potenţează efectul gestagenului de a inhiba ovulaţia.

Estrogenii se adaugă progestinilor pentru a suprima ovulaţia şi a preveni sângerările.

După cum puteţi vedea, toate produsele hormonale conţin un component cu progesteron, hormon cu acţiune antiimplantatoare. Adică, absolut toate contraceptivele hormonale au un mecanism abortiv, care, mai devreme sau mai târziu funcţionează.

Cum descoperim acest efect abortiv în instrucţiunile de folosire ale acestor medicamente? Iată cele mai întâlnite exprimări din aceste instrucţiuni:

Efectul contraceptiv se amplifică datorită schimbărilor în endometru, ce previn nidarea oului (blastocistului);
Inhibă implantarea ovulului fecundat;
Modifică endometrul, care face imposibilă implantarea unui ovul fecundat;
Previne sarcina prin controlul lunar al dezvoltării căptuselii interioare (endometrului) a uterului, astfel încât această căptuşeală nu atinge o grosime satisfăcătoare apariţiei şi menţinerii sarcinii;
Se încetinează creşterea şi se schimbă suprafaţa mucoasei interioare a uterului;
Endometrul rămâne nepregătită pentru implantarea embrionului;
Se schimba capacitatea de implantare a endometrului.
Pentru că în anumite instrucţiuni de utilizare a contraceptivelor, fie nu este specificat mecanismul lor de acţiune, fie este indicat incomplet, ne putem da seama că acesta este abortiv dacă are progesteron în compoziţia sa.
0
22-02-2022, ora 16:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sunt multe articole pe aceasta tema. Dati cautare pe Google si interesati-va daca folositi asa ceva. Nu ma bag in decizia nimanui. Este bine sa ne informam.

19-01-2012Mr. Nick
Mr. Nick
Pilulele anticoncepţionale provoacă avort timpuriu?

Ei bine, cu toate că unii medici susţin că pilulele anticoncepţionale doar împiedică pur şi simplu formarea embrionului, alţii sunt de altă părere. Cred că e bine să se ţină seama şi de opinia acestora!
Astfel că unul dintre cei mai renumiţi medici din Europa, Prof. dr. Rudolf Ehmann, Directorul Clinicii de Obstetrică - Ginecologie a Spitalului Cantonal Stans din Elveţia, afirmă, bazându-se pe probe ştiinţifice, următoarele:
' Pilulele anticoncepţionale provoacă avort timpuriu! Ele sunt cunoscute ca o combinaţie de hormoni artificiali care au rolul de a împiedica ovulaţia (eliberarea ovulului). Ceea ce se cunoaşte mai puţin este faptul că, de multe ori, ovulaţia se produce în ciuda pilulelor de orice fel. Prin hormonii artificiali, pilula Anti-Baby - pilula anti-copil, cum mai este denumită pastila anticoncepţională (contraceptivă) - are următorul efect asupra mai multor organe din corpul feminin, fie împiedicând sarcina, fie provocând avort timpuriu:
- asupra ovarelor, împiedicând eliberarea ovulelor (inhibitor al ovulaţiei);
- asupra consistenţei mucozităţii cervixului în colul uterin, îngroşând mucusul şi astfel îngreunând sau chiar împiedicând înaintarea spermatozoizilor spre uter şi trompele uterine;
- asupra ţesutului mucoasei uterine, care se subţiază, având loc atrofierea glandelor, reducându-se astfel resursele de hrană (glycogen) pentru copil (inhibarea implantării, deci efect de avort timpuriu); astfel, fetiţa sau băieţelul conceput moare de foame, în timp ce mama sa poate că râde, mănâncă, se plimbă sau participă la vreun eveniment;
- asupra trompelor uterine, în sensul că ovulul fecundat este transportat atât de lent, încât nu mai ajunge la timp la implantarea salvatoare şi piere (factorul tubar, tot efect de avort timpuriu).
Având în vedere faptul că fecundarea are loc aproximativ cu două săptămâni înaintea menstruaţiei aşteptate şi că pilulele omoară copilul chiar în aceste două săptămâni, menstruaţia totuşi va avea loc şi femeia nici nu va şti că a fost însărcinată şi că a făcut un avort.
Mai mult decât atât, şi steriletul are efect abortiv! '.

Afirmaţiile dnului Prof. dr. Rudolf Ehmann sunt susţinute şi confirmate şi de următoarele cadre medicale:
Prof. Dr. Jerome Lejeune, părintele citogeneticii moderne, Director al Institutului de Genetică al Universităţii Rene Descartes din Paris;
Prof. Dr. Erich Blechschmidt, embriolog, Directorul Institutului de Anatomie al Universităţii din Gottingen;
Prof. Dr. A. Ingelman-Sunberg, Director al Clinicii de Obsetrică-Ginecologie din Stockholm;
Dr. Antoni Marcinek, Director al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Cracovia;
Prof. Dr. J. Roszkowski, co-fondator al Societăţii Internaţionale de Ginecologie şi membru al Comitetului Ştiinţific din Institutul Mamei şi Copilului din Varşovia;
Prof. Dr. Micheline Matthews-Roth, Universitatea Harvard;
Dr. Bernard Nathanson, Profesor asociat de obsterică şi ginecologie la New York Medical College;
Prof. Dr. R. Klimek, membru al Societăţii Regale de Medicină din Londra.
_

Sunt nocive? DA!

Cheagurile de sânge în picioare şi plămâni, durerea în gambe şi piept, toleranţa redusă la glucoză, modificarea în sens negativ a sănătăţii psihice (modificare care poate conduce la sinucidere!), precum şi dificultăţile de respiraţie sunt doar câteva dintre efectele secundare (nocive) ale anticoncepţionalelor sub formă de pastile, drajeuri şi/sau plasture.
Ca şi fapt divers, autorităţile sanitare din Canada au transmis acest avertisment femeilor, după ce unul similar a fost transmis şi în SUA. Aceste anticoncepţionale au un efect CATASTROFAL asupra organismului femeii, efect care se evidenţiază pe termen scurt sau pe termen lung, în funcţie de reactivitatea şi sensibilitatea fiecărui organism în parte.
_

FERIŢI-VĂ să luaţi anticoncepţionale, dacă ţineţi măcar puţin la vieţile dv., şi, bineîneţeles, FERIŢI-VĂ să faceţi avort, pentru că, ţinând cont că viaţa unei fiinţe umane nu începe în momentul naşterii, ci în momentul concepţiei, avortul este o crimă.
Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă ajute, dragi domnişoare şi doamne, să utilizaţi/să uzaţi informaţiile publicate în cadrul acestui posting cu precauţie, înţelepciune, discernământ şi maxim folos terapeutic.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul