epistaxis copil 5 ani si 9 luni

16-06-2013
LUPU ADRIANA
Nu este medic/terapeut
LUPU ADRIANA
De anul trecut baietelul meu in varstra de 5 ani si 9 luni se confrunta cu acesta problema(epistaxis).Am mers la un cabinet ORL si am primit tratament cu vitam A si apa de mare.Pe perioada tratamentului sangerarile erau tot mai rare dar dupa aceia au revenit.
Am mers la acelasi doctor si ne-a recomandat cauterizarea vaselor de sange care plezneau.Am mers in spital la cabinetul de ORL pt internare si doctorul de acolo mi-a spus ca apa de mare mai rau i-a facut si nu este deocamdata de internat.A spus sa incercam un nou tratament, un preparat de la farmacie (unguent cu acid tonic)si daca nu se vindeca apoi sa facem cauterizarea..Asa am facut si o perioada de timp aceste scurgeri au fost tot mai rare.Acest ultim medic ORL-ist mi-a spus ca nu trebuie sa faca efort si sa-l tin ferit de caldura.Mentionez ca baietelul meu este un pic mai nazdravan din fire si probabil ca, agitandu-se din cauza caldurii de afara si datorita faptului k i se formeaza pe nasuc mucisori uscati( tinde sa sii scoata singur) aceasta problema a revenit si anul acesta.
M-ai exista un alt remediu de a rezolva aceasta problema sau ultima ramasa este cauterizarea?
Am inteles k este foarte dureroasa acesta cauterizare si se face cumva fara o anestezie locala?cam cat costa la un cabinet particular(am inteles k se face pe loc)?
4 comentarii
0
17-06-2013, ora 08:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 epistaxisul... nu este numai o boala locala ORL
starea vaselor sangvine tine de starea tractului digestiv, cantitatea de minerale si vitamine necesare peretelui vasului sangvin
2 cred ca vindecarea o sa vina.. din momentul cand o sa incepeti sa alimentati corect copilul
3 faceti consult la gastrologie siu rezolvati problemele intestinale ( acolo se produce absorbtia nutrientilor necesari mucoasei nazale si vaselor)
4. local in nas.. mergeti la un singur medic ORL.. care dupa mai multe vizite.. o sa stie ce are de facut
0
17-06-2013, ora 22:32
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Buna seara. Nu ati mentionat daca epistaxisul este unilateral sau bilateral. Este importanta localizarea deoarece epistaxisul bilateral poate semnaliza o afectiune, cum ar fi o tulburare a coagularii sangelui, patologie hepatica, hematologica, etc. Sunt necesare investigatii biologice si un consult pediatric care va decide oportunitatea altor consulturi de specialitate. Evident ca dispensarizarea ORL este necesara. Multa sanatate!
0
18-06-2013, ora 18:57
LUPU ADRIANA
Nu este medic/terapeut
LUPU ADRIANA
Epistaxisul este bilateral.Am hotarat ca mai intai sa-i fac un pachet de analize pentru a verifica daca are carenta de fier sau cum ati specificat si d-voastra sa nu fie o problema cu, coagulsrea sangelui.
0
18-06-2013, ora 22:02
Pediatrie, Timisoara
Buna seara. Pentru a obtine beneficiul maxim din investigatiile paraclinice, va sfatuiesc ca inaintea efectuarii analizelor de laborator sa faceti consultul de specialitate (pediatrie sau hematologie pediatrica). Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce curge sânge din nas și ce e de făcut?
  •